Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

FEST: Eufonic

24 agost - 27 agost

Eufònic és el festival al voltant de les arts sonores, visuals i digital-performatives que se celebra a Terres de l’Ebre, 200 km al sud de Barcelona, amb La Ràpita com a població principal i, en una segona corona de poblacions, AmpostaTortosa, Miravet, Roquetes i Ulldecona acullen instal·lacions artístiques i actuacions en espais singulars. Eufònic Pro compta amb presentacions, taules rodones i trobades ràpides entre experts, així com activitats més disteses com vermuts amb artistes i presentacions de projectes.
Combinant activitats d’accés lliure amb altres de pagament, Eufònic és un festival d’arts excepcionals en la seva més àmplia accepció: actuacions audiovisuals, instal·lacions artístiques en espais museístics o temporalment habilitats, accions sonores en el paisatge, tallers i activitats participatives, propostes per al públic familiar, jornades professionals i concerts en espais singulars. La singularitat del paisatge de les Terres de l’Ebre en general i del Delta de l’Ebre en particular és l’element vertebral i diferencial del festival, convertint Eufònic en una experiència sonora i visual ancorada en el paisatge i l’entorn.
La dotzena edició del festival a Terres de l’Ebre es celebrarà del 24 al 27 d’agost de 2023, amb un cap de setmana previ (18, 19 i 20 d’agost) amb inauguracions de les instal·lacions artístiques i altres activitats en espais singulars.
Eufònic 2023 comptarà amb el show audiovisual immersiu amb visuals reactius del productor anglès de techno ambiental Alex Banks; el retorn del compositor alemany Arovane, referent de la música electrònica dels 90; “Zo” de Tarik Barri Lea Fabrikant, una hipnòtica performance amb visuals 3D i veus processades; o l’híbrid d’electro-pop i acid-core de LaFrancesssa.
Propostes trencadores i divergents que ens encanta combinar: la relectura en clau electrònica glitch del flamenc de Flamante (el productor Derek Van Den Bulcke i la bailaora Carmen Muñoz); la performance transfeminista i crítica de Txe Roimeser i Luca Calderó; el show audiovisual de Tatsumi & Masako, del synth pop a l’IDM; i confrontació i celebració punk amb el queer punk de Ruïnosa y las Strippers de Rahola i el noise-rock garatger de Sandré.
L’art digital pren força amb una instal·lació de Jou Serra que vincula els conceptes de llum i de gènere no binari; SHOOK Studio i una instal·lació immersiva basada en la intel·ligència artificial que reflexiona sobre la fragilitat del paisatge del Delta; nddr3, la jove artista digital Andrea Badia, fent-se seu l’espai virtual del festival; i el col·lectiu Estampa ocupant l’espai públic amb una instal·lació que monitora el trànsit aeri i llança desconcertants prediccions.
El nostre espai de trobada entre creadors i alhora programa formatiu intrínsecament connectat amb el territori del Delta de l’Ebre, comptarà amb dos tallers: el de l’artista sonor suec B.J. Nilsen i els enregistraments de camp per a reflectir la crisi ecològica actual; i el de Sam Aaron, mestre del live coding i el techno algorítmic, que ens instruirà en Sonic Pi, una eina que es fa servir lliurement per a crear i ensenyar composició a milers d’usuaris.

Mostra els detalls

Inici:
24 agost
Finalització:
27 agost
Categoria d'Esdeveniment:
Lloc web:
www.eufonic.net

Recinte

Terres de l’Ebre