Cultura
digital

Tendències i cultura digital a Catalunya

Marc 2022

CREAR ART DES DEL PENSAMENT

Entrevista a la Mónica Rikić

Jo, robot, un univers
que s’expandeix
a diversos formats

En ple segle 21 és normal que trobem vídeos, imatges, jocs sobre robots. Sovint llegim notícies apocalíptiques que ens diuen que ens trauran la feina, que acabaran trobant-nos innecessaris i finalment acabaran amb nosaltres, com si fossin les creacions d’Skynet a Terminator. Però va ser als anys 40 del segle passat quan es van posar les bases ètiques de la relació entre humans i robots. Isaac Asimov va publicar Jo, Robot.

_
Marisol López

Robots creadors, robots creatius,
robots artistes

Les potencialitats dels robots i les IA com a creadors, generadors d’art que sorgeix de l’aprenentatge, la observació i l’aplicació d’algoritmes. 

_
Adriana Todó

Diccionari
robòtic

Aproximació a alguns dels conceptes claus que defineixen els robots per a la relació humà-robot

_
Martí Morta

VIDEO DEL MES

Mr. Puzzles Wants You To Be Less Alive
És un curtmetratge de Netflix amb un guió escrit per un intel·ligència artificial (IA). L’aprenentatge es va fer mitjançant la visualització de 400.000 hores de pel·lícules de terror, amb un resultat força absurd i delirant.

Cultura digital
contra la desafecció
a les nits electorals

No pretenem frivolitzar amb la aquesta problemàtica vinculada a la política però, centrant-nos allà on el showtime digital més impacta en la política… com pot ser que ens interessem pels resultats de les eleccions presidencials de la República de Corea del Sud?

_
Dani Gimeno

Anatomia
d’un tuit

Sabem si son certes les notícies que tuitem? Josep Maria Ganyet ens explica com buscar les fonts i comprovar el que pengem abans que sigui massa tard i estiguem retuitant fake news.  

_
Josep M. Ganyet

La incubadora
de videojocs Game BCN
celebra la seva 7ª edició

El programa d’incubació, que treballa per fer de Barcelona un hub de referència en l’àmbit dels videojocs, oferirà la seva formació i mentorització habitual des d’un nou espai molt més connectat amb les indústries creatives, facilitant al màxim el desenvolupament i la producció de videojocs.

_
Nota de premsa