Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

EXPO: Clàudia del Barrio: Life diaries. Mèdol.

12/12/2022 | 8:00 - 21/12/2022 | 17:00

El programa de residències “3 cases que has de veure abans de dissenyar la teva” de Mèdol. Centre d’Arts Contemporànies de Tarragona continua amb l’exposició del projecte de Clàudia del Barrio. Del 12 al 21 de desembre, l’artista barcelonina ocuparà el perfil de TikTok de Mèdol amb “Life diaries”.

“Life diaries” és un projecte audiovisual que parteix de la quotidianitat d’una protagonista que viu en una ficció on conviuen la vida digital i la vida real, seguint l’estètica i recursos característics del món de TikTok. L’objectiu és maximitzar i aprofundir en l’impacte de la vida digital entorn la banalització de contingut sensible, la salut mental, la velocitat de consum, la pèrdua de temps privat o la sensació de des-realització. En quant a l’edició, la peça vol experimentar amb un ritme accelerat que encapsuli la velocitat de consum d’imatges amb les quals estem familiaritzades, així com amb l’acumulació de capes i contingut que som capaces de consumir i processar en les nostres hores d’oci.

El projecte recull escenes de la quotidianitat de la protagonista, però ‘with a twist’. Accions habituals com despertar-se, cuinar o fer-se les uncles es trobenn amb elements digitals que interfereixen o acompanyen les seves accions. Tot plegat imitant l’estructura de Vlog clàssic de YouTube.

Actualment dediquem una mitja de 3h i 43 minuts diaris als nostres dispositius mòbils, amb un total de 2h i 27 minuts d’scroll als diversos canals de les xarxes socials. A diferència de la nostra presència als canals de comunicació convencionals, on solíem ser únicament consumidors de contingut, a les xarxes socials sovint també en som creadors. Aquest perfil d’espectador virtual, que ha pres especial importància en els últims anys degut a l’accelerada expansió d’Internet, és el que Alvin Toffler va definir els anys 70 com a prosumer.

El prosumer consumeix i produeix simultàniament mentre les xarxes socials acumulen hores i hores de contingut. Imatges, vídeos o àudios que, sota la mirada de marques o multinacionals, mercantilitzen les nostres experiències vitals al món virtual, convertint-les en cultura popular fàcilment devorable. Un cercle viciós que ens alimenta i alhora ens arrossega a dedicar una important part de la rutina diària a la nostra presència virtual. Aquesta digitalització de les experiències, les accions i la identitat, precisament, ens condueix a experimentar uns ritmes regulats, públics i compartits que converteixen el temps privat en
una condició cada cop més residual.

Clàudia del Barrio és una videoartista experimental la pràctica de la qual es centra en la construcció de la identitat a partir de la intersecció de la cultura popular amb les formes de ficció emergents dels nous mitjans audiovisuals. El seu treball explora la identitat visual i la cultura pop i la transforma a través dels nous llenguatges i eines visuals, des del TikTok al documental o al videoblog, sense por a l’hora de combinar maneres de mirar el món.

Mostra els detalls

Inici:
12/12/2022 | 8:00
Finalització:
21/12/2022 | 17:00
Lloc web:
https://medol.cat/activitats/claudia-del-barrio-life-diaries/

Organitzador

Mèdol
Correu electrònic
info@medol.cat
Visualitza el lloc web de Organitzador

Recinte

TikTok