Cultura
digital

Tendències i cultura digital a Catalunya

Desembre 2022
Bon NadIAl

Una nadala infinita per desitjar-vos unes bones festes

Des de la Direcció General d’Innovació i Cultura Digital us volem felicitar les festes amb La nadala infinita creada per Taller Estampa amb una IA. I perquè infinita? Perquè cada cop que entreu us trobareu una nadala diferent!

I amb aquesta animació en loop, generada també pel Taller Estampa amb Stable Diffusion, us desitgem un molt bon any 2023!!!!

Els millors regals
per al Nadal 2022

Arriba Nadal i, un any més, tornarà la decoració, els àpats, les cançons i la bona companyia. I també, com ja és tradició, us hem fet una selecció dels regals més curiosos, tecnològics, geeks… en fi, dels que sabem que us agraden! Regals per fer a qui estimeu, i, perquè no, també per auto regalar-los!

_
Marisol López

Aplicacions mòbils
per al Nadal més digital

Us recomanem un conjunt d’apps per passar l’estona de la manera més original i amb un toc nadalenc.“Per Nadal, a casa i prop de la brasa”. Acabem l’any tornant a casa, prop de les nostres persones estimades. Tornem amb més o menys equipatge, més o menys regals, però segur que amb el mòbil a la mà. Per això, us recomanem un conjunt d’apps per compartir les sobretaules de la manera més original.

_
Yolanda Jiménez

Els videojocs catalans
més interessants
de 2022

Des de Metadata ens comenten els videojocs catalans més interessants d’un 2022 on l’acció, els trencaclosques i el terror han estat alguns dels gèneres escollits per explorar temàtiques com la sostenibilitat o la mitologia japonesa.

_
Marc Vilajosana

Les 12 campanades
de Cultura Digital:
els millors posts del 2022

Acaba l’any de l’explosió dels metaversos, de les eines d’intel·ligència artificial d’imatge i text, dels NFTs… dotze mesos plens d’activitats de cultura digital. I de tot això i molt més hem parlat al nostre blog. Us volem agrair la vostra atenció i la vostra fidelitat recuperant els 12 articles que més us han agradat d’aquest darrer 2022.

_
DGICD

 Il·lustració generada amb Dall·E

La intel·ligència artificial
també celebra les festes de Nadal

Qui no ha enviat alguna vegada una felicitació de Nadal amb uns elfs amb la seva cara ballant alegrement? Tothom ha rebut en algun moment algun d’aquests muntatges, una proposta que probablement enguany, amb la generalització de la intel·ligència artificial, ja és història. Us ensenyem a fer servir la IA per felicitar les festes de forma creativa.

_
MetaData

Les millors campanyes de Nadal

Com ja és tradició del Blog de Cultura Digital, cada Nadal escollim els anuncis nadalencs que més ens emocionen per la seva originalitat, un bon ús integrat de les tecnologies digitals, una narrativa diferent, una direcció d’art captivadora o una selecció perfecta de música. Us hem preparat una gran dosi de tendresa, sucre i esperit nadalenc embolicats enguany en una perfecta simbiosi de solidaritat, conscienciació i denúncia social. Aquí teniu la nostra selecció d’enguany!

_
Imma Garcia

Taller per aquestes festes de Nadal:
fes real un dels nostres personatges
de videojocs

Us proposem que, només amb lámines de feltre (o goma eva o similar), tisores i una barra de cola, pugueu convertir en real un d’aquests personatges. Per fer-ho només haureu d’aconseguir el material i seguir les instruccions que apareixen en aquests dos documents que contenen la plantilla de les parts que composen els personatges i el color de cadascuna d’aquestes peces. Us assegurem una bona estona i una bona decoració nadalenca!

_
Dani Gimeno