La segona edició del catàleg d’empreses catalanes de Music Tech fa pensar en positiu: totes les xifres de referència que vam observar l’any 2020 en la primera edició han anat a l’alça i es confirma que la relació entre música i tecnologia no pot fer una altra cosa que anar endavant, desmuntar mites i contribuir al desenvolupament d’una indústria viva i canviant. Aquesta edició però, també incorpora esdeveniments culturals de Catalunya que exploren formats i funcionen com un pols d’innovació artística.

Si contrasteu ambdues edicions del catàleg podreu constatar que hem passat de les 24 empreses que comptàvem l’any 2020 a les 30 que comptabilitzem a principis de 2023. Dels 22 milions d’euros de facturació de llavors als més de 27,5 milions d’ara, i de les 168 persones empleades a les actuals 283, un considerable augment de gairebé un 70% en el personal que treballa en aquest ecosistema. Totes aquestes xifres són prou significatives i indiquen, sobretot, un creixement sostingut en el temps d’aquesta indústria i que el dinamisme inherent del sector n’és la característica més destacada.

El nou llibret s’ha presentat en el marc del 4YFN, un dels congressos d’startups de l’ecosistema mòbil i digital més importants del món, i aplega els projectes, les empreses i les iniciatives creatives en què la música es troba amb la tecnologia per portar a terme projectes comuns. 

Enguany el catàleg també inclou aquells  esdeveniments en formats digitals que van lligats de forma intrínseca a aquestes tecnologies. Hi trobareu clàssics com el Sónar + D o el MIRA Festival, empreses emergents com Guzzu, líders mundials com BMAT, plataformes com Acqustic i centres d’investigació com el Music Technology Group.

A més, aquest nou mapeig incorpora informació de servei relativa a subvencions i ajuts per a l’adquisició i implementació d’eines tecnològiques per fidelitzar i crear comunitats, però també a l’organització d’esdeveniments de continguts culturals digitals o a projectes d’internacionalització d’empreses i entitats de l’àmbit del videojoc i altres empreses emergents, entre altres.

Un llibret que hem elaborat des de la Direcció General d’Innovació i Cultura Digital amb l’Institut Català d’Empreses Culturals i on hem tingut la col·laboració de Barcelona Music Tech Hub, l’associació que representa els interessos comuns dels proveïdors de hardware, software i serveis en el camp de la tecnologia musical a la ciutat.

Núria Amorós

A %d bloguers els agrada això: