Hem deixat enrere l’hivern i ja comencen a florir les activitats d’art, cultura digital i videojocs arreu del país. Perquè no us perdeu res avui us fem una ruta dels esdeveniments imprescindibles d’aquesta temporada. La ruta s’inicia i s’acaba al Disseny Hub de Barcelona: comença amb l’OFFF Barcelona i segueix per l’Arcade Level Tours Barcelona, el VAG Amposta, GamerLand, el DemoDay de GameGi, la inauguració d’Ebre Lumen i torna al mateix lloc per obrir Digital Impact, l’exposició d’art digital de la temporada.

Comencem a l’OFFF Barcelona, el Festival Internacional de Creativitat, Art i Disseny Digital de Barcelona. L’OFFF aterra al Disseny HUB del 23 al 25 de març per fer-nos descobrir les darreres tendències en l’àmbit de la creativitat i el disseny. Seran tres dies on les principals veus de la indústria creativa a nivell internacional ens endinsaran en els projectes d’art i cultura digital més interessants i pioners. Entre els convidats destacats trobem Alex Trochut, Brian Collins, Eddie Opara, Found, Framestore, Timothy Goodman, Gemma O’Brien, David Carson, Joshua Davis, James Victore o State entre d’altres. En un altre article d’aquest blog podeu conèixer els 5 recomanats per Pep Salazar, director del festival. 

El darrer cap de setmana de març ens posem el barret de ‘gamers’ i ens dividim per gaudir de dos esdeveniments de videojocs ben diferents. Una part de nosaltres anirem a l’Arcade Levels Tour Barcelona i una altra al Torneig de League of Legends del VAG Amposta.

Del 31 de març al 2 d’abril les Cotxeres de Sants acullen l’Arcade Levels Tour Barcelona, un esdeveniment dedicat al món arcade i als videojocs nostàlgics. Hi haurà més de 120 màquines recreatives mítiques amb jocs com Pacman, Space Invaders, o Sega Rally barrejades amb arcades modernes d’última generació.

El dissabte 1 d’abril se celebrarà el torneig de primavera del VAG AMPOSTA a l’auditori municipal de la ciutat: sis equips participaran durant tot el dia en un Torneig de League of Legends, acompanyats de tallers per a nens i nenes, experiències immersives i una zona de restauració en un espai dissenyat per a l’ocasió. Serà un espectacle digne d’una final d’eSports! 

 Del 5 al 7 d’abril al Centre de Convencions de PortAventura arribarà GamerLand, un esdeveniment familiar d’oci digital i videojocs al bell mig de la Costa Daurada que combina tornejos d’eSports i zones de gaming amb consoles d’última generació. GamerLand també potencia l’àmbit formatiu dels joves amb xerrades i tallers relacionades amb el sector dels videojocs. Gamerland però, també impulsa el lleure dels més petit,  doncs també  han programat batalles amb làser i concursos de cosplay. 

De Tarragona pugem a Girona per conèixer els projectes de la primera edició de la incubadora de videojocs GameGi en el seu DemoDay. El 13 d’abril, el Modern, Centre Audiovisual i Digital de la capital gironina, celebrarà aquesta trobada de desenvolupadors de videojocs i es presentaran els equips incubats per GameGi: Artilogics i Kinniku Studios. Per cloure la jornada hi haurà una taula rodona amb la participació de Gisela Vaquero (JellyWorld Games), Sergio García (Petoons Studio), Carlos Coronado (desenvolupador independent), Jordi Rovira, (Epic Games) i  Júlia Bozzino, guanyadora de la beca KREAS. 

Deixem enrere els videojocs per tornar a la creativitat digital, de la qual n’és bon exemple el festival Ebre Lumen de videomapping i natura, que podreu veure del 22 d’abril al 3 de juny a dotze municipis de la Ribera d’Ebre. La singularitat d’Ebre Lumen recau en el fet que les projeccions es fan sobre el patrimoni natural i arquitectònic fluvial lligat al riu Ebre. Ebre Lumen s’obre el 22 d’abril a Móra d’Ebre amb un gran mapping sobre el riu a càrrec de diversos artistes: Chema Siscar, Marcello Nardonne, Rafael Cançado, Vini Fabretti i Ricardo Cançado, director artístic del festival. 

Acabem aquesta ruta digital tornant al Disseny Hub, on el 27 d’abril s’inaugura Digital Impact, la gran exposició d’art digital de la temporada.  Dirigida per Pep Salazar, Digital Impact reunirà a Barcelona artistes de renom internacional com Refik Anadol, Universal Everything, Random International, Brendan Dawes o Field, a més dels locals Domestic Data Streamers, Alba G. Corral i Antoni Arola. Digital Impact vol ser una experiència; una ciutat per explorar i un mapa on posar nom a aquelles persones que estan creant el present i el futur de l’art. Podeu descobrir més meravelles sobre l’art digital que ens arribarà amb l’esclat de la primavera al seu web.

Si organitzeu alguna activitat de cultura digital i voleu que fem difusió al BUMP!, podeu enviar-nos tota la informació aquí. 

Yolanda Jiménez Arandia

A %d bloguers els agrada això: