Consulteu la informació de l’estiu 2022


Cada any us portem un llistat dels centres que ofereixen a infants i adolescents activitats relacionades amb la tecnologia a l’estiu. Aquí teniu les d’enguany!

Voleu aparèixer en el llistat? Envieu-nos un correu a digital.icec@gencat.cat.


APRENTIK

Durant el mes de juliol us oferim la possibilitat de divertir-vos i aprendre amb diverses temàtiques i amb laboratoris tecnològics. Construirem, programarem, aprendrem conceptes bàsics de mecanismes i d’electrònica i, de ben segur, ens ho passarem molt bé!!

Informació Pràctica:
Dates: Del 28 de juny al 30 de juliol
Edat: de 6 a 15 anys
Lloc: Granollers, Vic i Maó


BDN LAB. “El campus d’estiu de BDN Lab és una excel·lent oportunitat perquè els joves de la casa aprenguin jugant amb la tecnologia. Al BDN Lab gaudiran de les diferents activitats tecnològiques que hem organitzat per a ells i elles.

Aquest estiu al BDN Lab, els nens i nenes gaudiran i aprendran amb les diferents propostes temàtiques del Campus Tecnològic maker del BDN Lab. Cada setmana tracta una temàtica diferent.

Informació Pràctica:
Dates:

 • Setmana 1: del 28 de juny al 2 de juliol
 • Setmana 2: del 5 al 9 de juliol
 • Setmana 3: del 12 al 16 de juliol
 • Setmana 4: del 19 al 23 de juliol
 • Setmana 5: del 26 al 30 de juliol

Edat: entre 6 i 12 anys
Lloc: BDN Lab. Badalona


CAMP TECNOLÓGICO

Campament d’estiu a la Vall d’Aran

Experiència que ofereix un aprenentatge tecnològic global en un entorn natural. Els assistents Genius de 9 a 11 anys realitzen el campament Inventor Lab uneix la construcció i programació de robots, així com el desenvolupament de minijocs amb Scratch i Kodu. Els més grans de 12 o més anys, els Explorer, es divideixen cada setmana en 2 grups que fan un projecte a l’Àrea Robòtica o en l’Àrea Coding. Aquestes àrees es repeteixen cada setmana. Tots els assistents tindran un minilab amb impressores 3D, per introduir-se al món de disseny en 3D i impressió.

Informació Pràctica:
Dates:

 • Setmana 1: del 4 al 11 de juliol
 • Setmana 2: del 11 al 18 de juliol

Edat: de 8 a 17 anys
Lloc: Lés, Vall d’Aran

Campaments de robótica

Camp Tecnològic oferirà aquest estiu tallers de programació, electrònica i robòtica en els seus campaments de vacances, per a nens/es i adolescents de 7 a 17 anys, amb una nova oferta de tallers adaptats a cada franja d’edat.

Informació Pràctica:
Dates: del 23 de juny al 10 de setembre

Edat: de 7 a 17 anys
Lloc: Barcelona

Campaments de robótica online

Camp Tecnològic oferirà aquest estiu tallers de programació, electrònica i robòtica en els seus campaments de vacances, per a nens / es i adolescents de 7 a 17 anys, amb una nova oferta de tallers adaptats a cada franja d’edat, de cap manera ONLINE, per seguir les activitats des de casa

Informació Pràctica:
Dates:

 • 21 a el 25 de Juny
 • Juny 28 a 2 de Juliol
 • 5 al 9 de Julio
 • 12 al 16 de Julio
 • 19 al 23 de Julio
 • 26 al 30 de Julio
 • 30 d’agost, a el 3 de setembre
 • 6 a el 10 de setembre

Edat: de 7 a 17 anys
Lloc: online


CCCB, Culturnautes

Aquest juliol torna el casal d’estiu del CCCB per a nens i nenes de 6 a 14 anys. Al llarg de l’última setmana de juny i durant el mes de juliol, es treballaran continguts del CCCB a partir de tallers i activitats lúdiques vinculats a una disciplina artística, tècnica o científica, que aniran a càrrec de diferents especialistes en cada matèria.

Informació Pràctica:
Dates: del 28 de juny al 30 de juliol
Edat: de 6 a 14 anys
Lloc: Barcelona


CLAUTIC. Campus d’estiu de robòtica i videojocs 2021

Clautic proposa un espai de creació i experimentació, un lloc perfecte per compartir inquietuds i fer amistats. Nens i nenes podran adquirir habilitats en àmbits com el disseny, les matemàtiques o la programació mitjançant cursos d’impressió en 3D, d’Unity, de realitat augmentada i de Minecraft.

Informació Pràctica:
Dates: del 5 al 30 de juliol
Edat: de 8 a 14 anys
Lloc: Pineda de Mar


CODELEARN. Campus Tecnològics d’Estiu

Codelearn proposa multitud de temàtiques en els seus campus tecnològics d’estiu. Tant si ets un expert en tecnologia com si no tens cap coneixement previ pots inscriure’t en aquests cursos que t’apropen matèries com robòtica, electrònica, programació de videojocs, disseny web i edició de vídeo.

Informació Pràctica:
Dates: del 25 de juny al 30 de juliol
Edat: de 7 a 18 anys
Lloc: Badalona, Banyoles, Barcelona (Eixample Dret, Les Corts, Sant Gervasi), Castellar del Vallès, Castelldefels, El Prat de Llobregat, Gavà, Girona, Igualada, Lleida, Manresa, Molins de Rei, Premià de Mar, Ripollet, Rubí, Sabadell, Sant Cugat, Sant Feliu de Llobregat, Terrassa. Alguns d’aquests campus es realitzaran en format online.


Edukative: Campus de Robòtica i Impressió 3D en anglès

Si tens fills de 5 a 14 anys, et preocupa el seu futur i la seva formació, creus que la tecnologia i la robòtica són àrees importants en la seva formació, vols que passin uns dies d’estiu aprenent de forma divertida i vols donar els teus fills activitats de gran qualitat, aquest curs t’interessa!

Informació Pràctica:
Dates: del 28 de juny al 30 de juliol i del 30 d’agost al 10 de setembre
Edat: de 5 a 14 anys
Lloc: Barcelona


EIXOS CREATIVA

Casal d’estiu tecnològic

Aquest casal vol potenciar l’expressió mitjançant les noves tecnologies tot valorant les competències artístiques dels nens. També es posen en pràctica dinàmiques de grup i activitats a l’aire lliure. 

Informació Pràctica:
Dates: del 28 de juny al 10 de setembre
Edat: de 7 a 13 anys
Lloc: Barcelona

Casal d’estiu artístic

La iniciativa vol apropar als nens i a les nenes tallers de modelatge amb JumpingClay, jocs de taula, nocions de dibuix, tècniques pròpies del còmic i manualitats així com tot tipus d’activitats a l’exterior, gimcanes i excursions.

Informació Pràctica:
Dates: del 28 de juny al 10 de setembre
Edat: de 4 a 13 anys
Lloc: Barcelona


ENGLISH SUMMER. Colònies d’anglès i tecnologia

Aquest any el Tech Camp ofereix un programa integral en robòtica educativa complementada amb un ensenyament en anglès. Enginy i creativitat són les paraules que utilitzen per descriure l’experiència que vol acostar les últimes tecnologies. Les classes pràctiques se centren en el disseny de robots i la creació de videojocs. 

Informació Pràctica:
Dates: del 18 al 25 de juliol
Edat: de 8 a 15 anys
Lloc: Prades


EXPLORIUM

L’associació Explorium organitza unes colònies d’estiu que giren entorn de la robòtica, programació, matemàtiques i ciències naturals. Es vol educar en l’experimentació, la reflexió i el rigor científic durant aquesta setmana plena de jocs i noves experiències de lleure.

Informació Pràctica:
Dates: del 18 al 25 de juliol
Edat: de 6 a 16 anys


Fundació Pere Tarrés

Colònies Tecnològiques

Vols saber com es programa un videojoc? La tecnologia pot ser d’allò més apassionant! Vine a les colònies tecnològiques i converteix-te en un expert dels jocs virtuals. També gaudiràs de la natura i d’activitats emocionants!

Informació Pràctica:
Dates: del 11 al 17 de juliol
Edat: de 13 a 17 anys
Lloc: Tiana


 

Innova Didactic. Casal d’Estiu Riu 21.

Enguany hem preparat unes setmanes per a tu: construcció, programació, creació… i molt més! Tenim ganes d’oferir-te unes setmanes variades que a més a més de la robòtica i aprenentatge, també es faran altres activitats que concretarem més endavant. El Casal de Robòtica està pensat pels nens i les nenes de 4 a 14 anys. No importa si el teu fill encara no sap sobre robòtica com si ja en sap! Tenim tot el necessari perquè gaudeixi amb la robòtica.

Informació Pràctica:
Dates: del 28 de juny al 16 de juliol i del 19 de juliol al 6 d’agost
Edat: de 6 a 10 anys
Lloc: Olot

Dates: del 28 de juny al 16 de juliol i del 19 de juliol al 6 d’agost
Edat: de 10 a 14 anys
Lloc: Olot


INNOVA’T EDUCACIÓ

Mini-maker campus Estiu 2021

Aquest campus intensiu de cinc dies en diferents torns proposa un ambient de joc, col·laboració i educació en activitats com la construcció, la programació i el disseny de robots. Per tal de despertar i enfortir l’interès cap a l’enginyeria, la ciència i la tecnologia.

Informació Pràctica:
Dates: del 28 de juny al 30 de juliol
Edat: de 3 a 5 anys
Lloc: Girona

Campus Tecnològic Estiu

Innova’t Educació també proposa un campus per a nens més grans on podran triar entre quatre línies i repetir experiències amb nous continguts. Els blocs temàtics són els següents: robòtica amb Lego, Robòtica Pro, Creació de videojocs i Creació i animació 3D.  

Informació Pràctica:
Dates: del 28 de juny al 30 de juliol
Edat: de 6 a 16 anys
Lloc: Girona

Colònies de robòtica, creació de videojocs i cinema

Per últim destacar les colònies monogràfiques i rotatives organitzades en torns de dos setmanes on es podrà crear des de zero un videojoc i un curtmetratge. A més s’ofereix tot un conjunt d’activitats de lleure per treballar la cooperació i la solidaritat en plena natura. 

Informació Pràctica:
Dates: del 28 de juny al 30 de juliol
Edat: de 6 a 16 anys
Lloc: Girona


[MakerCamp] Estiu 2021

Aquest estiu 2021 es presenta molt creatiu al MakerConvent, us proposem tres setmanes temàtiques on aprendrem des de tècniques artístiques i experiments de ciència, a fer servir màquines de fabricació digital. Per a nenes i nens de 12 a 16 anys.

Informació Pràctica:
Dates: Del 28 de Juny al 2 de Juliol / 5 al 9 de Juliol / 12 al 16 de Juliol
Edat: de 12 a 16 anys
Lloc: Convent de Sant Agustí. Barcelona


La mandarina de Newton. Casal d’estiu. Aquest any La Mandarina de Newton obre de nou la seva proposta de Casal d’Estiu. Treballarem explorant conceptes de ciència, tecnologia i audiovisuals, tot seguint tres propostes temàtiques al llarg de tres setmanes.

Informació Pràctica:
Dates: del 5 al 23 de juliol
Edat: a partir de 9 anys
Lloc: La Mandarina de Newton. Barcelona


TANTÀGORA I EL MUSEU DE DISSENY DE BARCELONA

XUP-XUP, Casal creatiu per a nens i nenes

Aquest casal ens porta un primer cicle titulat Diccionari Il·lustrat que inclou activitats per desbloquejar la creativitat, trobar un estil personal i aconseguir eines per narrar històries. El segon cicle El Museu en vers proposa un acostament a l’experimentació de diferents arts per tal de veure les transferències que es donen de forma continua entre disciplines i formats.

Informació Pràctica:

Dates:

 • Setmana 1: del 5 al 9 de juliol
 • Setmana 2: del 12 al 16 de juliol

Edat: de 7 a 12 anys
Lloc: Barcelona

ZIP, Casal creatiu per a joves

De la mateixa manera s’organitza l’espai per a joves que consta de dos programes. En primer lloc Save my story on es practicaran tècniques narratives, exercicis de coproducció i recursos per construir universos propis. El segon cicle anomenat Històries Sonores planteja un descobriment de conceptes musicals tot relacionat amb la narració i altres àmbits creatius.

Informació Pràctica:

Dates:

 • Setmana 1: del 5 al 9 de juliol
 • Setmana 2: del 12 al 16 de julioll

Edat: de 13 a 17 anys
Lloc: Barcelona


TBKIDS. Campus de vacances: Technosummer

Les setmanes temàtiques del Technosummer estan plenes d’activitats interessants i divertides. Els nens podran crear i aprendre a través de diferents dinàmiques centrades per exemple en la creació audiovisual, l’experimentació científica i la resolució de reptes tecnològics.

Informació Pràctica:
Dates: del 23 de juliol al 10 de setembre
Edat: de 6 a 13 anys
Lloc: Sant Cugat


Campus Xnergic. Aquest any organitzem un altre edició del campus d’estiu Xnergic. Si tens entre 12 i 18 anys i t’interessa la tecnologia vine aquest estiu! Aquí tens una llista de tallers i cursos que es duran a terme durant el mes de juliol al campus universitari TecnoCampus-UPF.

Informació Pràctica:
Dates:  del 28 de juny al 2 de juliol / del 5 al 9 de juliol
Edat: de 12 a 18 anys
Lloc: Tecnocampus – Mataró


NOTA: els textos provenen de les webs de cada una de les entitats organitzadores d’activitats.

 

A %d bloguers els agrada això: