Cultura
digital

Tendències i cultura digital a Catalunya

Abril 2022

LA POESIA DEL VIDEOJOC

Entrevistem Conrad Roset, reconegut il·lustrador català que ha triomfat a tot el món amb el seu primer videojoc. Volem compartir amb vosaltres les reflexions de l’autor sobre l’èxit de Gris, a més de presentar-vos els principals detalls de la seva apassionant i polifacètica carrera.

Lectures
que aborden el videojoc
per aquest Sant Jordi 2022

La diada de Sant Jordi és un bon moment per suggerir lectures que aborden el videojoc des de diverses perspectives i per a tota mena de lectors. Hem demanat a Lúdica que actualitzi el seu ja clàssic recull de recomanacions literàries per aquelles persones interessades en conèixer millor el món del videojoc. Aquí teniu, doncs, les recomanacions de Lúdica per aquest Sant Jordi 2022!

_
Marc Angrill

L’amor
en temps de robots

És primavera, arriba Sant Jordi i l’amor és a l’aire, també per als robots. Les cerimònies de casament poden ser emotives també al metavers. Es pot plorar en el moment del “sí, vull” i que se’ns mullin les ulleres de VR. Us portem els casaments més tecnològicament romàntics ❤️

_
Marisol López

Apps per a un Sant Jordi
(més) creatiu

Sant Jordi és, sens dubte, un dia molt especial on la creació hi té un paper fonamental. Us presentem aplicacions per fer poesia, IA que fan art o un mercat de criptoflors perquè aquest Sant Jordi sigueu els més moderns del barri!

_
Adriana Todó

VIDEO DEL MES

From paper to screen
No us perdeu aquest meravellós vídeo d’animació que ens mostra l’evolució de la tipografia del paper a la pantalla. Comença ensenyant-nos les regles bàsiques de composició i en una segona part l’ús en els crèdits de cinema. Tot amb uns exemples reconeixibles que flueixen i ens transporten. Imperdible!

Històries
per ser viscudes en primera persona:
els videojocs narratius

Per Sant Jordi centrem l’atenció en la banda més literària dels videojocs, la narrativa, i parlar d’un fenomen a l’alça que pot vincular el món dels videojocs amb el de la millor literatura: els videojocs narratius. La jugabilitat, prioritària des del naixement dels videojocs, ha anat compartint pes amb la història que experimentes al jugar a un videojoc i són aquestes històrtes les que, amb la seva qualitat, es mereixen ser enteses com una creació narrativa de qualitat i aconseguir el prestigi que ostenten els bons llibres o els bons guions de cinema.

_
Dani Gimeno