NOTÍCIES DESTACADES DE CULTURA DIGITAL
MAIG 2023
Digital Impact, el present i el futur de l’art i el disseny digital 

Fins al 27 d’agost podeu gaudir de l’exposició Digital Impact al Disseny Hub Barcelona, amb peces d’alguns dels artistes més innovadors i potents de l’escena local i internacional com Refik Anadol, Quayola, Domestic Data Streamers, Alba G. Corral o Universal Everything. L’exposició, amb 4.000 m² d’art i disseny digital, apropa el paradigma digital a tots els públics i experimenta, a través de les tecnologies més avançades, el present i el futur d’aquest art.

Es presenta l’Informe SWITCH, l’Audiovisual Augmentat.

L’informe fa una anàlisi en profunditat de les tendències que estan transformant la indústria audiovisual: intel·ligència artificial, experiències immersives i Web3

Big C es convertirà en el centre d’eSports més gran
del sud d’Europa

BIG C, el centre d’alt rendiment d’eSports situat al 22@ de Barcelona i que s’inaugurarà el mes de juny, s’ha ampliat fins als 7.000m² i aspira a convertir-se en un punt de referència internacional en les competicions digitals.

El Govern distingeix amb la Creu de Sant Jordi al festival Sónar.

La Generalitat de Catalunya atorga la Creu de Sant Jordi al Sónar per la seva decidida aposta per l’escena musical electrònica i l’art multimèdia contemporani. 

L’empresa xinesa NetEase Games
obre un nou estudi de videojocs a Barcelona.

L’empresa ha anunciat la creació d’Anchor Point Studios. L’estudi estarà dedicat a desenvolupar jocs d’acció i aventures per a consola i PC i contractaran més de 50 treballadors.

El videojoc Endling – Extinction is forever guanya el premi
a la Millor Animació de Videojoc als Premis Quirino.

L’estudi barceloní Herobeat Studios, recents guanyadors d’un Bafta Games Award, torna a aixecar un guardó a la millor animació de videojoc als Premis Quirino de l’Animació Iberoamericana.

El programa Giravolt ha estat nominat als premis Museums + Heritage en la categoria internacional de ‘Millor ús del digital’. 
Neix Nou Joc, un web de notícies en català
sobre videojocs.

Nous videojocs fets a Catalunya

After Us 
de Piccolo Studio

Emotiva història sobre el sacrifici i l’esperança on, en un món posthumà surrealista, Gaia lluita per donar una segona oportunitat a la Terra.

After You
de K148 Game Studio

Un joc narratiu amb puzles per revelar els secrets més profunds de la gent que va habitar un espai.