Digital Juny 2016

El programa Digital Juny és una iniciativa del Departament de Cultura per posar en valor i donar visibilitat a la concentració de festivals i trobades internacionals sobre cultura digital que té lloc al llarg del mes de juny a Barcelona.

Digital Juny agrupa els millors esdeveniments de cada disciplina i vol afavorir la xarxa d’intercanvi entre els professionals de la cultura digital.

Us hem fet un resum amb recomanacions d’aquelles activitats de cada esdeveniment que són més transversals i lligades a temes de cultura digital fora de l’evident de cada cas. És a dir, aquelles conferències, workshops o trobades que van més enllà de la temàtica de l’esdeveniment i connecten amb altres sectors, per tal que trobeu el vostre recorregut en aquest mes de juny.

Seguiu els itineraris Digital Juny:

animació audiovisual comunicació música realitat virtual videojocs
OFFF
26 – 28 maig
LOOP
26 maig – 10 juny
CARTOON 360
30 maig – 1 juny
BIZBARCELONA
1 juny
offpost loop1 cartoonoff bizoff
PRIMAVERA
PRO
ON-SCREEN

1 – 4 juny
B’ARS
2 – 5 juny
CAIXA D’EINES
DIGITALS

9 juny
#SpinUOC
16 juny
on-screenoff barsoff 1111 spinuoc
SONAR+D
16 – 18 juny
CINE EUROPE
20 – 23 juny
STOP
MOTION
BARCELONA

26 juny
ATLANTIDA
FILM
FEST

27 juny – 27 juliol
sonarplanta_sonar2016bn cineeuropebn 111113 0000
HELLO WORLD
28 juny
GAMELAB
29 juny – 1 juliol
APP CIRCUS
BARCELONA

30 juny
BURGER AWARDS
1 juliol
0000 gamelab1-1 acbarcelona-04-1 idba_2016_cartel

 

És evident que vivim una transformació molt notable en les maneres de crear, i si una cultura no està atenta a aquesta evolució, quedarà enrere. Hem d’estar al davant del procés.  “ens centrem en el públic especialitzat i professional. La idea és arribar al punt de coneixement del que succeeix a Barcelona i que els estudiants d’últim curs o els professionals que puguin, vinguin durant tot el mes de juny a la ciutat per completar la seva formació a partir de les trobades que s’hi celebren”.

En total, 219.734 persones van assistir l’any passat als esdeveniments que ara engloba “Digital Juny”. El Departament de Cultura, doncs, a banda de coordinar la celebració dels diferents festivals i trobades durant el proper mes, fa una aposta econòmica decidida. La iniciativa, doncs, te l’objectiu de situar Barcelona com una de les capitals europees de la cultura digital, conscienciar els mateixos catalans de la potència de la ciutat en aquest àmbit i fer conèixer als professionals internacionals que hi assisteixen l’existència de la resta de festivals i trobades.