Cultura
digital

Tendències i cultura digital a Catalunya

Febrer 2023

LLIBERTAT NATURAL

Voleu conèixer l’obra i les fonts d’inspiració de l’artista digital Alba G. Corral? Les seves creacions d’art generatiu tenen ànima, passió i una connexió total amb la natura. Us convidem a gaudir de les seves reflexions, el seu talent i les seves immenses ganes de compartir coneixements.

TikTok i Twitch
fan la competència
a les discogràfiques

La interacció amb el públic i les tendències virals permeten oferir continguts alternatius i arribar a nous públics potencials

_
Marc Vilajosana

Els 5 projectes culturals
amb tecnologia immersiva
que has de conèixer

Per primera vegada, l’any 2022 vam posar en marxa, des del Departament de Cultura de la Generalitat, una línia de subvencions destinades a projectes culturals que fan servir tecnologia immersiva. L’objectiu d’aquesta nova iniciativa de suport cultural és ajudar a fomentar la creació tant d’espais immersius arreu del territori com de continguts i experiències immersives en el benentès que incorporen la innovació i la tecnologia a les propostes i polítiques culturals del país. 

_
Marina Rodríguez

Som una terra fèrtil
per a l’audiovisual
i la cultura digital?

De l’ISE al futur de les Tres Xemeneies. Una reflexió sobre les oportunitats que genera el futur centre audiovisual digital del Besòs. El centre girarà a l’entorn de la recerca, la innovació i la producció, i treballarà amb l’ecosistema al voltant de la innovació tecnològica i la formació avançada en audiovisual, cultura digital i videojocs. 

_
Marc López

VIDEO DEL MES

The Dog and The Boy I Creat per Wit Studio amb una IA

Una obra d’anime de Netflix Japó creada per una intel·ligència artificial i només una persona, la supervisora de la IA. D’una banda ha tingut crítiques del sector i de l’altra hi ha qui hi troba una solució a la manca de professionals de l’animació.
La història gira al voltant de l’amistat entre un nen i un gos robot.

Llum BCN
torna a il·luminar
les nits d’hivern

Un festival que ja és tradició de la ciutat, una gran festa imprescindible a l’agenda de la gran quantitat de gent que durant un cap de setmana es passeja pel barri del Poblenou per sorprendre’s amb la llum i la calidesa de les peces que formen el Llum Bcn 23.

_
Marisol López

Fresc & Freak:
febrer ’23

Fresc & Freak és una secció mensual que vol recollir notícies curioses, estranyes, divertides, i potser no directament relacionades amb la tecnologia però sí amb el món transmèdia i amb la innovació, amb un resultat freak i creatiu.

_
Marisol López

Nodes.
Estrenem nova secció!
Estigues al dia de les darreres notícies del sector de la cultura digital

_
Cultura Digital

Oberta la convocatòria
per a esdeveniments
de cultura digital

Termini fins el 9 de març. 

_
Direcció General d’Innovació
i Cultura Digital

Oberta
la convocatòria
per projectes culturals immersius

Previsió de termini: 10 al 27 de març

_
Direcció General d’Innovació
i Cultura Digital