Cultura
digital

Tendències i cultura digital a Catalunya

Gener 2023

CODIFICAR DES DE LES VIVÈNCIES

Anna Carreras és experta en art generatiu. Triomfa a tot el món amb el seu art colorista de figures geomètriques creades amb codi que amaguen records familiars i passió per l’entorn natural. Us convidem a llegir les seves interessants vivències i les seves reflexions. 

Digital Impact,
la gran exposició d’art digital
de la temporada

Aquesta gran mostra d’artistes digitals arribarà al Disseny Hub Barcelona a partir del 27 d’abril amb noms internacionals com Refik Anadol, Universal Everything, Random International, Brendan Dawes i Field, a més dels locals Domestic Data Streamers, Alba G. Corral i Antoni Arola. Des del nostre blog no us volem fer spoiler, però si un tastet d’algunes de les obres que podreu veure en aquest must-see de la temporada.

_
Yolanda Jiménez

Reflexions a l’entorn de la Jornada
sobre violències masclistes digitals 
i als videojocs: passem a l’acció!

El passat 16 de desembre, sota el lideratge de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya –ISPC- del Departament d’Interior i en col·laboració amb els departaments d’Igualtat i Feminismes i Cultura, es va organitzar la Jornada sobre Violències Masclistes en entorns digitals i videojocs. Us fem un resum del què es va dir i les conclusions que es van extreure!

_
Dani Gimeno

La relació
entre la cultura i els NFTs.
Una parella de fet!

Un cop assumit que la bombolla també ha arribat al món dels NFT’s, experts, emprenedors i gestors culturals analitzen les potencialitats d’aquesta eina revolucionària per a la creació  i la innovació en el consum artístic. El debat, amb un to crític però clarament constructiu, es va desenvolupar en el marc del TECH Spirit Barcelona, celebrat a la seu de l’antiga Llotja de Barcelona.

_
Estefania Redondo

VIDEO DEL MES

Game On I Creat per Buiders club

Una fantàstica peça publicitària on les experiències del videojoc, la realitat augmentada o les tècniques rotoscòpiques serveixen per expressar com es desactiva la gravetat, es transforma, s’estira, es multiplica, es deforma o reinventa el món a mesura que s’avança en el joc.

Us portem
el millor de 2022!

L’any del retorn a una certa normalitat postpandèmica hem pogut recuperar les relacions socials (ja tocava!), però sobretot hem potenciat les nostres habilitats tecnològiques i les relacions a distància que ja havíem iniciat abans del virus de la covid. I ara ja ens costa imaginar-nos que les pantalles i la tecnologia que formen part de la nostra vida algun dia puguin no ser-hi.  

_
Núria Amorós

Fresc & Freak:
gener ’23

Fresc & Freak és una secció mensual que vol recollir notícies curioses, estranyes, divertides, i potser no directament relacionades amb la tecnologia però sí amb el món transmèdia i amb la innovació, amb un resultat freak i creatiu.

_
Marisol López

El futur de la IA:
què ens espera al 2023

Vivim en un món en el qual la Intel·ligència Artificial (IA) s’està convertint cada vegada més en una part integral de les nostres vides. Des dels dispositius domèstics intel·ligents que ens faciliten la vida fins als algoritmes basats en IA que ajuden a optimitzar diversos sistemes en línia, està clar que la tecnologia d’IA ha arribat per quedar-se. Però, com serà el futur de la IA? En aquesta entrada del blog, explorarem les previsions dels experts
sobre el futur de la IA el 2023. 

_
Nova Grau

Els videojocs catalans
més esperats de 2023

Després d’un 2022 on els estudis de desenvolupament catalans han publicat jocs tan celebrats com Endling, Blind Fate o LumbearJack, entre molts d’altres, aquest 2023 no abaixarà el ritme pel que fa a nous llançaments per a PC i per a les consoles PlayStation, Xbox i Nintendo Switch.

_
Albert Garcia