Cultura
digital

Tendències i cultura
digital a Catalunya

Convocatòries

DATA FINAL

SUBVENCIONS DE LA DGICD

De l’11 al 29
de maig

Subvencions per a programes d’incubació de projectes en l’àmbit de la creativitat digital. La finalitat d’aquestes subvencions és donar suport financer a l’organització, la gestió i el desenvolupament de programes d’assessorament i acompanyament, de formació, d’innovació i creixement de projectes d’art digital i videojocs que permetin la creació, impuls i desenvolupament d’empreses innovadores, digitals i tecnològiques en l’àmbit cultural.

Del 21 de febrer
al 9 de març

 

TANCADA

Del 10 al 27 de març

TANCADA

Convocatòria de subvencions de suport a la creació i producció de projectes culturals amb tecnologies immersives (Realitat Virtual, Realitat Augmentada, Realitat Mixta i Mapping) i a la implantació, actualització o millora d’equipaments tecnològics per a sales immersives.

Del 21 d’abril
al 8 de maig


TANCADA

Es tracta d’una nova convocatòria de subvencions que te com a destinatàries les entitats que treballen a l’entorn de la cultura digital i el videojoc. La subvenció vol consolidar aquestes entitats i alhora afavorir l’organització d’activitats que serveixin per enfortir, vertebrar i organitzar els diferents ecosistemes de la creativitat digital i el videojoc.

DATA FINAL

CONVOCATÒRIA

22 maig

Premis EXPONE a les bones pràctiques i innovació a Museus i exposicions de l’Asocciació de Museòlegs i Museògrafs d’Andalusia. 

23 maig

Ajut del departament
de Cultura de la Generalitat
de Catalunya

Oberta la convocatòria per a la realització d’inversions estratègiques per a l’acceleració del creixement de les empreses culturals. 

26 maig

‘Synaesthetic Syntax IV: The Ghost vs the Machine‘. Ars Electronica busca propostes sobre perspectives innovadores sobre el treball en animació expandida amb el cos en directe per participar en una conferència del seu programa entre el 6 i el 10 de setembre de 2023.

15 de juny

Ajut del departament
de Cultura de la Generalitat
de Catalunya

Aportacions reintegrables a projectes de l’àmbit dels videojocs. El llançament comercial s’ha de dur a terme entre l’1 de gener de 2023 i el 30 de juny de 2026, tots dos inclosos.

16 juny

Convocatòria d’ajuts per a les beques del Pla formatiu en habilitats empresarials de les indústries culturals i creatives del Ministeri de Cultura i Esports. Les beques permetran cursar estudis de màster universitari i expert universitari relacionat amb les indústries culturals i creatives en universitats i centres educatius espanyols, de caràcter presencial o mixt (presencial i online). El seu contingut ha d’incloure alguna de les següents disciplines o àmbits de coneixement: jurídic, empresarial, digital, estratègia, màrqueting i comunicació, recursos humans, finances i fiscalitat i gestió cultural.  

30 juny

VRDays Europe. Immersive Tech Week és un congrés i una exposició anual  RV, RA i RM, creativitat i innovació. Enguany se celebrarà del 27 de novembre a l’1 de desembre a Rotterdam. Han obert dues convocatòries de participació: CHURCH OF VR OPEN CALL per a la que busquen històries espacials que desafien les convencions i utilitzen la tecnologia de noves maneres i PLAYGROUND, una plataforma específica dels VR Days oberta a tothom que ofereix una oportunitat única per interactuar amb les últimes tecnologies com ara AR, VR, Web3, hàptics i molt més.

30 juny

HUB Montréal és un esdeveniment internacional d’acceleració de negocis per a indústries creatives dels sectors de l’entreteniment, la cultura i el màrqueting experiencial. Han obert convocatòria per formar part del  programa de la seva propera edició, que tindrà lloc del 16 al 19 d’octubre a Montréal! Enguany volen treballar la importància de la circulació de coneixements, idees, experiències i recursos per promoure iniciatives digitals i innovadores.

31 desembre

Ajuts ENISA per a emprenedores digitals. El Ministeri d’Afers Econòmics i Transformació Digital destina fins a 51 milions d’euros els propers tres anys a impulsar l’emprenedoria digital femenina, a través de la línia de finançament ENISA Emprenedores Digitals. L’objecte és donar suport i impulsar, a través del finançament, projectes d’emprenedoria digital femenina i reduir la bretxa de gènere existent en aquest àmbit. L’import mínim del prèstec és de 25.000€ i el màxim 1.500.000€.

31 desembre

Busques empreses sòcies a Catalunya per optar a fons europeus? Troba el teu soci a la nova plataforma CatEU, que té per objectiu reunir tot l’ecosistema català interessat en programes Europeus RDI. La plataforma és un projecte d’ACCIÓ i de la EEN (Enterprise Europe Network).