Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

EXPO: PIONERES [D]’ones i experimentació sonora

20 abril | 8:00 - 24 setembre | 17:00

El Museu de la Música – Centre Robert Gerhard presenta la projecció de Sisters with Transistors, un film que mostra, amb gran encert, una narrativa que ha estat ignorada per bona part de la historiografia i de les institucions acadèmiques: la bastida per les pioneres de la música electrònica del segle XX. Des de Clara Rockmore, Daphne Oram o Wendy Carlos fins a Éliane Radigue o Maryanne Amacher, el documental proposa un viatge fascinant explicat per les mateixes protagonistes a partir de material d’arxiu.

Es presenta també, de manera paral·lela a la projecció, una mostra que reuneix algunes de les protagonistes de l’escena experimental a Barcelona. Les compositores Anna Bofill i Mercè Capdevila marquen el punt de partida com a pioneres en el camp de l’electroacústica a la dècada dels setanta. I fora de les parets dels laboratoris sonors, l’escena underground i experimental de la ciutat s’ha nodrit gràcies a aportacions de creadores com Rosa Arruti (Nad Spiro), Barbara Held o Eli Gras.

Des de punts de partida diversos, cada una d’elles és protagonista d’ordir i enriquir el teixit musical barceloní. Igual que a Sisters with Transistors, aquestes creadores ens conviden a conèixer una part de la història musical de la ciutat a través de les seves pròpies vivències i materials. Una història que, tradicionalment, no ha estat escoltada i, en conseqüència, és desconeguda per a la major part del públic. Obrim les orelles, doncs, i escoltem.

Mostra els detalls

Inici:
20 abril | 8:00
Finalització:
24 setembre | 17:00
Categoria d'Esdeveniment:
Lloc web:
https://ajuntament.barcelona.cat/museumusica/ca/exposicions/pioneres-dones-i-experimentacio-sonora

Organitzador

Museu de la Música
Visualitza el lloc web de Organitzador

Recinte

Museu de la Música
C/ de Lepant, 150
Barcelona, Espanya
+ Mapa de Google