NOTÍCIES DESTACADES DE CULTURA DIGITAL DE CATALUNYA
OCTUBRE 2023
IA al CCCB

Mai abans una tecnologia havia crescut tan ràpidament i s’havia introduït de manera tan directa en les nostres vides com ho està fent la intel·ligència artificial. Fins al 17 de març de 2024 el CCCB ha programat una mostra sobre la història, el funcionament, les possibilitats creatives i els reptes ètics i legislatius de la IA avui. A través d’un recorregut que inclou instal·lacions artístiques interactives, obres de referència fetes amb IA, peces de nova creació, etc. l’exposició explora la relació entre la intel·ligència artificial i la creativitat humana.

#FrenteCatalán al festival de creativitat digital
MUTEK de Mèxic

Per primera vegada, la filial mexicana d’aquest festival internacional ha fet una aliança amb Catalunya i ha programat a: Shoeg, Tarta Relena, Marina Herlop, Alba G.Corral i Albert Barqué-Duran.

La millor creativitat digital catalana a l’informe
de la Fundación Contemporánea

El CCCB, el festival Sónar i el festival Llum BCN son els projectes culturals de cultura digital més valorats a l’informe ‘Observatorio de la Cultura 2022’.

Neix La Guixeta, nova plataforma digital
de continguts culturals en català

BitLab Cooperativa, Quesoni i Platoniq Foundation han unit forces per llançar La Guixeta, una nova plataforma digital per a continguts audiovisuals i culturals en català basada en tecnologies independents i ètiques.

Quatre experiències immersives del MWC
a la Ribera d’Ebre

La fundació Mobile World Capital Barcelona ha escollit la Ribera d’Ebre com a seu de l’activitat tecnològica innovadora BeFuture!, amb 4 experiències que s’han pogut veure a Barcelona, Shangai i Las Vegas.

Fundació ONCE i AEVI presenten el primer Llibre Blanc d’Accessibilitat per a Desenvolupadors de Videojocs
Terrassa celebra I’Indie Games TRS, el primer congrés de la indústria del videojoc indie de Catalunya
Barcelona es consolida com un hub europeu del videojoc segons l’Informe Anual del CoNCA 2022

Nous videojocs fets a Catalunya

Top Troops  
de Socialpoint

Aquest joc per a dispositius mòbils barreja estratègia i mecàniques de fusió d’unitats per crear una aventura de fantasia medieval plena de combats i conquestes.

Waterfall Prisoners
d’APA estudi
Una experiència que rememora els clàssics jocs d´aventura gràfica, en aquest cas centrat en els trencaclosques.
AK-Xolotl  
de 2Awesome Studio

Joc de trets roguelike amb perspectiva zenital, protagonitzat pes amfibis més adorables.

Ugly
de Team Ugly
Descobreix els foscos secrets d’aquest emocionant joc de plataformes i trencaclosques sobre un noble que afronta els traumes del passat.