Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

JOR: Talking Galleries 2023. Focus digital.

26 juny - 27 juny

Talking Galleries presenta l’edició especial ‘Focus Digital’, un programa de debat sobre la cruïlla entre art i tecnologia, els dies 26 i 27 de juny del 2023 a l’Auditori MACBA.
Com a plataforma especialitzada en l’anàlisi i la reflexió en el sector de l’art i amb la voluntat de propiciar i participar en els debats més actuals, Talking Galleries presenta un programa de debat al voltant de l’encreuament entre l’art i la tecnologia.

A mesura que el món esdevé més digital, la indústria de l’art també adopta la tecnologia a un ritme sense precedents. Des de l’ús de la realitat virtual per exhibir obres d’art fins a la creació d’art generat per intel·ligència artificial, la indústria està experimentant un auge tecnològic que transforma la manera com creem, consumim i valorem l’art.

Barcelona s’ha convertit en un dels principals hubs digitals d’Europa, amb una rica escena d’empreses, professionals i artistes que treballen en la intersecció de l’art, la tecnologia i la ciència. És un lloc d’acollida de referents a escala mundial del gaming, dels efectes especials, de l’animació digital i de la IA. És també un referent en programes educatius i de recerca cada dia més focalitzats en la creativitat digital, com La Salle o FX Animation, als quals cal sumar BAU, ESDi o projectes com Hac Te, vinculats a l’àmbit universitari. També, compta amb fàbriques de creació com Hangar i festivals especialitzats com Sónar+D, OFFF Festival i LOOP Barcelona, entre d’altres, que investiguen les interseccions de diferents mitjans.

Focus Digital neix amb la voluntat de posar en valor aquesta cultura digital en plena expansió, convocant professionals clau de la ciutat i, també, de l’estranger, per afavorir un espai de pensament i connexió entre la innovació digital i el sector de les arts visuals .

Amb un programa de dos dies que combina sessions de debats, converses i espais de networking, Focus Digital posarà el focus a analitzar com la tecnologia digital transforma la indústria de l’art a diversos nivells, a partir de la visió de diversos agents per aportar diferents perspectives.

Els temes de debat inclouran: el rol de les galeries al desenvolupament d’un mercat per a l’art digital; l’impacte de la IA a la pràctica artística; la rellevància dels entorns de recerca a la cruïlla entre art, tecnologia i ciència; els reptes i les oportunitats en la programació de les arts digitals als centres d’art; el paper dels festivals en la difusió de la cultura digital; l’auge dels marketplaces –plataformes en línia– en la promoció de l’art en format digital; així com una anàlisi crítica sobre la separació de l’art digital respecte d’altres formes d’art.

Amb la participació de:
Pau Alsina (UOC / Hac Tec), Rob Anders (Niio), María Arnal (artista i compositora), Roberta Bosco (periodista cultural), Xavier Bové (La Salle), Bani Brusadín (comissari), Fernando Cucchieti (Barcelona Supercomputing Center), Antònia Folguera (Sònar +D), Matthew Fuller (Goldsmiths), Gary Gautier (Casa Batlló), David Gryn (Daata), Valérie Hasson-Benillouche (Galerie Charlot), Oscar Hormigos (Colección SOLO), Llucià Homs (Talking Galleries), Carolina Jiménez (Hangar), Mario Klingemann (artista), Wolf Lieser (DAM), Anna Manubens (Hangar), Marta Mateu (Meta), Joana Moll (artista), Lluís Nacenta (comissari), Oriol Pastor (MIRA Festival), Andrés Reisinger (artista), Mónica Rikić (artista), Steven Sacks (bitforms gallery), Pep Salazar (OFFF Festival), Jordi Sellas (L’Ideal), Carles Sora (UPC), José Luis de Vicente (Museu del Disseny), Santi Vilanova (Playmodes Studio), Pau Waelder (Niio) i Silvia Zayas (artista),

Consultar aqui el programa de cada jornada.
Hi haurà servei de traducció simultània en anglès/ castellà.

Mostra els detalls

Inici:
26 juny
Finalització:
27 juny
Categories d'Esdeveniment:
,
Lloc web:
https://www.talkinggalleries.com/

Organitzador

Talking Galleries
Visualitza el lloc web de Organitzador

Recinte

MACBA
Plaça dels Àngels, 1,
Barcelona, 08001 Espanya
+ Mapa de Google
Visualitza el lloc web de Recinte