Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

EXPO: AFECTES SÒNICS. ART SONOR I EXPANSIÓ DE LA PERCEPCIÓ

16 juny - 1 octubre

A CURA DE MATÍAS RODRÍGUEZ-MOURIÑO I CHRISTIAN ALONSO

 — 

Espai 0

Agnès Pe, Félix Blume, Sissel Marie Tonn, Edu Comelles, Núria Andorrà, David Vélez, Eli Gras, Kepa Landa, Ginebra Raventós, House of Polymath (Jose R. Madrid Alonso), Arnau Sala Saez, Marc Vilanova

«Afectes sònics» és una exposició col·lectiva que explora el paper del so com una eina relacional, creativa i transformadora. Basant el seu treball en la recerca transdisciplinària i en la mediació tecnològica, els artistes combinen mètodes com l’enregistrament de camp, la síntesi modular, la composició, la performance, la sonificació d’entorns o la poesia sonora. Adoptant tipologies com la instal·lació immersiva, l’escultura sonora o el vídeo, els projectes conviden els visitants a escoltar, interactuar, experimentar, improvisar i crear.

Considerant el so com un signe afectiu, crític i polític que va més enllà de la significació, la comunicació i la representació, els artistes ens interpel·len a qüestionar-nos qui som o com vivim; desafien una idea unívoca de la realitat i ens ajuden a projectar mons possibles; faciliten noves formes de relació entre i més enllà dels humans. El so amplia la nostra percepció i revela els intersticis de les coses; fa sensible un món de codependències i interdependències, de coexistència simultània entre entorns, cossos, energies, fluxos i agències.

«Afectes sònics» aplega treballs artístics que ens proposen interactuar amb dispositius de manera lúdica; que ens porten a reflexionar críticament sobre els detonants psicològics i les tecnologies de control; que ens permeten copsar el potencial subversiu de la sinestèsia; que contribueixen a fer que empatitzem amb l’experiència migratòria; que posen de manifest la capacitat del so d’esdevenir un bioindicador ambiental; que fan visible i audible la ubiqüitat contaminant del plàstic; que ens ajuden a entendre que els humans conviuen amb no humans de manera constitutiva.

Mostra els detalls

Inici:
16 juny
Finalització:
1 octubre
Categoria d'Esdeveniment:
Etiquetes de l'Esdeveniment:
,
Lloc web:
https://www.lapanera.cat/ca/programacio/exposicions/afectes-sonics-art-sonor-i-expansio-de-la-percepcio

Organitzador

Centre d’Art La Panera

Recinte

Centre d’Art La Panera
PL. DE LA PANERA, 2
Lleida, Catalunya 25002
+ Mapa de Google
Phone
973 262 185
Visualitza el lloc web de Recinte