NOTÍCIES DESTACADES DE CULTURA DIGITAL DE CATALUNYA
NOVEMBRE 2023
Els Premis DonaTIC estrenen una menció especial en Cultura Digital

La doctora en informàtica i comunicació digital i docent a l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida Rosa Maria Gil Iranzo ha guanyat el Premi Especial a la menció en Cultura Digital dins els premis DonaTIC que organitza la Secretaria de Polítiques Digitals del Departament d’Empresa i Treball. A més, Conxi Perez Andreu, co-fundadora & CEO de RollDBox Games, empresa catalana dedicada al desenvolupament de videojocs, ha estat guardonada amb el Premi en la seva categoria Emprenedora.

Tomorrowland
aterra a Barcelona

L’organització del festival de música Tomorrowland arriba a Barcelona amb The Great Library of Tomorrow, una experiència immersiva on els llibres prenen vida.

Milions d’inversió per convertir un videojoc fet a Barcelona
en un èxit mundial

L’estudi Social Point invertirà desenes de milions en el joc de mòbil Top Troops amb l’objectiu de convertir-lo en líder de descàrregues a tot el món. També s’hi pot jugar en català.

Èxit de participació en els Premis Ludi de 3Cat
Els Premis Ludi tenen per objectiu potenciar continguts clau i valors fonamentals en català als videojocs, així com estimular el talent jove. En la primera edició, han participat 24 equips formats per 79 estudiants.

 

El videojoc català s’exposa a la
Game Connection Europe de París
Gamesports Electrònics és el primer canal de videojocs en català amb accés exclusiu de socis de Twitch
El TERMCAT difon el vocabulari bàsic
de la intel·ligència artificial

Nous videojocs fets a Catalunya

100 steps
d’Endorth

És un roguelite en un entorn de joc de taula de fantasia. Només hi ha una regla: els jugadors només tenen 100 accions per arribar al cim de la torre.

Finis
de K148 Game Studio

Innovador joc que incorpora una avaluació psicològica de l’usuari basada en el test de Lüscher. Et podràs submergir en el món de la psicologia del color i de la teva personalitat.

Smoots Pinball
de Kaneda Games

És un joc de pinball d’acció clàssica en cinc taules úniques i emocionants, cadascuna basada en els populars jocs de Smoots.

The Kindeman Remedy
de Troglobytes Games

Amb l’ajuda d’una monja, en una presó infernal, decidiràs execucions mortals, experiments inhumans i actes innombrables per assolir crear el Remei Kindeman.

Strike Manager 3
d’UPLAY Online
Joc de futbol multijugador que combina la diversió dels jocs de futbol tradicionals amb la possibilitat de fer evolucionar els actius NFTs per arribar a ser el propietari del teu equip.
Wordless
de Noname Studios

El primer joc de Noname és un joc de plataformes en 2D amb un sistema de combat únic i una narrativa interpretativa al·lucinant. Els jugadors s’embarquen en un viatge d’auto-creixement i comprensió en un univers abstracte acabat de néixer.