Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

ESP: ASTRES: Mapping estel·lar

10 juny | 22:00 - 23:00

Imatge sense text alternatiu.Un dels projectes que forma part de l’exposició “Fer créixer plantes en l’obscuritat” és el “Mapping estel·lar” del col·lectiu d’artistes Playmodes. Aquesta recerca consisteix a estudiar i desenvolupar sistemes de seguiment i dibuix amb làser dels estels del firmament. L’objectiu és, a través d’una eina que ens permet traçar les constel·lacions, generant obres audiovisuals.

Un espectacle amb música generativa i làser basats en els estels presents al firmament a cada moment. Gràcies a una col·laboració amb la facultat de telecomunicacions de la UPC, s’ha desenvolupat un conjunt d’algoritmes que permeten fer un seguiment precís dels estels donades unes coordenades espacials -la posició i orientació del làser al globus terrestre- i unes coordenades temporals -el dia i hora de l’any-. Aquests algoritmes, que ja han estat testats i validats, se sumen a les diferents proves que ja s’han pogut fer amb els projectors làser i les eines de sonificació, amb resultats molt prometedors. Els Playmodes posaran a prova aquesta eina en un escenari únic del territori, l’observatori Batet de la Garrotxa.

Organitza: Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Girona Col·laboren: Associació Astronòmica de la Garrotxa / Observatori Batet. . Activitat vinculada a l’exposició “Fer créixer plantes en l’obscuritat” i en col·laboració amb el Festival ‘Això al poble no li agradarà’.

Mostra els detalls

Data:
10 juny
Hora:
22:00 - 23:00
Categoria d'Esdeveniment:
Lloc web:
https://www.girona.cat/agenda/cat/agenda_fitxa.php?id=33743&ta=age&jsback=1

Organitzador

Bòlit: centre d’art contemporani

Recinte

Observatori Astronòmic de Batet de la Serra