Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

ESP: Festival Grec. ‘Una Illa’. Agrupación Señor Serrano

7 juliol | 20:30 - 9 juliol | 17:00

Ara que és evident que el món i els seus recursos són finits, és viable continuar pensant que els desafiaments que afrontem es poden resoldre de manera individual? Aquesta i altres preguntes es formulen en un espectacle creat amb l’ajuda de diferents intel·ligències artificials.

Cal trobar una nova manera de viure plegats; segurament podem estar d’acord amb aquesta afirmació. Necessitem superar la fase actual de conflicte generalitzat i cercar una nova convivència en què el “jo” deixi pas al “nosaltres”, en què el benestar individual no es pugui concebre sense el benestar comú. Aquests enunciats són irresistibles, oi? I, tanmateix, estan plens d’elements problemàtics. Qui hi cap, en aquest “nosaltres”? Hi pot haver un “nosaltres” sense un “els altres”? Què fem amb allò que ens molesta? Hi caben, en aquest “nosaltres”, les persones que percebem com a diferents, com a pertorbadores? I les intel·ligències artificials? Qui ha d’imaginar els nous mites? Què passa si convidem les intel·ligències artificials a imaginar un “nosaltres”? Té sentit fer-ho? Michael Ende deia que no es pot fer cap crítica de la societat si no va acompanyada d’una representació utòpica del món. Una illa és un lloc on intentar crear alguna cosa junts, on pensar nous mites i plantejar d’una manera poètica si pot existir un “nosaltres”, diferent i si és possible representar-lo. El text, la música i les imatges de l’espectacle s’han creat en diàleg amb una sèrie d’intel·ligències artificials.

Una illa l’Agrupación Señor Serrano deixa de banda els recursos escènics, de vídeo i dramatúrgics que han caracteritzat els seus treballs anteriors, per proposar un llenguatge més visual, plàstic i poètic. D’aquesta companyia amb ampli recorregut internacional s’han pogut veure en edicions anteriors del Grec Festival de Barcelona espectacles de la força de Brickman Brando Bubble Boom (2013), A House in Asia (2014), Birdie (2016), Kingdom (2018) o The Mountain (2020).

Una coproducció del Grec 2023 Festival de Barcelona, Câmara Municipal de Setúbal, Rota Clandestina, Festival Internacional de Teatro de Expressão Iberica (FITEI), Centro Cultural CondeDuque, Laboratorio de las Artes de Valladolid (LAVA), CSS Teatro Stabile di Innovazione del Friuli-Venezia Giulia, Festival delle Colline Torinesi, Feikes Huis, SPRING Festival, Departament de Cultura de la Generalitat.

Mostra els detalls

Inici:
7 juliol | 20:30
Finalització:
9 juliol | 17:00
Categoria d'Esdeveniment:
Etiquetes de l'Esdeveniment:
, ,
Lloc web:
https://www.barcelona.cat/grec/ca/espectacle/una-illa

Organitzador

Festival Grec
Visualitza el lloc web de Organitzador

Recinte

Teatre Lliure Montjuïc
Plaça de Margarida Xirgu, 1
Barcelona, 08004 Espanya
+ Mapa de Google