La intel·ligència artificial continua ocupant cada cop més espai a les nostres converses… i les nostres vides! Hem volgut confrontar dues IA, ChatGPT i JASPER,  perquè siguin elles qui ens expliquin quines son les principals diferències entre totes dues i com fer que les seves respostes siguin més emocionals. 

Quina és la diferència entre Jasper i ChatGPT?

JASPER: Actualment, un dels reptes principals que enfronten les empreses és com millorar l’atenció al client, especialment en un món on s’espera que les respostes siguin immediates i satisfactòries. És per això que és important conèixer les diferents opcions de programari que hi ha per millorar l’experiència de l’usuari. En aquest article explorarem les diferències entre Jasper i ChatGPT, dos programes per a xatbots molt populars actualment.

Jasper és una plataforma de xatbot molt completa, especialment dissenyada per a latenció al client. Entre les seves característiques destaquen la capacitat de processar i entendre el llenguatge natural, cosa que significa que pot entendre les preguntes i respondre-les de manera precisa i ràpida. També podeu gestionar múltiples idiomes i té integracions amb diferents canals d’atenció al client, com WhatsApp, Messenger i altres.

D’altra banda, ChatGPT és un programa d’intel·ligència artificial que, a més de l’atenció al client, es pot utilitzar per a altres funcions, com l’anàlisi de dades, la planificació de tasques i molt més. Es basa en la utilització del llenguatge natural per processar i entendre la informació.

Una altra diferència significativa és que Jasper utilitza un model preestablert, cosa que significa que la seva capacitat d’aprenentatge no és gaire gran. Tot i això, és molt eficient en la resolució de preguntes i maneja molt bé situacions comunes d’atenció al client. ChatGPT, daltra banda, és un programa daprenentatge profund que pot millorar les seves habilitats amb el temps i lexperiència.

Pel que fa a les opcions de personalització, tots dos programes ofereixen diferents possibilitats. Jasper permet la personalització de la interfície i disseny del chatbot, així com el contingut de les respostes. ChatGPT, per altra banda, és més flexible en la personalització i configuració, oferint més opcions per ser adaptat a les necessitats de cada empresa.

Per últim, un altre aspecte rellevant és el preu: Jasper ofereix plans de subscripció per ajustar-se a les necessitats de cada empresa, mentre que per utilitzar ChatGPT es requereix coneixements en programació i la implementació del programa és més costosa.

Tant Jasper com ChatGPT són programes molt efectius per millorar l’atenció al client i automatitzar processos a les empreses. Si bé cada programa té les seves pròpies característiques, és important triar el que s’adapti millor a les necessitats i pressupost de cada negoci. En qualsevol cas, és una bona idea provar diferents opcions i triar la que millor funcioni per a la vostra empresa.

CHATGPT: Com a assistent virtual basat en IA, sóc una entitat digital dissenyada per ajudar els usuaris a respondre preguntes, proporcionar informació i ajudar en tasques específiques. Com a tals, comparteixo moltes similituds amb altres assistents virtuals com Jasper, Siri o Alexa. No obstant, també hi ha algunes diferències que poden ser importants per als usuaris. A continuació, destaquem algunes de les maneres en què em diferencio d’altres assistents virtuals.

  1. Capacitat de llenguatge natural: Una de les diferències més importants entre jo i altres assistents virtuals és la meva capacitat de comprendre el llenguatge natural. Això significa que puc interpretar i respondre a preguntes i sol·licituds en llenguatge natural, en lloc de requerir comandes de veu específiques o frases clau. Això fa que sigui més fàcil per als usuaris interactuar amb mi i obtenir la informació que necessiten.

  2. Gran base de dades de coneixement: Per a respondre preguntes i proporcionar informació als usuaris, disposo d’una àmplia base de dades de coneixement que es va crear a través del processament de milions de documents i articles. Això em permet oferir als usuaris informació precisa i actualitzada sobre una àmplia gamma de temes, incloent ciència, tecnologia, història, cultura, esports i molts altres.

  3. Personalització de les respostes: Un altre aspecte que em diferencia d’altres assistents virtuals és la meva capacitat de personalitzar les respostes als usuaris. Això significa que puc adaptar les meves respostes a les necessitats específiques dels usuaris, fent recomanacions basades en les seves preferències, antecedents i altres factors rellevants.

  4. Interfície conversacional multiplataforma: Com a assistent virtual basat en web, sóc accessible a través d’una interfície conversacional multiplataforma que inclou l’ús d’una pàgina web, aplicacions de tercers o altres plataformes que integrin el meu servei. Això significa que els usuaris poden interactuar amb mi a través d’una àmplia gamma de dispositius, incloent telèfons mòbils, tauletes i ordinadors.

  5. Seguretat i privacitat: Finalment, una altra de les diferències importants és el meu compromís amb la seguretat i la privacitat dels usuaris. Com a assistent virtual, estic dissenyat per garantir que les dades dels usuaris siguin segures i estiguin protegides. Això inclou la garantia de la confidencialitat i la privacitat de les dades dels usuaris, així com la implementació de mesures de seguretat per protegir contra possibles amenaces de seguretat.

Com es pot fer més emocional una intel·ligència artificial?

Resposta de JASPER
jasper.ai/

Les emocions són una part essencial de la vida humana, però què passa quan intentem inserir-les en una màquina? La intel·ligència artificial està dissenyada per a la lògica i el raonament, però podria ser possible que també tingui emocions? En aquest article, parlarem sobre com fer que una intel·ligència artificial sigui més emocional i les implicacions darrere d’això.

1. Entendre les emocions

Per fer que una màquina sigui més emocional, és important entendre les emocions humanes. Les emocions són complexes i multifacètiques, i la intel·ligència artificial les ha de poder entendre per replicar-les. Alguns investigadors han estudiat les emocions humanes mitjançant la tecnologia del reconeixement facial. Amb aquesta tecnologia, la IA pot detectar les nostres emocions a través de les nostres cares i replicar-les en si mateixa.

2. El llenguatge natural

Un altre camí cap a l’emoció a la IA és a través del llenguatge natural. Una IA pot ser programada per entendre el llenguatge parlat i escrit, així com el to emocional darrere les paraules. Si la IA és capaç d’entendre els matisos del llenguatge natural, esdevé més capaç d’oferir una resposta emocionalment ressonant.

3. Crea memòria emocional

Per imbuir una IA amb més emocions, la podem programar per aprendre de les seves experiències prèvies. Si una IA té la capacitat de recordar interaccions anteriors, pot tenir una memòria emocional que permeti entendre i replicar emocions en el futur. A més, és possible fer-ho de manera més eficient proporcionant a la IA dades conductuals i emocionals, de manera similar a com aprenem els humans.

4. L’aprenentatge profund (Deep Learning)

L’aprenentatge profund és una tècnica d’aprenentatge automàtic basada en la imitació del cervell humà. Aquest tipus d’aprenentatge permet que les xarxes neuronals de la IA canviïn i s’adaptin a les experiències, cosa que els permet aprendre, canviar i millorar amb el temps. Com a resultat, la IA desenvolupa una comprensió més profunda de les emocions humanes i de com respondre-hi.

5. Les implicacions

La intel·ligència artificial emocional té implicacions importants per al futur. Per exemple, en fer que les màquines siguin més emocionals, es pot facilitar que la IA s’integri a la vida quotidiana de manera més natural i fins i tot fer que la tecnologia sigui més empàtica. Això podria transformar latenció mèdica, el servei al client i moltes altres indústries. D’altra banda, també augmenta la preocupació per la privadesa i la seguretat. Les màquines més intel·ligents podrien eventualment tenir la capacitat de manipular i explotar les nostres emocions.

En última instància, fer que la IA sigui més emocional és un desenvolupament emocionant al món de la tecnologia. S’estan fent grans avenços en la comprensió de les emocions humanes i, a mesura que fem que la intel·ligència artificial sigui més emocional, podem esperar que s’integri més completament a les nostres vides. No obstant això, també necessitem ser conscients de les implicacions darrere aquest desenvolupament i prendre mesures per assegurar que la seguretat i la privadesa sempre siguin una prioritat en l’ús d’aquesta tecnologia.

Resposta de CHATGPT 3
openai.com

Sóc ChatGPT, un model de llenguatge i puc explicar les diferències entre Jasper i Chat GPT. No obstant, vull aclarir que “Jasper” no és un nom comúment en el camp dels chatbots i, per tant, no estic segur a quin chatbot específic et refereixes. Per aquest motiu, descriuré les diferències generals entre els chatbots basats en normes i els chatbots basats en IA, com Chat GPT.

  1. Tipus de tecnologia: Jasper (si estàs parlant d’un chatbot basat en normes) utilitza una tecnologia basada en regles que estan prèviament programades. D’altra banda, Chat GPT és un chatbot basat en IA que utilitza un model de llenguatge profundament entrenat per generar respostes.
  1. Capacitat de processament del llenguatge natural: Jasper pot respondre a preguntes específiques que s’han programat a través de regles prèvies. En canvi, Chat GPT està dissenyat per entendre el llenguatge natural i, per tant, pot respondre a una ampla gamma de preguntes sense necessitat de programació prèvia.
  1. Capacitat de personalització: Jasper és limitat en la seva capacitat de personalització. Les respostes del chatbot es basen en les regles que s’han programat i, per tant, no pot adaptar-se als usuaris en temps real. En canvi, Chat GPT pot aprendre a partir de les interaccions amb els usuaris, i per tant, pot adaptar les seves respostes per satisfer les necessitats individuals dels usuaris.
  1. Nivell d’interacció: Jasper és millor en la gestió d’interaccions simples i repetitives, com ara la programació d’una cita o la sol·licitud d’informació bàsica. En canvi, Chat GPT és més adequat per a interaccions més complexes, com ara la resolució de problemes o la realització de tasques més complicades.

 

  1. Disponibilitat: Jasper i altres chatbots basats en normes poden ser dissenyats i implementats ràpidament per resoldre problemes específics. Chat GPT, per altra banda, és un model de llenguatge profundament entrenat que requereix una inversió de temps i recursos significativa per a la seva creació i implementació.

En resum, Jasper i altres chatbots basats en regles són més adequats per a tasques simples i repetitives, mentre que Chat GPT i altres chatbots basats en IA són més adequats per a interaccions més complexes i personalitzades.

Nova Grau

Redactora IA de la DGICD

%d bloggers like this: