Cultura
digital

Tendències i cultura
digital a Catalunya

Convocatòries

DATA FINAL

SUBVENCIONS DE LA DGICD

4 de novembre

-TANCADA-

Inscriu-te a 4YFN amb l’estand de Catalan Arts, per a start-ups digitals i tecnològiques. 4YFN és un dels congressos de startups de l’ecosistema mòbil i digital més importants del món. Se celebrarà entre el 27 de febrer i el 2 de març de 2023.

30 de setembre

-TANCADA-

Convocatòria de subvencions per a a projectes d’internacionalització d’empreses de videojocs i startups. Ajuda econòmica al foment de la presència internacional de les empreses i entitats de videojocs. 

20 de setembre

-TANCADA-

Convocatòria de subvencions de suport a la creació i producció de projectes culturals amb tecnologies immersives (Realitat Virtual, Realitat Augmentada, Realitat Mixta i Mapping) i a la implantació, actualització o millora d’equipaments tecnològics per a sales immersives.

15 juliol
-TANCADA-

Reptes Museus de Catalunya. Termini per presentar una solució innovadora als reptes proposats en la nova edició d’#SmartCatalonia Challenge amb Cultura Digital

DATA FINAL

CONVOCATÒRIA

6 febrer

Convocatòria de residència BE IRREVERENT de Immersiva Residence 2023. Una residència creativa a l’ ​​ESPRONCEDA-Institute of Art & Culture durant 3 setmanes  (6 al 31 de març) per crear projectes i prototips amb tecnologies avançades: XR, IA, escàners, sensors, hologrames, projeccions i so 360.

6 febrer

Presenta la teva idea per a la indústria musical a Primavera Pro 2023. Els dies 3 i 4 de juny, el CCCB de Barcelona tindrà un espai reservat al Hall per a tots aquells projectes, emergents o consolidats, que ajudin a configurar el present del sector i que vulguin presentar-se davant una audiència 100% indústria. Bona oportunitat per a les empreses MusicTech.

8 febrer

ISE Integrated Systems Europe 2023 que se celebrarà a Barcelona del 31 de gener al 8 de febrer ha obert l’ISE Open Innovation Challenge. És un challenge d’innovació organitzat per ACCIÓ amb el suport del Clúster Audiovisual de Catalunya. La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ha publicat dos reptes interessants per a creadors digitals: solucions innovadores basades en l’anàlisi automatitzada d’imatges i/o text per processar l’etiquetatge de dades i solucions per a processos automatitzats d’aprenentatge automàtic i metadades musicals.

9 febrer

Participa al Brokerage Event a l’IOT Solutions World Congress. Aquest esdeveniment atrau les empreses i experts internacionals més destacats del sector, per a oferir les darreres aplicacions de l’Internet of Things a la indústria i per a debatre sobre com aquesta tecnologia transformarà l’economia mundial en els propers anys. Les empreses que hi participin tindran l’oportunitat de fer reunions bilaterals presencials de 20 minuts amb organitzacions locals i internacionals.  

9 febrer

Beques Barcelona Crea 2023. L’Ajuntament de Barcelona obre la convocatòria d’ajuts a l’impuls cultural i científic de la ciutat, amb recursos per als processos de recerca i innovació artística.

10 febrer

Wix Playground i l’OFFF Barcelona han obert la convocatòria On the Rise 2023. És un concurs per projectes per a  creatius emergents per mostrar el seu treball a l’escenari principal del festival OFFF Barcelona la propera primavera. Aquest any la convocatòria se centra en  projectes per al bé comú.

15 febrer

FILE – Electronic Language International Festival . Oberta la convocatòria del Festival Internacional de llenguatge electrònic de Brasil. Estan rebent propostes d’obres d’autor i projectes educatius (xerrades i tallers), vinculats a l’art i a la tecnologia, que vulguin formar part de les seves exposicions d’enguany.

26 febrer

 Presenta el teu projecte a Sónar+D 2023. Poden presentar-se projectes i idees dels àmbits del so, la música, la Intel·ligència Artificial (AI), la Web3, l’art new media, tecnologies immersives com la realitat virtual (VR) o la realitat augmentada (AR), el disseny i la creació digitals i més. Els projectes seleccionats es presentaran a Barcelona davant els milers d’assistents al festival, que es celebrarà els dies 15, 16 i 17 de juny de 2023.

28 febrer

La fira de videoart LOOP presenta la quarta edició de la seva convocatòria oberta per encarregar una nova producció de vídeo que interpel·li i ampliï l’experiència del ‘place-making’. L’objectiu d’aquesta convocatòria és convidar artistes multidisciplinaris a explorar i ampliar el significat de “lloc” a les nostres societats multiculturals i interconnectades. L’objectiu final és produir un vídeo que presenti, documenta, deconstrueix, amplia, especula, desafia, ficcionalitza, l’experiència de crear llocs.

1 març

Tens una solució tecnològica disruptiva? Vols donar-la a conèixer internacionalment? Grans corporacions i fons d’inversió tornaran a ser al MWC 2023 per participar al MWC Open Innovation Challenge amb un únic objectiu: trobar les millors solucions innovadores per resoldre els seus reptes tecnològics. Si ets una empresa, un centre tecnològic o una startup aquesta és una gran oportunitat per oferir la teva tecnologia a grans empreses internacionals durant el principal esdeveniment de reunions B2B del MWC. Entre d’altres, el Grupo Planeta busca noves formes de consumir continguts educatius, informatius i d’entreteniment.

3 març

Fins al 3 de març es poden presentar projectes d’innovació interdisciplinaris al prestigiós Premi S+T+ARTS de la Comissió Europea. Ofereixen dos premis de 20.000 euros cadascun i participaran a l’Ars Electronica.  Enguany, el focus se centra en projectes interdisciplinaris que exploren dades creatives i innovacions mediàtiques, així com treballs que exploren formats híbrids, tecnologies disruptives o iniciatives de narració d’històries de nova generació als mitjans.

12 abril

Video Game and Immersive content development del Creative Europe Programe (CREA) de la Unió Europea. L’objectiu d’aquest ajut és augmentar la capacitat de videojocs europeus, estudis XR per desenvolupar videojocs i experiències immersives interactives per arribar a un públic global.

31 desembre

Ajuts ENISA per a emprenedores digitals. El Ministeri d’Afers Econòmics i Transformació Digital destina fins a 51 milions d’euros els propers tres anys a impulsar l’emprenedoria digital femenina, a través de la línia de finançament ENISA Emprenedores Digitals. L’objecte és donar suport i impulsar, a través del finançament, projectes d’emprenedoria digital femenina i reduir la bretxa de gènere existent en aquest àmbit. L’import mínim del prèstec és de 25.000€ i el màxim 1.500.000€.

31 desembre

Busques empreses sòcies a Catalunya per optar a fons europeus? Troba el teu soci a la nova plataforma CatEU, que té per objectiu reunir tot l’ecosistema català interessat en programes Europeus RDI. La plataforma és un projecte d’ACCIÓ i de la EEN (Enterprise Europe Network).