Cada any us portem un llistat dels centres que ofereixen activitats relacionades amb la tecnologia a l’estiu. Aquí teniu les d’enguany!

Podeu veure la informació corresponent a l’estiu de 2021.

Voleu aparèixer en el llistat? Envieu-nos un correu a digital.icec@gencat.cat.

Aprentik. Casals tecnològics adreçats a nens i nenes que tinguin curiositat i interès per conèixer com funciona el món de la programació i dels robots. Els alumnes tenen un repte bàsic -com construir els robots habitants d’una ciutat imaginària o programar els moviments de diferents robots atletes- i durant els dies que duri el casal hauran d’assolir-lo. L’objectiu és que al finalitzar hagin assimilat els conceptes bàsics de la programació d’una forma divertida.

Informació Pràctica:
Dates: 25 de Juny al 31 de Juliol
Edat: entre 6 i 16 anys
Lloc: Vic, Granollers, Tona i Barcelona.


BDN LAB. “El campus d’estiu de BDN Lab és una excel·lent oportunitat perquè els joves de la casa aprenguin jugant amb la tecnologia. Al BDN Lab gaudiran de les diferents activitats tecnològiques que hem organitzat per a ells i elles.

Aquest estiu al BDN Lab, els nens i nenes gaudiran i aprendran amb les diferents propostes temàtiques del Campus Tecnològic maker del BDN Lab. Cada setmana tracta una temàtica diferent.

Informació Pràctica:
Dates:

  • Setmana 1: del 25 al 28 de juny
  • Setmana 2: del 1 al 5 de juliol
  • Setmana 3: del 8 al 12 de juliol
  • Setmana 4: del 15 al 19 de juliol
  • Setmana 5: del 22 al 26 de juliol

Edat: entre 6 i 12 anys
Lloc: BDN Lab. Badalona


CAMP TECNOLÓGICO.Campaments Urbans “Campaments d’Estiu sobre Tecnologia Educativa, amb novetats en l’àrea de Robòtica Educativa, nous materials i tallers innovadors en formació sobre Tecnologia Educativa, com drons o fer anar impressores 3D. Els joves programadors del món dels videojocs segueixen aprenent a programar cada vegada de manera més professional gràcies a les últimes plataformes”.

Barcelona – Sarrià
Informació Pràctica:
Dates: del 25 de juny al 24 de juliol
Edat: de 4 a 17 anys
Lloc: Sagrado Corazón Corazonistas
Barcelona – Sants
Informació Pràctica:
Dates: del 19 d’agost – 6 de setembre
Edat: de 6 a 17 anys
Lloc: Club Esportiu Mediterrani
Barcelona – L’Eixample
Informació Pràctica:
Dates: del 24 de juny al 6 de setembre
Edat: de 9 a 17 anys
Lloc: Barcelona Learning Center
Lleida – Vall d’Aran
Informació Pràctica:
Dates: del 1 al 19 de juliol
Edat: de 9 a 17 anys
Lloc: Naturaran

Campament amb allotjament a la Vall d’Aran. Per fi arriba l’estiu i els teus fills/es mereixen gaudir del millor Campament on, a més d’aprendre Tecnologia estaran en plena natura i podran aprendre i practicar anglès”
Informació Pràctica:
Dates: del 30 de juny al 21 de juliol
Edat: de 9 a 17 anys
Lloc: Vall d’Aran


CLAUTIC.  Un intensiu de 20h en format setmanal que et permetrà fer un tast d’algunes de les eines que treballem a l’acadèmia durant l’any!

Informació Pràctica:

Lloc: Pineda de Mar



Culturnautes 2019. El casal d’estiu del CCCB. Casal d’estiu del CCCB per a nens i nenes de 6 a 14 anys. Al llarg de l’última setmana de juny i durant el mes de juliol, es treballaran continguts del CCCB a partir de tallers i activitats lúdiques vinculades a una disciplina artística, tècnica o científica, a càrrec d’especialistes. 5 casals d’una setmana cadascú que tractaran temes diversos.

Informació Pràctica:
Dates: 25 juny – 26 juliol 2019
Horari: matí i tarda
Edat: 6 – 14 anys
Lloc: CCCB. Barcelona


CODELEARN. Els nens, nenes i joves d’entre 7 i 18 anys es poden apuntar a diferents campus, cursos i activitats on aprenen a treballar amb programes i tecnologies específiques. Els alumnes no només passaran estones divertides i entretingudes, sinó que a més adquiriran coneixements i habilitats que els ajudaran a tenir èxit en un present i futur cada vegada més competitiu. Cada centre Codelearn prepara les seves propostes de Campus. Es pot escollir entre diferents opcions: videojocs, Minecraft, robòtica, electrònica, Raspberry i diverses tecnologies.

Informació Pràctica:
Edat: 7 – 18 anys
Lloc: Banyoles, Barcelona (Eixample Dret, Les Corts, Sant Gervasi), Castellar del Vallès, Castelldefels, El Prat de Llobregat, Gavà, Lleida, Manresa, Molins de Rei, Premià de Mar, Ripollet, Sabadell, Sant Cugat, Sant Feliu de Llobregat, Terrassa, Vic.


El Museu del Disseny de Barcelona i Tantàgora organitzen dues activitats d’estiu per a edats diferents.

D’una banda, el XUP XUP, un taller creatiu estiuenc. Aquest estiu us proposem 2 setmanes creatives al voltant de la literatura, el teatre, la il·lustració i el disseny entre altres arts. 

Informació Pràctica:
Dates:

Edat: entre 7 i 12 anys
Lloc: Museu del Disseny. Barcelona

De l’altra banda, també organitzen els casals d’estiu ZIP per a joves. Cada setmana comptarà amb la presència d’un artista diferent que proposarà als participants un treball basat en el còmic o en la creació audiovisual per conèixer-ne les claus així com la manera d’abordar-ne la creació.

Informació Pràctica:
Dates:

Edat: entre 13 i 17 anys
Lloc: Museu del Disseny. Barcelona


Edukative: Casal de Robòtica d’Estiu en anglès

Aquest any, els alumnes i les alumnes que participen al nostre Casal d’Estiu, gaudiran d’unes temàtiques molt divertides amb les que podran aprendre, a més de a construir robots i programar-los, coses sobre: colonització interestelar, reserva natural, Smart & Ecological Cities i canvi climàtic.

Informació Pràctica:
Dates: del 24 de juny al 6 de setembre
Edat: de 4 a 14 anys
Lloc: Barcelona


Eixos Creativa. Som una empresa de serveis educatius amb seu a Barcelona. Oferim activitats artístiques, tecnològiques i (sobretot!) creatives per a escoles i AFAs/AMPAs. Activitats on nens i nenes aprenen a explorar, conèixer i transformar el món que els envolta alhora que potencien les seves qualitats humanes.

Casal d’estiu artístic i tecnològic. Aquest estiu va de súper herois i heroïnes. Cada setmana gaudirem de manualitats, tallers tecnològics i activitats relacionades amb el món dels súper herois i les súper heroïnes . No t’ho deixis perdre!!! Es tracta d’un casal de petit format amb un tracte familiar i molt proper amb els nens i nenes on deixem espai perquè s’expressin i sobretot gaudeixin creant i jugant. Als nostres casals tecnològics potenciem l’ús artístic, expressiu i lúdic de la tecnologia alhora que introduïm conceptes clau en el camp de les ciències, l’enginyeria o les matemàtiques. És educació STEAM (Science, Technology, Engineering, Art + Design and Math) però posant l’èmfasi a la A d’Art i Disseny.

Informació Pràctica:
Dates: 25 al 28 de juny / 1 al 5 de juliol / 8 al 12 de juliol / 15 al 19 de juliol / 22 al 26 de juliol / 29 de juliol al 2 d’agost / 19 al 23 d’agost / 26 al 30 d’agost / 2 al 6 de setembre
Edat: de 4 a 13 anys
Lloc: Eixos Creativa: Carrer de Ramon Turró, 73 Local 1 08005 Barcelona

Casals tecnològics i esportius. Un casal d’estiu, en col·laboració amb CET 10, on l’esport i la tecnologia aniran de la mà. Cada dia es faran tres hores de tecnologia creativa i activitats esportives combinades amb lleure, sortides i excursions. Jugarem a ser artistes digitals, farem de directors creant les nostres pròpies pel·lícules d’animació, crearem videojocs fent servir materials reciclats i Makey Makey i amb mBot ens guanyarem el títol de mini-enginyers aprenent a programar els diferents elements d’un robot.

Informació Pràctica:
Edat: a partir de 1r de primària
Dates i lloc:

  • Del 25 de juny al 02 d’agost – Escola Provençals:  Carrer del Perú, 105, 08018 Barcelona
  • Del 25 de juny al 02 d’agost i del  2 al 6 de setembre – Escola Can Fabra: Carrer de Sant Adrià, 20, 08030 Barcelona


Engijoc: som un equip humà amb l’objectiu d’oferir i impulsar activitats didàctiques que satisfacin les inquietuds i curiositats dels infants mitjançant el joc. Estem impulsant activitats de Robòtica Educativa, programació, desenvolupament d’aplicacions i disseny 3D. El nostre equip el formen mestres i enginyers, amb ganes de gaudir, d’experimentar i d’evolucionar constantment.

Colònies amb Enginy. Aquest és el quart any que anem de colònies! Cada any les Colònies amb Enginy tenen una temàtica diferent sense perdre l’essència de jugar aprenent. Aquest any la temàtica de les colònies girarà entorn “Marvel Studios” i crearem robots relacionats amb els diferents personatges d’aquestes pel·lícules. Els participants gaudiran de la robòtica i la tecnologia combinada amb jocs, gimcanes i excursions a la natura durant una setmana i en un entorn natural.

Informació Pràctica:
Dates:  Del 5 a l’11 d’agost
Edat: de 9 a 12 i de 13 a 16 anys
Lloc: Casa de Colònies Vall de Boí (Llesp)


Colònies d’estiu + tecnològic. DYNAMIND Ments Dinàmiques arriba a English Summer S.A. per presentar una nova forma d’aprendre ciència i tecnologia, a través d’una robòtica educativa. Aquest campament tecnològic segueix l’estela dels millors tech camps d’EEUU, i en ell s’experimenta amb noves tecnologies per potenciar l’enginy i la creativitat dels participants.

Campament d’anglès + tecnologia
Informació Pràctica:
Dates: del 24 al 30 de juny
Edat: de 8 a 17 anys
Lloc: Prades

Campament d’anglès + tecnologia
Informació Pràctica:
Dates: del 28 de juliol al 3 d’agost
Edat: de 18 a 14 anys
Lloc: Prades

 


ENTI. SUMMER SCHOOL. “L’Escola de Noves Tecnologies Interactives (ENTI-UB) segueix amb la seva oferta formativa també a l’estiu. Ofereix el curs ‘Aprèn a dissenyar un videojoc en un mes’, on els alumnes rebran una formació completa sobre totes les fases de desenvolupament d’un videojoc.

El curs està molt orientat a la part pràctica, ja que des del primer dia els estudiants tindran l’oportunitat de treballar en el seu propi projecte, aprenent conceptes de disseny de jocs, programació pel motor Unity 3D, narrativa audiovisual, modelatge de personatges, animació en 2D i 3D i creativitat digital. En aquest sentit, el curs és una molt bona manera de familiaritzar-se amb la metodologia d’ENTI-UB i amb la seva oferta formativa.

Un professorat universitari de primer nivell, el d’ENTI-UB, realitzarà les sessions i anirà transmetent als alumnes nocions de disseny i programació, per tal que el producte final sigui el més satisfactori possible”.

Informació Pràctica:
Dates: de l’1 al 31 de juliol
Edat: a partir de 14 anys
Lloc: Summer School ENTI-UB. Barcelona


eXplorium. Colònies científiques d’estiu

A les colònies eXplorium proposem un seguit d’activitats adaptades a les diferents franges d’edat, però és que a més a més no sabem fer les coses sense pensar-nos-les molt i per això:

  • Experimentem a través del joc.
  • Dissenyem i programem robots per superar col·laborativament els reptes que es plantegen.
  • Les activitats matemàtiques i científiques estan integrades a les activitats de les colònies.
  • L’equip de monitor/es ens acompanya en el nostre procés d’aprenentatge durant totes les activitats.
  • Vivim a través d’un centre d’interès o fil conductor que ens motivi i serveixi per enllaçar les activitats.
Per nosaltres la ciència també és una manera de veure el món amb unes ulleres crítiques i plenes de curiositat. Proposem, per tant, mirar-nos les matemàtiques, la química, la biologia, la física, la robòtica, l’astronomia o l’arquitectura des d’aquesta perspectiva, portar-les a l’abast de tothom i descobrir-ne algun dels misteris més apassionants que amaguen.

El viatge en el temps
Informació Pràctica:
Dates: del 7 al 14 de juliol
Edat: educació primària
Lloc: Talamanca

La volta al món en 80 experiments
Informació Pràctica:
Dates: del 14 al 21 de juliol
Edat: educació secundària
Lloc: Talamanca

El Campus-Cangur 2019 es presenta com una activitat de lleure matemàtic, una estada de tres dies en una casa de colònies on es realitzaran un seguit d’activitats amb les matemàtiques com a eix vertebrador. L’objectiu principal és crear un espai de convivència entre les noies i els nois que tenen un interès especial per les matemàtiques i que han obtingut bons resultats en la Prova Cangur. No és un centre d’entrenament especialitzat ni té l’objectiu de fer classes de matemàtiques, sinó un espai de diversió, de joc i d’activitats de lleure.

Informació Pràctica:
Dates i edats:

  • Torn 1:   2, 3 i 4 de setembre de 2019 – 1r i 2n d’ESO
  • Torn 2:   4, 5 i 6 de setembre de 2019 – 1r i 2n de Batxillerat
  • Torn 3:   6, 7 i 8 de setembre de 2019 – 5è i 6è de primària
  • Torn 4:   8, 9 i 10 de setembre de 2019 – 3r i 4t d’ESO

Lloc: Sant Feliu de Buixalleu


Innova Didactic. Campus d’estiu. Durant l’estada, la ciència, la tecnologia, l’art, l’enginyeria i les matemàtiques es combinaran per resoldre reptes i crear projectes amb robots diversos. La creativitat, imaginació i treball en equip seran imprescindibles en aquestes colònies. A més, es combinaran activitats de robòtica educativa amb altres activitats de lleure: sortides i activitats esportives en un entorn privilegiat, jocs de nit i altres activitats especials!

Informació Pràctica:
Dates: del 30 de juny al 6 de juliol
Edat: de 6 a 14 anys
Lloc: La Cànova – la Garrotxa
Informació Pràctica:
Dates: del 30 de juny al 6 de juliol
Edat: de 10 a 13 anys
Lloc: La Cànova – la Garrotxa

 

També organitzen tallers de robòtica en torns de matí i de tarda entre l’1 de juliol i el 9 d’agost.


Innova’t Educació. Colònies de robòtica.

Mini-campus tecnològic Girona

En el mini-campus els alumnes gaudiran treballant amb robots, creats, dissenyats i pensats pels més menuts com són les Bee-Bots, el Cubetto en Dash & Dot o l’Albert. A més, crearan escenaris mitjançant el “Lego Coding Espress” de Lego i es divertiran i consolidaran els seus aprenentatges jugant i treballant amb les nostres tablets.

Informació Pràctica:
Dates: del 25 al 28 de juny / de l’1 al 5 de juliol / del 8 al 12 de juliol /  del 15 al 19 de juliol / del 22 al 26 de juliol
Edat: de 3 a 5 anys
Lloc: Girona

Mini-campus tecnològic Estiu a Cor de Maria – Sant Celoni

Amb l’ús de les noves tecnologies, la robòtica educativa, dinàmiques creatives i diferents eixos conductors crearem entorns amens i propicis per treballar de forma cooperativa els principals valors de la cultura de la pau. Amb el mini-campus tecnològic els alumnes gaudiran treballant amb robots, creats, dissenyats i pensats pels més menuts com són les Bee-Bots, el Cubetto en Dash & Dot o l’Albert.  A més, crearan escenaris mitjançant el “Lego Coding Espress” de Lego i es divertiran i consolidaran els seus aprenentatges jugant i treballant amb les nostres tablets.

Informació Pràctica:
Dates: de l’1 al 5 de juliol / del 8 al 12 de juliol /  del 15 al 19 de juliol / del 22 al 26 de juliol
Edat: de 3 a 5 anys
Lloc: Sant Celoni

Campus tecnològic

A part de continuar treballant la robòtica educativa i la programació de videojocs en aquesta edició introduïm el treball del modelatge en 3D, la seva impressió i/o animació. Els participants podran triar una temàtica en la qual aprofundir cada setmana, i en el cas que vulguin repetir campus i temàtica, s’oferiran nous reptes i projectes seqüenciats.

Informació Pràctica:
Dates: del 25 al 28 de juny / de l’1 al 5 de juliol / del 8 al 12 de juliol /  del 15 al 19 de juliol / del 22 al 26 de juliol
Edat: de 6 a 16 anys
Lloc: Girona

Colònies robòtica

Colònies de robòtica i creació de videojocs

Informació Pràctica:
Dates: del 7 al 13 de juliol /  del 14 al 20 de juliol / del 21 al 27 de juliol
Edat: de 6 a 16 anys
Lloc: Vilobí d’Onyar

Campament “WRO SUMMER CAMP“

Aquest campament està pensat per a tots aquells participants amb experiència en competicions de robòtica amb EV3 LEGO Mindstorms, que desitgin millorar el seu nivell de programació i muntatge.

Informació Pràctica:
Dates: del 7 al 13 de juliol
Lloc: Vilobí d’Onyar


Makerconvent: El MakerCamp és un campus creatiu per a nenes i nens especialitzat en la cultura maker i la col·laboració, potenciant la creativitat i el coneixement. Les activitats giraran al voltant d’aquesta temàtica i s’acompanyaran de les tecnologies en fabricació digital i en despertar l’interès per com funcionen les coses. Cada setmana estarà dedicada al desenvolupament d’un projecte.

Informació Pràctica:
Dates: Del 25 al 28 de Juny / 1 al 5 de Juliol / 8 al 12 de Juliol
Edat: de 12 a 16 anys
Lloc: Convent de Sant Agustí. Barcelona


La mandarina de Newton. Casal d’estiu. Aquest any La Mandarina de Newton obre de nou la seva proposta de Casal d’Estiu. Seran 4 setmanes temàtiques (‘5D: espai, temps i translació’, ‘L’espectacle de la ciència’, ‘Teixits bestials, el documental’ i ‘Esculpit a la roca’) durant les quals explorarem conceptes de ciència, tecnologia i art. Cada setmana treballarem en un projecte comú que culminarà en una mostra a les famílies l’últim dia.

Informació Pràctica:
Dates: del 25 de juny al 19 de juliol
Edat: a partir de 6 anys
Lloc: La Mandarina de Newton. Barcelona


Fundació Pere Tarrés. “Hem estat treballant de valent i amb molta il·lusió en noves i sorprenents experiències, on divertir-se, riure, créixer, conviure i sentir-se estimat es converteixen en l’objectiu de tots aquells que formem part d’aquest gran projecte, les colònies d’estiu de la Fundació Pere Tarrés.”

Colònies de disseny de videojocs (Col·laboració amb ENTI). “Colònies pensades per estimular la creativitat dels joves. S’organitzaran petits grups on cada participant desenvolupa un rol dins de l’equip que els permet avançar el desenvolupament del taller de videojocs. En una setmana farem 24h de taller pràctic de disseny de videojocs amb monitors/es especialitzats, mestres de l’Escola de Noves Tecnologies Interactives (ENTI), adscrita a la Universitat de Barcelona (UB). Les colònies s’organitzen amb la col·laboració de Escola de Noves Tecnologies Interactives (ENTI).”

Informació Pràctica:
Dates:  del 14 al 20 de juliol
Edat: de 13 a 17 anys
Lloc: La Conreria – Tiana

Colònies de robòtica i impressió 3D. “A través d’un entorn divertit que ofereix unes estades en una casa de colònies amb nois i noies amb les mateixes inquietuds, es pretén utilitzar la tecnologia per resoldre problemes i treballar en equip. L’activitat de robòtica amb Lego Mindstorm EV3, WeDo, Impressió 3D i altres activitats relacionades amb la tecnologia les portaran a terme tècnics/monitors especialistes. El primer dia es plantejaran reptes senzills per tal de conèixer el nivell dels participants i organitzar nivell inicial i nivell avançat. Les colònies s’organitzen amb la col·laboració de Sis Costats.”

Informació Pràctica:
Dates:  del 7 al 13 de juliol
Edat: de 10 a 17 anys
Lloc: La Conreria – Tiana

Colònies de cinema. Els nois i noies donaran els seus primers passos dins del món cinematogràfic. Professionals del sector introduiran als nois/es en el llenguatge del setè art. Des de plasmar una primera idea en un paper, fins al muntatge. Una experiència perfecta per combinar la passió pel cinema amb la diversió de l’estiu! Llums, càmera i a divertir-se! Aquestes colònies les impulsa White Moose Productions, una productora jove de cinema i publicitat, que compta amb un ampli ventall de professionals del sector joves i apassionats llicenciats en cinema. White Moose inicia aquestes colònies amb l’objectiu de transmetre la passió pel cinema a futures generacions i donar a conèixer les virtuts d’aquest món ple de creativitat, diversió i treball en equip.

Informació Pràctica:
Dates:  del 21 al 27 de juliol
Edat: de 12 a 17 anys
Lloc: La Conreria – Tiana


Realitat virtual i noves eines d’animació 2D i 3D. Durant el curs es treballaran diferents continguts utilitzant una tauleta de dibuix wacom i unes ulleres de realitat virtual.

Informació Pràctica:
Dates:  del 25 al 28 de juny
Edat: a partir de 16 anys
Lloc: UVic


Campus Xnergic. Un campus Tecnològic pensat per ajudar a trobar la vocació de l’alumne i viure una experiència en la universitat Tecnocampus per tal de fer-se una idea que es podria trobar a la carrera i conèixer l’espai. L’objectiu és que els nens gaudeixin l’estiu aprenent coneixements interessants per a ells d’una manera dinàmica i divertida. Entre les activitats hi haurà: Disseny de videojocs amb blueprints d’Unreal, Animació 3D amb MoCap, Robòtica, Programació de videojocs amb Unity 3D i Escultura digital amb Mudbox.

Informació Pràctica:
Dates:  de l’1 al 12 de juliol / del 15 al 26 de juliol
Edat: de 12 a 18 anys
Lloc: Tecnocampus – Mataró


Informàtica per a infants. El Punt Òmnia CPS Francesc Palau organitza aquest estiu un curs intensiu d’informàtica per a infants per aprendre eines de disseny i programació, robòtica i 3D, amb l’objectiu de dotar-los d’eines i solucions tecnològiques i familiaritzar-los amb diferents sistemes de programació i el pensament computacional. La robòtica educativa serà una de les temàtiques centrals de les activitats programades on els infants aprendran el funcionament de mBot, basat en la programació amb codi amb la tecnologia Arduino amb l’editor Scratch 2.0.

Informació Pràctica:
Dates:  de l’1 al 12 de juliol / del 15 al 26 de juliol
Edat: de 8 a 12 anys
Lloc: CPS Francesc Palau – El Prat de Llobregat


NOTA: els textos provenen de les webs de cada una de les entitats organitzadores d’activitats.

Descobriu-ne més des de Cultura Digital

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint