Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

FEST: Lluèrnia 2022

10/11/2022 | 8:00 - 12/11/2022 | 17:00

Lluèrnia festival del foc i de la llum, té la voluntat de transformar-se en un esdeveniment anual visualitzi la relació de la ciutat d’Olot i el seu entorn, amb el foc dels volcans i com aquest origen ha anat transformant, no només l’orografia i el paisatge, si no el mateix caràcter i la cultura de la gent de la Garrotxa.

Del 10 al 12 de novembre, se celebrarà Lluèrnia, el Festival del Foc i de la Llum d’Olot, que tornarà al seu format habitual després de dues edicions afectades de ple per la pandèmia.

Un dels esperits del Festival és ajudar a redescobrir a la ciutadania d’Olot nous espais i itineraris. És per aquest motiu que en l’edició d’enguany de Lluèrnia, després d’explorar la ribera del riu Fluvià o altres indrets de la ciutat, proposa un itinerari que convertirà el barri de Sant Miquel i els seus voltants en el centre del festival.

Lluèrnia és un festival de carrer que recomana noves mirades en l’espai quotidià. A partir del foc i de la llum, s’exploren noves formes per generar atmosferes, per evocar a la màgia, per generar nous paisatges durant els dies del festival. Lluèrnia és un laboratori urbà que continuarà explorant nous espais paisatgístics en l’espai urbà sense concentrar totes les propostes en el centre de la ciutat. Aprofitar barris poc freqüentats per les iniciatives culturals per programar alguna de les instal·lacions i activitats, ha de permetre visualitzar-los i apreciar-los com a elements del nostre paisatge ciutadà.

La voluntat del Lluèrnia és la de fer valdre el barri de Sant Miquel que, arran de l’expansió urbanística de la ciutat cap a altres sectors, ha desdibuixat el seu paper rellevant d’entrada a la ciutat venint de Girona, però ha mantingut el seu caràcter popular i acollidor. Lluèrnia també situarà part de les seves activitats en el centre d’Olot, ja sigui tant amb accions prèvies com amb instal·lacions ubicades a l’Hospici o a la Plaça Major, punt d’inici del recorregut, un recorregut que finalitzarà a la plaça de Sant Miquel, on tindria lloc l’espectacle final.

Mostra els detalls

Inici:
10/11/2022 | 8:00
Finalització:
12/11/2022 | 17:00
Categoria d'Esdeveniment:
Lloc web:
https://www.lluernia.cat/

Recinte

Olot
Espanya + Mapa de Google