El 23, 24 i 25 de març torna l’OFFF, el Festival Internacional de Creativitat, Art i Disseny Digital de Barcelona. És l’esdeveniment de referència que mostra les darreres tendències en l’àmbit del disseny i les indústries creatives. Us proposem, de la mà d’en Pep Salazar, els 5 creadors digitals i projectes creatius TOP que no podeu deixar de conèixer.

El Disseny Hub tornarà a reunir durant 3 dies a l’OFFF a les principals veus de la indústria creativa que marca les tendències de la nova imatge i estètica en l’art, i la cultura post-digital.

Entre les creatives i creatius convidats trobem a Brian Collins, fundador i director de l’agència COLLINS, empresa reconeugda per la creació de marques; la il·lustradora i dissenyadora Gemma O’Brien coneguda pels seus murals i tipografies; el Google Creative Lab, un espai d’investigació entre l’art i la ciència dins la gran corporació; el reconegut director d’art i dissenyador nord-americà James Victore; la cineasta nordirlandesa Megan Doherty  o el reconegut director d’art, dissenyador i autor nord-americà James Victore; entre molts més.

Brian Collins (COLLINS)

– Nova York, San Francisco, EUA

Brian Collins és cofundador i director creatiu de COLLINS, l’empresa independent disseny d’estratègia i experiència a San Francisco i Nova York. A la seva feina, pretenen barrejar imaginació, artesania i tecnologia per construir marques que no es poden ignorar. Els seus clients inclouen Spotify, Target, Nike, Disney, Dropbox, Microsoft, Riot Games, Chobani, Mailchimp i The San Francisco Symphony. Forbes els ha nomenat com una de les empreses que remodelen el futur de la creació de marques.

https://www.offf.barcelona/artists/collins 

Gemma O’Brien

– Nova York, San Francisco, EUA

Dissenyadora i artista de renom internacional coneguda pels seus gràfics cridaners, lletres il·lustratives i murals. Gemma O’Brien crea il·lustracions, murals i peces d’art per publicitat i espais de galeries. Gran part del seu treball se centra en la paraula escrita, les lletres i la tipografia. Li encanta el llenguatge i com es relaciona amb la experiència humana. Fora del seu treball de disseny comercial, explora el llenguatge, la naturalesa i l’experiència humana a través de la pràctica artística.

https://www.offf.barcelona/artists/gemma-o’brien

Google Creative Lab

El Google Creative Lab és un lloc on l’art i la ciència xoquen. Son un petit equip de dissenyadors, escriptors, programadors, cineastes, animadors i productors que dediquen el 99,9 % del temps a crear. Impulsats per la creença en el poder de la ficció, l’emoció i la sorpresa, suspenen la realitat el temps suficient per ajudar a fer real l’impossible. Tot i que el seu treball es presenta de moltes maneres (prototips, productes, documentals, experiències), la missió sempre és la mateixa: portar el millor de Google a les mans de tantes persones com sigui possible. Vindran com a representants Riley Yankowich, Nicola Gastaldi i J.R. Schmidt, per compartir el seu procés creatiu. 

https://www.offf.barcelona/artists/google-creative-lab-

James Victore

– Texas (EUA)

Reconegut director d’art, dissenyador i autor nord-americà, és un líder de pensament creatiu. James Victore és conegut pel seu estil provocatiu com a dissenyador gràfic, educador d’art i orador dinàmic i sol·licitat sobre creativitat. A més de fundar el seu propi estudi de disseny, va passar molts anys com a professor a l’Escola d’Arts Visuals de Nova Yor. Ara viu i treballa des d’un petit poble de Texas, on continua buscant noves formes d’ajudar i inspirar els altres a alliberar-se creativament i viure a través de la seva pròpia veu. 

https://www.offf.barcelona/artists/james-victore

Megan Doherty

– Irlanda del Nord

Megan Doherty és una fotògrafa d’Irlanda del Nord. Viu al seu Derry natal, on crea atmosferes fosques, fictícies i amb gran textures per reflectir la necessitat de fugida des d’una ciutat petita. Transforma els seus intensos sentiments d’inquietud, avorriment i claustrofòbia en imatges fictícies i reals. Doherty utilitza els seus amics com a muses per presentar una narrativa etèria i captivadora al voltant de la joventut i la subcultura irlandesa. En el seu treball, els escenaris són una combinació d’allò composat i allò documentat i representen la vibrant cultura de la joventut adulta des d’una perspectiva clarament femenina.

Treballant exclusivament amb pel·lícules i inspirada en els seus films prefits, com ara París, Texas, Lost in Translation o Buffalo 66, Doherty tradueix la vida quotidiana a través d’una lent de fantasia i somni, fent que les situacions més quotidianes semblin màgiques.

https://www.offf.barcelona/artists/megan-doherty

I fins aquí el nostre TOP 5 de l’OFF Barcelona, del 23 al 25 de març al Disseny HUB. Descobriu tot el programa! 

Yolanda Jiménez Arandia

A %d bloguers els agrada això: