Videojocs en català

Aquesta pàgina recopila els jocs fets a Catalunya i que es poden jugar en català. Si el teu joc no hi apareix, fes-nos-ho saber!


Agatha Knife
Creat per l’estudi MangoProtocol, Agatha Knife és una aventura satírica de senyalar i clicar en què l’Agatha intenta reconciliar sa seva amistat pels animals amb el seu delit per menjar carn.  Plataformes: PC, Switch, Xbox One.

Air HockeyZ: Zoo of Madness
Pixel Bones Studios ha creat aquest joc de hoquei d’aire boig i sorprenent! Els animals zoològics estan sembrant el caos i la teva missió és guanyar-los en una competició d’hoquei aeri! Plataformes: Aindroid, PS Vita.

Alchemist Jousts
Alchemist Jousts (Lunatic Pixels) és un divertit videojoc d’estratègia d’acció 2D on comandeu els vostres elements i els milloreu amb poderoses habilitats per aixafar la base de l’enemic. Plataformes: PC, PS4.

Annie Amber
Annie Amber (Pantumaca Barcelona) és el recorregut pels records de la protagonista recreats en el sistema solar a través de un joc de puzzles i trencaclosques. Plataformes: PC.

Aragami
Aragami (Lince Works) és un joc d’infiltració i sigil en tercera persona on ets assassí amb el poder de controlar les ombres per infiltrar-se en les files de l’enemic i desfer-te dels teus objectius. Plataformes: PC, PS4, Xbox One.

Bibliojuga amb el Gènius
Bibliojuga amb el Gènius (Diputació de Barcelona) és una aplicació mòbil que t’ofereix vuit mini-jocs protagonitzats pel Gènius, la Valentina, el PlayMe i el Bit. Plataformes: Android, iOS.

Bitlogic Enhaced
Bitlogic Enhaced (OXiAB Game Studio) és un joc d’acció i aventura on prens el control de Bit, el teu avatar personal en un món cyberpunk virtual ple d’enemics perillosos, camins amagats i misteris digitals. Plataformes: PC, Switch.

Blues and Bullets
Blues and Bullets (A Crowd of Monsters) és un joc d’aventura fosca i violenta ambientada en una història alternativa d’Elliot Ness i Al Capone. Plataformes: PC, PS4, Xbox One.

Canvaleon
Canvaleon (OXiAB Game Studio)és un joc de plataformes amb sigil on et poses a la pell del camaleó Canvas per camuflar-te i superar diversos enfrontaments. Plataformes: Wii U.

Caveman Warriors
Caveman Warriors (JanduSoft S.L.) és un joc de plataformes que recorda a grans clàssics com Metal Slug. Plataformes: PC, PS4, Xbox One.

CIPOActivity
CIPOActivity (CIPO) és un videojoc del tipus serious game que, des de una vessant lúdica, potencia les capacitats cognitives i motrius de les persones amb discapacitat intel·lectual. Plataformes: PC.

Code the robot. Save the cat
Es tracta d’un enfocat als més petits, amb el que aprendràs les bases de la programació a la vegada que ho passes bé resolent trencaclosques. Plataformes: iOS.

Collar de Calaveres
Collar de Calaveres (Cubus Games) és un joc de rol per embarcar-te en una perillosa aventura al cor del misteriós mite Maia. Plataformes: Android, iOS.
Com funciona el cos humà?
Els desenvolupadors Learny Land ens presenten Com funciona el cos humà? amb el qual podreu descobrir com funcionen els vostres òrgans i músculs. Es tracta d’un joc educatiu on es pot aprendre lliurement, fent preguntes i trobant les respostes. Podràs interaccionar amb el teu personatge alimentant-lo, fent-lo córrer o tallant-li les ungles. Plataformes: iOS.

Copper Mini Widget Game
Copper Mini Widget Game (Divertap) és un joc de plataformes on has d’evitar obstacles per guanyar el màxim possible de punts. Plataformes: iOS.

Diaris d’un mort
Diaris d’un mort (Cubus Games) és un joc on decideixes com serà la teva aventura, un gamebook. Endinsa’t a una gran història amb diversos finals. Plataformes: iOS.

El Segell Màgic: La Falsa Princesa
El Segell Màgic: La Falsa Princesa (SpiritVG) és un videojoc on acompanyeu a Maida i la resta de la cort en aquesta aventura a través de puzzles i acció. Plataformes: PC.

Emma: Lost in Memories
SandBloom Studio ens un videojoc de tipus puzle de plataformes 2D on, per avançar de nivell, hauràs de superar unes pantalles on les superfícies que toques van desapareixent. El joc, el que pretén, és fer una reflexió delicada sobre la perduda de memòria. Plataformes: PC, Android i iOS.
Esports Life Tycoon
Converteix-te en el director general del teu propi equip d’eSports i puja al màxim del campionat. Contracta els jugadors estrelles per aconseguir els teus objectius, entrena’ls, i cuida el seu estil de vida saludable. Fes tot el necessari perquè el teu equip esdevingui una llegenda. Plataformes: PC.
Etherborn
Es tracta del primer joc d’Altered Matter, un joc de plataformes basat en l’exploració on un ésser sense veu acaba de néixer en un món on una veu sense cos el crida. Cal que el personatge arribi a aquesta veu etèria per entendre completament la seva pròpia existència. Plataformes: Switch, PS4 i Xbox One.

Heavy Metal Thunder
Heavy Metal Thunder (Cubus Games) és òpera espacial interactiva on t’endinsaràs en una sorprenent aventura a través de les regions més fosques de l’espai. Plataformes: Android, iOS.

Infernium
Infernium (Carlos Coronado) és una atrevida combinació entre Pac-Man i les aventures survival horror. A Infernum res és el que sembla.  Plataformes: PC, Switch.

Janken Cards
Janken Cards (GKT Studios Entertainment) és un videojoc de cartes molt original i divertit!  Plataformes: PC.
Koral
Després d’Infernium, el desenvolupador Carlos Coronado ens presenta Koral, un videojoc en 2D ambientat en el fons marí que es basa en la resolució de puzles mentre et desplaces amb l’ajuda dels corrents marins. El joc consciencia sobre la protecció de la fauna i flora marina. Plataformes: PC i Switch.

Les aventures de Tintín: El secret de l’Unicorn
Les aventures de Tintín: El secret de l’Unicorn (Ubisoft) és un videojoc de plataformes i d’acció i aventura basat en la pel·lícula d’animació del mateix nom. Plataformes: PC, PS3, Xbox 360, Wii, Nintendo 3DS, Android, iOS, Symbian OS.

L’illa dels Tresors
L’illa dels Tresors (Cubus Games) és un app/gamebook concebut com un recurs lúdic i educatiu alhora, amb l’objectiu d’engrescar els infants i públic familiar en la descoberta del territori de Mallorca a través de les seves llegendes populars… i viceversa! Plataformes: Android, iOS.

MechaNika
MechaNika (MangoProtocol) és una aventura gràfica en la qual Nika, una nena de 7 anys, vol destruir tot el que no mola en aquest món. Plataformes: PC, Switch, Xbox One.

MIND: Path to Thalamus
MIND: Path to Thalamus (Pantumaca Barcelona) és un joc de puzles en primera persona que et posa en un entorn fantàstic i surrealista. Faràs que els elements de la natura obeeixin la teva voluntat per tal de progressar en aquest conte al·lucinant i emotiu. Plataformes: PC, Switch, VR.

Nihilumbra
Nihilumbra (BeautiFun Games) és un joc de plataformes i trencaclosques on viurem una aventura per fugir de la inevitable maledicció d’aquest món. Plataformes: PC, PSVita, WiiU, Android, iOS.

Petoons Party
Es tracta d’un party game ple de minijocs molt divertits. És ideal per a disfrutar-lo en família i amb els amics! Premi al millor joc infantil als Playstation Awards. Plataformes: PS4, Switch.


Rise of Titans
Rise of Titans (GiantFox) és un joc d’estratègia i cartes col·leccionables amb un taulell que pots modificar en el teu favor. Converteix-te en un déu de la mitologia clàssica, col·lecciona cartes per crear una pila única, i defensa la teva civilització! Plataformes: PC, Switch, VR.

Scriptum
Adver2play ens porta un escape room de realitat augmentada que presenta tres escenaris diferents: un entorn futurista, un ambientat en el nadal i una proposta més clàssica on un escriptor en donarà les pistes necessàries per sortir. Plataformes: iOS i Android.

Slabwell
Undercoders presenta Slabwell, un joc de trencaclosques original amb més de  100  nivells plens d’enigmes i, trampes i novesmecàniques a cada pas. Amb manera història i multijugador cooperatiu. Plataformes: Switch.

Smoots World Cup Tennis
Kaneda Games presenta Smoots World Cup Tennis, un joc de tennis multijugador amb personatges personalitzables. El títol conté 66 tornejos al voltant del planeta i 6 mini jocs desbloquejables. Inclou modes multijugador locals per a un màxim de 4 jugadors. Plataformes: PC i XBox One.

STAY
STAY (AppNormals) és una aventura gràfica on xatejant amb en Quinn, a qui han tancat dins d’una habitació fosca sense res més que un ordinador, hem d’ajudar a escapar i descobrir qui l’ha segrestat. Plataformes: PC, Xbox One.

Steamroll
Steamroll (Anticto) és un joc d’aventura i trencaclosques. Crea una atmosfera de steampunk on hauràs de resoldre puzles dissenyant i disparant pilotes de vapor des del teu vehicle per crear rampes, parets, activar els disparadors, desfer les coses i molt més. Plataformes: PC.

Super Hyperactive Ninja
Super Hyperactive Ninja (GrimorioOfGames) és un joc de plataformes i acció en 2D ràpid i hipercarregat de cafeïna, pensat especialment per als speedrunners i els jugadors que cerquen desafiaments difícils. Plataformes: PC, PS4, Xbox One.

Super Volley Blast
Super Volley Blast (Unfinished Pixel) és un joc de voleibol per a tota la família amb un estil visual cartoon. Té un mode història ben complet i un multijugador on fins i tot hi poden participar 16 persones a la vegada. Plataformes: PC, Switch.

Superola and the lost Burguers
Superola and the lost Burguers (Undercoders) és un joc de plataformes d’estil clàssic, amb hamburgueses, llames i… salsitxes extraterrestres. Plataformes: Switch.

Unepic
Unepic (Unepic) és un videojoc de rol d’acció amb molt d’humor on el protagonista, amant dels RPG, es troba de sobte dins del propi joc! Plataformes: PC.

Very little nightmares
Després de Little Nightmares, Alike Studio ens presenta la seva preqüela. És un joc d’aventures on hauràs de resoldre una sèrie de puzles per ajudar la Six a escapar d’una mansió tenebrosa. El títol va guanyar el premi a millor joc per a smartphone a Gamelab 2019. Plataformes: iOS i Android.

Way of Redemption
Way of Redemption (Pixel Cream) és una combinació entre arcade i joc d’esports, amb un punt de MOBA. Guanya’t la redempció destruint el portal enemic, mostra la teva habilitat en el camp i utilitza els teus herois per acabar amb l’enemic. Plataformes: PC, PS4.

Youtubers Life
Youtubers Life (U-Play Online) és un videojoc de simulació en el qual et pots convertir en el millor youtuber del món. Editeu vídeos, amplieu la quantitat de subscriptors i feu-vos rics. Plataformes: PC, PS4, Switch, Xbox One

Zenith
Zenith (Infinigon) és un joc de rol d’acció que combina l’estil i el glamur de l’etapa daurada dels RPG amb una bona dosi d’humor i parodia. El joc es desenvolupa dins d’un món fantàstic poblat per dotzenes de personatges poc ortodoxos. Plataformes: PC, PS4, Xbox One.