NOTÍCIES DESTACADES DE CULTURA DIGITAL DE CATALUNYA
FEBRER 2023

El joc ‘Endling – Extinction is Forever’ de Herobeat Studios guanya el Premi Ciutat de Barcelona d’Audiovisuals i Cultura digital 

El joc, el primer que guanya un premi Ciutat de Barcelona, posa l’emergència climàtica i l’ecologisme al centre de la narrativa amb un estil propi on el videojoc hibrida amb la novel·la gràfica. Aquest projecte, és un exemple destacable de la maduresa en la creació de videojocs a Catalunya amb reconeixement internacional. El projecte ha rebut suport del Departament de Cultura i ha estat mentoritzat per la incubadora GAME BCN.

MUTEK, el festival internacional de creativitat digital, es pren un any sabàtic abans de celebrar el seu 15è aniversari el 2024. Els trobarem a faltar!  
La nova actualització del videojoc  Colossus Down, de Mango Protocol, inclou el català 
L’Institut Català de Seguretat Pública ha publicat una sèrie de píndoles sobre autoprotecció digital 
El Teatre Lliure presenta el seu arxiu digital

És un espai digital viu que inclou 60.000 documents: programes, fotografies de mà, cartells, reculls de premsa de premsa, plànols, músiques i vídeos, entre d’altres. És un arxiu únic que s’ha concebut per reviure i donar una segona vida als fets artístics. La catalogació de les cares de les fotografies s’ha realitzat amb l’ajuda dun programa d’intel·ligència artificial. 

15.000 euros en menys de dues hores

La campanya de crowdfunding a Kickstarter del joc Sword of the Necromancer: Revenant de Grimorio of Games aconsegueix el seu objectiu de finançament de 15.000 euros en menys de dues hores. A hores d’ara ja han superat els 100.000 euros de recaptació!   

Avanç de programació del Sónar+D

Del 15 al 17 de juny, el Sónar + D, el festival de creativitat i cultura digital digital bessó del Sónar, oferirà més de 100 actuacions i conferències d’artistes i investigadors d’arreu del món. La intel·ligència artificial i els seus efectes en l’art i la societat i l’emergència climàtica com a motor de creació son dos dels temes estrella d’aquesta edició.