NOTÍCIES DESTACADES DE CULTURA DIGITAL DE CATALUNYA
MARÇ 2023
La incubadora de videojocs GameBCN inicia la seva 8a edició amb un rècord d’inscripcions

El programa d’incubació GameBCN treballa per dinamitzar l’ecosistema de videojocs català, oferirà la seva formació i mentorització per facilitar la producció de videojocs i maximitzar les seves oportunitats de negoci. Els sis projectes han estat seleccionats d’entre 174 inscripcions de 54 nacionalitats i rebran mentories personalitzades.

Nou grau en Disseny Digital i Tecnologies Multimèdia, organitzat des del Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia (CITM) de la UPC.
Nou Màster en Disseny Narratiu per a videojocs, organitzat pel Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat de la UAB
La CCMA impulsa una nova plataforma OTT d’accés universal per garantir els continguts en català en l’entorn digital
Les startups de cultura digital
tornen al 4YFN Barcelona 2023

17 startups catalanes de cultura digital van participar al 4YFN de la mà del Departament de Cultura, amb l’objectiu d’impulsar la seva notorietat i les seves oportunitats de negoci a nivell internacional. Entre les empreses participants hi ha plataformes per a la recomanació de continguts audiovisuals, estudis de videojocs, startups especialitzades en transmèdia i monetització de continguts digitals, apps educatives o empreses de música i tecnologia. 

Neix  +RAIN Film Fest, el primer festival europeu de films generats amb intel·ligència artificial 

La Universitat Pompeu Fabra s’ha aliat amb l’organització de Sónar+D 2023 per impulsar aquest primer festival europeu de films generats a partir d’intel·ligència Artificial. +RAIN Film Fest tindrà lloc el 14 de juny i presentarà una selecció d’obres fílmiques que han estat fetes amb models d’IA en els seus processos creatius i n’exploren les seves capacitats narratives i tecnològiques.

Nous videojocs fets a Catalunya

Delete after reading
de Patrones & Escondites

És una aventura de text interactiu sobre l’amistat ple de trencaclosques amb un estil visual de dibuixos animats per jugar en família.

One Military Camp 
d’Abylight Studios

Un “manage sim” amb el que gaudiràs construint i gestionant un vell campament militar per enfrontar-te a les tropes invasores de Dragan.

Hell of an Office
de 43 Studios

Un joc de plataformes en 3D diabòlicament ràpid on sereu un treballador d’oficina frustrat que ha de saltar amb coets i travessar blocs d’oficines satànics.