Arriba l’agost, el mes de vacances per antonomàsia. I com que hi ha tants plans de vacances com tipus de persones, avui us volem presentar unes aplicacions que us seran de gran utilitat tant als qui sou de planificar com als qui ho deixeu tot per darrera hora, als qui us n’aneu terres enllà o als qui decidiu quedar-vos per aquí, o fins i tot, per aquells a qui les vacances us esperen més enllà del mes d’agost i aquests dies de calor intensa us toca seguir treballant. Però atenció, que això últim no implica necessàriament haver-se de quedar tancat a l’oficina, sempre que trobem un refugi fresquet amb bona connexió a internet. En aquesta llista que us proposem hi ha aplicacions al gust de tothom.

Des del blog de Cultura Digital us desitgem un bon estiu i unes bones vacances, i si en el transcurs d’aquests dies proveu alguna d’aquestes aplicacions, ja ens direu què us han semblat! Nosaltres ja estem esperant amb candeletes poder observar les llàgrimes de sant Llorenç amb més detall que mai!  

Chiringuía

L’estiu és sinònim de platja, sal, sorra, i si parlem de tot això, un indiscutible dels estius mediterranis són les guinguetes, popularment conegudes com a xiringuitos. Si vols descobrir les millors guinguetes de la costa, amb les millors terrasses, les postes de sol més boniques, la millor oferta musical o les millors braves sense deixar-t’hi un ull de la cara, aquesta és l’app que no pot faltar al teu mòbil!

App Chiringuía

Star Walk

T’imagines tenir un GoogleMaps interestel·lar? Una aplicació que et permeti identificar quines constel·lacions es veuen en temps real des del punt on et trobes? Les nits d’estiu, sobretot si estem lluny dels grans nuclis urbans, són ideals per observar el cel amb atenció i amb Star Walk, i gràcies a la tecnologia de la RA, tindràs informació detallada de cada estel, constel·lació o planeta que tinguis a la vista.

App Star Walk

 

OpenSignal

Si ets dels que et toca treballar a l’estiu i ja t’estàs visualitzant en un despatxet fora de casa per no rostir-te com un pollastre, i per què no, canviar de vistes i d’ambient, però et preocupa que el senyal wifi no arribi, amb OpenSignal tens la papereta solucionada. Aquesta aplicació t’ofereix un mapa de cobertura que podràs consultar des de casa i et permetrà decidir el teu pròxim destí de teletreball i triar el que tingui una millor cobertura wifi.

App OpenSignal

 

FlipEat

Segur que t’hi has trobat més d’una vegada: decideixes sopar fora de manera totalment improvisada i no has fet cap reserva, però tampoc et ve de gust anar a un restaurant de cuina ràpida. Cap problema! Fins i tot en els restaurants més sol·licitats es produeixen cancel·lacions d’última hora. I justament d’aquests canvis de plans inesperats es nodreix FlipEat, que et permetrà veure quins restaurants tenen taula disponible a la teva zona en temps real i fer la reserva des de la mateixa app.

App FlipEat

Packpoint

Una de les tasques més pesades i que ens ocupa més temps abans d’emprendre un viatge és el moment de fer la maleta: que si roba per si fa fresca als vespres, un paraigua per si plou, crema de protecció solar per les hores centrals del dia… I sovint portem més coses de les necessàries i ens n’acabem deixant alguna d’imprescindible. Si fer maletes se’t fa costa amunt, Packpoint és el teu gran aliat. Aquesta aplicació t’assistirà en la preparació del viatge tenint en compte diferents variables, com el destí, la durada del viatge, les activitats planificades, el clima, etc. El resultat és una llista perquè fer la maleta sigui bufar i fer ampolles i portis tot el que necessites perquè durant les teves vacances no et falti res. De moment ja ha encisat a milers d’usuaris. A què esperes per descarregar-te-la? 

App Packpoint

 

Splitwise

Ja pots deixar de passar comptes, fer fons comuns i intercanviar bizums i bitllets a tort i a dret quan viatgis amb amics. Splitwise et facilita la feina. L’únic que has de fer és introduir les despeses i qui és la persona que les ha assumit, i l’app fa un balanç final i calcula automàticament l’import a pagar per cadascun dels integrants del grup en finalitzar el viatge. Tota una tranquil·litat no haver d’acumular tiquets de supermercat, benzineres i restaurants.

App Splitwise

 

Swimmy

“Qui té un amic, té un tresor”, diu el refrany. Però si l’amic en qüestió té una piscina i les temperatures no baixen de 38ºC, els amics es multipliquen. Amb aquesta aplicació, tu també pots gaudir dels avantatges de tenir piscina privada per un dia i ser el perfecte amfitrió. Només has d’acotar la zona, la data i la franja horària i fins i tot pots filtrar segons el tipus d’ús que li vulguis donar: festa a la piscina, amb mascotes o d’ús particular. Swimmy s’encarregarà d’oferir-te un llistat amb els resultats obtinguts segons els criteris de cerca i els preus. Sens dubte, un pla d’èxit assegurat per aquest estiu!

App Swimmy

“Bonus track”

Vibra

I per tancar la llista, una aplicació marca de la casa. Amb Vibra tindràs accés a tota l’oferta cultural de Catalunya a un cop de clic: des de teatre i cinema fins a museus i exposicions, passant per espectacles de tota mena i la millor oferta musical. Si aquest estiu decideixes passar les teves vacances per terres catalanes, no hi ha excusa que valgui per no sortir de casa i fer un tastet dels esdeveniments culturals que tenen lloc durant els mesos més càlids de l’any arreu de Catalunya.

App Vibra

Marta Muñoz

Direcció General d'Innovació i Cultura Digital

A %d bloguers els agrada això: