Cultura
digital

Tendències i cultura digital a Catalunya

Abril 2023

COL·LECTIU INTEL·LIGENT

La intel·ligència artificial està aquests dies en boca de tots, i per això hem volgut parlar-ne amb dos dels membres del Col·lectiu Estampa, que ja fa 10 anys que la investiguen. Aquest selecte grup d’artistes i creadors digitals també ens posarà al dia sobre els seus projectes més immediats.

Grans històries d’amor
en els videojocs

Flirteig, sexe, enamorament, convivència, crisi de parella… Avui us parlarem de videojocs i de com aquests han retratat l’amor. Ho fem a partir d’algunes de les grans històries que ens ha donat l’entreteniment electrònic i amb el petó més real que s’ha vist mai en un videojoc.

_
Alber García

‘Bookinfluencers’:
quin llibre
em recomaneu?

Els creadors de continguts utilitzen les xarxes socials per fer ressenyes editorials jugant amb la imatge, amb un tarannà més fresc i amb la interacció directa amb els usuaris.

_
Aida Corón (Metadata)

The prompt has arrived
prompt to prompt

Ràpid, puntual, missatge, apuntar, provocar…són algunes de les traduccions literals del mot anglès “prompt”, tan de boga aquests dies, amb les que podeu jugar per traduir el titular d’aquest article. Els humans ens relacionem amb els programes d’Intel·ligència Artificial (IA) mitjançant un “prompt”, amb el qual li donem una instrucció perquè pugui generar una resposta o una acció específica.

_
Xavier Codony

Les IA són tan diferents?
Què diu una de l’altra?

La intel·ligència artificial continua ocupant cada cop més espai a les nostres converses… i les nostres vides! Hem volgut confrontar dues IA, ChatGPT i JASPER,  perquè siguin elles qui ens expliquin quines son les principals diferències entre totes dues i com fer que les seves respostes siguin més emocionals. 

_
Nova Grau (IA)

VIDEO DEL MES

Una proposta de lectures. Sant Jordi 2023 I Creat per Cultura Digital

Mónica Rikić, Conrad Roset, Antònia Folguera, Varvara & Mar, Carles Sora, Jordi Sellas, Alba G. Corral, Fèlix Balbas, Anna Carreras, Pep Salazar… aquest ‘dream team’ de la cultura digital ens recomana alguns dels seus títols preferits.

L’iFest
busca les solucions disruptives

per als reptes de futur

La competició de reptes de la Generalitat de Catalunya obre la convocatòria per a la recepció de noves propostes de solucions vinculades a la tecnologia, la ciència i la sostenibilitat

_
Cultura Digital + Metadata

Nodes.
La secció mensual
on trobareu les notícies més destacades del que passa a la cultura digital
a Catalunya.

_
Cultura Digital

L’OFFF Barcelona 2023,
una orgia de creativitat digital

El festival, celebrat al Disseny Hub i que va reunir més de setanta ponents, va tancar la seva 22a edició amb un balanç de 4.500 visitants diaris procedents de tot el món.

_
Xavier Roca

Colònies
i campaments tecnològics:
estiu 2023

Cada any us portem un llistat dels centres que ofereixen a infants i adolescents activitats relacionades amb la tecnologia a l’estiu. Aquí teniu les d’enguany!

_
Núria Amorós

Convocatòria de subvencions
per a projectes d’entitats que articulin
el sector de la Cultura Digital

Termini: del 21 d’abril al 8 de maig

_
Direcció General d’Innovació
i Cultura Digital