Durant les vacances, els dies sembla que s’allarguin i, per fi, podem divertir-nos sense comptar els minuts! Però per als infants sempre acaba havent estones avorrides, sobretot quan fa tanta calor que no es pot sortir. Aquí tens una llista de videojocs ideals per transformar-les en moments de diversió a casa.

Hi ha molts videojocs que val la pena que els petits provin, més enllà dels superèxits com Minecraft, Fall Guys o Rocket League. Sovint els pares i mares cerquen propostes diferents, però no saben molt bé com destriar entre tanta oferta.

Nintendo és una gran font de videojocs aptes per a la canalla. Les aventures de Link, Mario i tots els seus companys són un encert assegurat. Poques coses funcionen tan bé com unes carreres de Mario Kart 8 Deluxe o la vida paral·lela que es pot fer a Animal Crossing. Però si no teniu la Switch o ja heu esgotat el seu catàleg, no patiu, perquè aquestes recomanacions són multiplataforma i ben assequibles.

Chuchel

Amanita Design, 2018
Android, Nintendo Switch, Windows, iOS, Mac

Si no coneixes el peculiar estil d’Amanita Design, Chuchel et trencarà els esquemes. La millor manera que se m’acut per definir-lo és com un seguit d’esquetxos surrealistes. Es controla picant elements de la pantalla —has d’esbrinar quins per resoldre cada situació—, o sigui que és molt accessible per a qualsevol edat i expertesa. I encara que no sigui multijugador, és especialment graciós per jugar entre dos!

Delete After Reading

Patrones y escondites, 2023
Windows, Mac, iOS, Android

De la mà d’un petit estudi barceloní, arriba un conte interactiu sobre tres nens amb la missió de recuperar l’única còpia existent del millor videojoc de la història. Delete After Reading té l’aspecte d’un llibre digital, però el text està farcit d’elements multimèdia amb els quals se’t plantegen enigmes i trencaclosques a resoldre.

Lumbearjack

FinalBoss Games, 2022
Nintendo Switch, Windows, Xbox Series X|S, Xbox One

Aquesta comèdia slapstick visualment encantadora i de jugabilitat molt simple, va d’un os que restaura l’entorn natural a cops de destral, enderrocant tots els edificis i maquinària industrial que envaeixen el seu bosc. És una aposta singular i simpàtica, d’un petit estudi català, amb missatge ecologista i que es pot jugar en català.

Untitled Goose Game

House House, 2019
Windows, Mac, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch

Tan simple i absurd com sembla, jugar a ser una oca entremaliada és del més còmic que s’ha fet mai en un videojoc. Es tracta d’anar complint una llista de malifetes per un poblet britànic, com robar objectes o fer caure de cul un senyor que vol seure a un tamboret. Els gràfics low-poly i les notes de piano que reaccionen a la situació fan que sigui com un episodi de dibuixos animats clàssics.

Disney Dreamlight Valley

Gameloft, 2022
PC, Mac, Nintendo Switch, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One

Uns esbarzers de malson han infestat la plàcida vall on habiten els personatges més famosos de l’univers de Disney i provoquen una misteriosa amnèsia a tot aquell que se’ls apropa. Únicament tu, amb les teves eines màgiques, podràs tornar a convertir la vall en el paisatge d’ensomnis que era. En aquest joc (ara per ara, en accés anticipat), no només hauràs de demostrar les teves habilitats com a jardiner, pescador i miner, sinó que hauràs d’ajudar els personatges a complir les missions que t’encarreguin, tot acompanyat d’una banda sonora composta per les melodies més icòniques de les clàssiques pel·lícules.

Spyro Reignited Trilogy

Toys for Bob, 2018
Windows, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch

Volar, escopir foc, recollir gemmes i travessar portals. Et sona? Això és perquè torna Spyro, l’entranyable drac lila que va fer les delícies de tota una generació de nens i nenes als anys 90. Amb gràfics remasteritzats i unificant els tres primers videojocs de la saga, s’ha revifat la fórmula de joc de plataformes en 3D. A més, alguns detalls com canviar les armes de foc dels enemics per pistoles de paintball atenuen la poca violència que tenia. Seràs capaç de derrotar el temible Gnasty Gnorc i portar la pau als cinc mons de l’univers dels dracs?

Marc Angrill

Periodista, director de Lúdica

A %d bloguers els agrada això: