Cultura
digital

Tendències i cultura digital a Catalunya

Juliol 2022

IMMERSIVITZAR L'EXPERIÈNCIA

En aquesta edició del blog parlem amb Jordi Sellas, director del Centre d’Arts Digitals de Barcelona (IDEAL) i amant de les experiències immersives que, segons ell, proporcionen coneixements i emocions duradores, més enllà de la visita. Ho comprovem in situ i conversem amb ell sobre la veritable raó de ser de l’actual revolució digital.

Fresc & Freak:
juliol’22

Fresc & Freak és una secció mensual que vol recollir notícies curioses, estranyes, divertides, i potser no directament relacionades amb la tecnologia però sí amb el món transmèdia i amb la innovació, amb un resultat freak i creatiu.

_
Marisol López

9 Apps
per facilitar-te la vida si viatges
i 1 per si et quedes a casa

A mesura que passa juliol i s’apropa l’agost, la nostra ment va deixant espai de manera progressiva als plans per a les vacances d’estiu. En aquest post us proposem 9 aplicacions per a mòbil que us faran la vida més senzilla si teniu pensat visitar llocs desconeguts per a vosaltres. N’hi ha que aporten solucions clàssiques (mapes que no necessiten connexió a internet, per exemple) però d’altres ben originals. Doneu un cop d’ull!

_
Dani Gimeno

10 sèries d’anime
amb context cultural
per al vostre estiu!

Si sou amants del manga i l’anime ja sabreu que, en gairebé totes les trames i històries, hi ha un fil conductor que amaneix el desenvolupament dels personatges. En aquesta ocasió i de cara a l’estiu, us faig un seguit de recomanacions d’animes on el context –més o menys rellevant, té relació amb expressions culturals-

_
Dani Gimeno

Un estiu
d’art digital
a Europa

Que cada temporada els museus i els grans equipaments culturals programin més exposicions immersives o d’art digital no és cap secret. Però quantes d’aquestes mostres són realment experiències totalment immersives, visites que copsen absolutament els cinc sentits del visitant? Avui fem el nostre rànquing de les millors mostres de cultura digital de l’estiu d’Europa, tot i que també proposem una a Los Angeles que ens ha robat el nostre cor digital.

_
Yolanda Jiménez

VIDEO DEL MES

Fire in the forest – Minecraft 30/VR

Els incendis i els focs de l’estiu els preferim en realitat virtual. Interactueu aquest video 360º de Minecraft i no cremeu els boscos! Minecraft és un videojoc de tipus sandbox desenvolupat per Mojang Studios i adquirit per Microsoft.

Videojocs i hamburgueses:
els efectes positius
dels videojocs

El passat mes de desembre, des de Cultura Digital vam llançar una crida a les escoles de disseny gràfic del país per fer participar els seus alumnes en l’elaboració de cartells per a la sensibilització envers les violències masclistes digitals al món dels videojocs aprofitant l’avinentesa de l’exposició “Nova Pantalla. El món del videojoc a Catalunya” que hores d’ara es desenvolupa (fins al 4 de setembre ) al Palau Robert.

_
Estefania Redondo