Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

EXPO: Call out

11/06/2022 - 12/06/2022

A les 10 h o a les 12 h

PLANTA és un lloc per al talent i la creativitat en un entorn empresarial. Combina art contemporani, arquitectura, coneixement i paisatge i és la intersecció entre el grup Sorigué i la Fundació Sorigué.

L’11 i 12 de juny PLANTA acollirà la instal·lació ‘CALL OUT’, d’Abel Korinsky & Orhan Kavrakogl, recentment guardonada amb la beca ISEA2022 Barcelona concedida per la Fundació Sorigué.

La instal·lació tracta sobre satèl·lits que s’estenen per tot el món i construeixen una gran xarxa/eixam a la nostra òrbita per connectar el món virtualment. SpaceX, fundada per Elon Musk, vol col·locar més de 12.000 satèl·lits a la nostra òrbita l’any 2027. Des de 1967, una dècada després del llançament del primer satèl·lit “Sputnik”, el Tractat de l’Espai Exterior ha proporcionat el marc bàsic per al dret espacial internacional. Tanmateix, els països han anat permetent cada cop més esforços comercials sota les seves pròpies regulacions i ja ha començat una “guerra” per reclamar l’espai com a propietat privada. L’espai al voltant de la Terra no està sota la bandera de cap nació i, bàsicament, un individu amb una font d’ingressos astronòmica pot obtenir el control per ordre d’arribada.

Els satèl·lits governen una gran part de la nostra vida diària, però no som ben conscients d’aquest fet, tot i que milers d’ells estan surant just per sobre dels nostres caps. Els satèl·lits ens permeten aconseguir molt en el nostre temps de tecnologia altament avançada, però encara hi ha moltes preguntes sense resposta sobre ells. La responsabilitat, les deixalles, la propietat, la recollida de dades i el control de la comunicació són només alguns dels principals temes que cal tractar.

Aquesta instal·lació immersiva específica del lloc, basada en dades crea un camp de llum mitjançant tubs LED i envolta l’audiència amb una presència de llum 3D en temps real, però sempre canviant. La llum recorda a l’audiència l’existència de satèl·lits per sobre dels seus caps que són invisibles a simple vista però que, a poc a poc i amb seguretat, estan ocupant espai i embrutant el nostre comú global. La instal·lació il·lumina el tema i planteja les preguntes que cal respondre, per a la nostra generació i per a les generacions futures.

Mentre mostra els moviments en temps real i l’aparició/desaparició dels satèl·lits, l’obra genera patrons de llum abstractes derivats dels mateixos satèl·lits. La intensa espacialització del so es sincronitza amb les imatges per millorar l’experiència de l’audiència. La naturalesa transitòria i la bellesa física dels patrons de llum treballa amb el so tridimensional per transportar l’audiència a l’espai exterior, i els límits entre la realitat i la il·lusió es desdibuixen.

“Call Out” és una activitat que requereix reserva prèvia, entrades disponibles aquí

La visita inclourà el recorregut complert al PLANTA (amb visita audioguiada) i a la instal·lació temporal “Call Out”.

This project has been awarded with the ISEA2022 Barcelona Grant by Fundació Sorigué

Mostra els detalls

Inici:
11/06/2022
Finalització:
12/06/2022
Categoria d'Esdeveniment:
Lloc web:
https://isea2022.isea-international.org/event/planta-project-fundacio-sorigue-call-out-abel-korinsky-orhan-kavrakogl/

Organitzador

ISEA2022
Correu electrònic:
isea2022@uoc.edu
Visualitza el lloc web de Organitzador

Recinte

Plana (fundació Sorigué
Complejo industrial La Plana del Corb, C-12, Km 162
Balaguer. Lleida, Catalunya 25600
+ Mapa de Google
Telèfon:
600 600 003
Visualitza el lloc web de Recinte