Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

JOR: V Jornada REDS. ‘El paper de la cultura per assolir societats sostenibles’

13/12/2022 | 9:00 - 17:30

L’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) i la Direcció General d’Innovació i Cultura Digital, mitjançant el Servei de Desenvolupament Empresarial (SDE), dins del marc del Pla C*_Cultura pel Clima, acull la V Jornada de REDS (Red Española para el Desarrollo Sostenible), què porta per títol El paper de la cultura per assolir societats sostenibles.

La Red Española para el Desarrollo Sostenible (REDS) és l’antena de SDSN a Espanya des de 2015. La seva missió és donar suport a la difusió i implementació l’Agenda 2030 i als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a l’estat i a Catalunya, afavorint així la seva incorporació a les polítiques públiques, en l’àmbit empresarial i en el comportament de la societat en general.

En aquesta cinquena edició s’incidirà especialment en el paper essencial de la cultura dins del context de la sostenibilitat ambiental. La transversalitat de la cultura té el potencial per ser el motor que faci possible la transformació. Per això s’ha d’anar a noves narratives, i els ODS són el full de ruta per desenvolupar-les, ja que són les lents per entendre el món d’una manera més justa. Però com continuar comunicant narratives de canvi sense caure en el catastrofisme? Com mantenir un enfoc de sostenibilitat sense deixar-se abromar per les crisis del moment?

L’ICEC està desplegant la seva estratègia mediambiental a través del Pla_C* Cultura pel Clima, un pla de sostenibilitat ambiental dirigit a les empreses culturals catalanes articulat per 16 actuacions i 37 accions a desenvolupar a l’horitzó 2022-2024. El Pla s’alínia principalment amb quatre ODS: energia assequible i no contaminant, producció i consum responsables, acció pel clima i aliances per als objectius.

Els objectius de la jornada són:

  • Visibilitzar l’impacte de la cultura a l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible
  • Abordar com s’integren els Objectius de Desenvolupament Sostenible en la pràctica cultural
  • Mostrar exemples inspiradors i promoure un aprenentatge conjunt entre els agents culturals

La jornada s’adreça a professionals del sector cultural i creatiu en qualsevol dels àmbits i sectors, tècnics d’institucions culturals públiques i privades i a totes aquelles persones interessades en una pràctica cultural més sostenible.

Més informació aquí.

Mostra els detalls

Data:
13/12/2022
Hora:
9:00 - 17:30
Categoria d'Esdeveniment:

Organitzador

Institut Català de les Empreses Culturals – ICEC
Visualitza el lloc web de Organitzador

Recinte

Auditori MACBA
Plaça dels Àngels, 1,
Barcelona, Espanya
+ Mapa de Google