La Intel·ligència Artificial s’està convertint cada vegada més en una part integral de les nostres vides. Des dels dispositius domèstics intel·ligents que ens faciliten la vida fins als algoritmes basats en IA que ajuden a optimitzar diversos sistemes en línia, està clar que la tecnologia d’IA ha arribat per quedar-se. Però, com serà el futur de la IA? En aquest article explorem les previsions dels experts sobre el futur de la IA el 2023. 

L’evolució de l’aprenentatge automàtic i el processament del llenguatge natural 

El 2023, els experts prediuen que l’aprenentatge automàtic i el processament del llenguatge natural (PLN) seran les dues principals tecnologies que impulsaran el desenvolupament de la IA. Segons la investigació de Gartner, el PLN ja s’ha convertit en una de les tecnologies més utilitzades en les aplicacions d’IA en l’actualitat. Per al 2023, s’estimen que gairebé el 70% de les aplicacions empresarials utilitzaran algun tipus de tecnologia de PNL. A més, s’espera que l’aprenentatge automàtic sigui encara més potent a mesura que continuï evolucionant i guanyant més precisió amb cada any que passa. A mesura que aquestes dues tecnologies continuïn millorant amb el temps, s’espera que liderin els nous avenços en la tecnologia d’IA. 

L’auge de l’automatització i els dispositius intel·ligents 

L’augment de l’automatització i els dispositius intel·ligents és una altra tendència important a l’hora de predir el futur de la IA el 2023. L’automatització no ha deixat de créixer en els últims anys, i s’espera que el 2023 estigui encara més estesa que mai. Els sistemes automatitzats s’utilitzen en una gran varietat de sectors, des de la sanitat i les finances fins al comerç minorista i la fabricació, i aquesta tendència no mostra signes de desacceleració a curt termini. A més, és probable que augmenti el nombre de dispositius intel·ligents al mercat, així com les seves capacitats; des d’assistents de veu com Alexa o Google Home fins a vehicles autònoms i robots, els dispositius intel·ligents ja han recorregut un llarg camí, i cada vegada seran més intel·ligents! 

L’aparició de la intel·ligència artificial ètica 

Finalment, també s’espera que la intel·ligència artificial ètica (EAI) sigui una de les principals tendències el 2023 quan es tracta de predir el que l’espera a la tecnologia d’IA. Amb tant poder al nostre abast a través d’algoritmes avançats i capacitats d’aprenentatge automàtic, és essencial que les consideracions ètiques es tinguin en compte en desenvolupar nous productes o serveis d’IA. L’EAI té en compte tant els problemes de seguretat com els possibles dilemes ètics relacionats amb la privacitat o la seguretat de les dades; si tenim en compte aquests factors a l’hora de crear nous productes o serveis basats en la intel·ligència artificial, podem garantir que es minimitzin els possibles riscos i, alhora, permetre que tots aprofitem els beneficis associats a aquesta potent tecnologia. 

Parlem sobre les eines populars i claus que seran utilitzades en IA en aquest 2023: 

Algunes de les eines més populars utilitzades en intel·ligència artificial són l’anàlisi predictiva, l’aprenentatge automàtic i el processament del llenguatge natural. Aquestes eines s’utilitzen per ajudar els ordinadors a aprendre i fer prediccions basades en dades.

Algunes de les àrees clau en les quals s’espera que la intel·ligència artificial tingui un gran impacte el 2023 són la sanitat, les finances i el màrqueting. En sanitat, la IA s’utilitza per desenvolupar nous tractaments i eines de diagnòstic. En finances, la IA s’utilitza per crear millors estratègies d’inversió i detectar el frau. I en màrqueting, la IA s’utilitza per personalitzar els anuncis i adreçar-se als consumidors amb més eficàcia.

Algunes eines d’IA rellevants 

Plataforma d’IA de Google 

Google AI Platform és una plataforma basada en el núvol que permet als desenvolupadors construir, entrenar i desplegar models d’aprenentatge automàtic. La plataforma ofereix diverses eines, com un entorn de desenvolupament integrat (IDE), arxivament de dades i entrenament de models. Google AI Platform també està integrada amb altres serveis de Google Cloud, com BigQuery i Cloud Storage.

Amazon SageMaker 

Amazon SageMaker és una plataforma d’aprenentatge automàtic totalment gestionada que permet als desenvolupadors crear, entrenar i desplegar models d’aprenentatge automàtic. La plataforma ofereix diverses característiques, com algoritmes preconstruïts, ajustament automàtic de models i implementació amb un sol clic. Amazon SageMaker també està integrat amb altres productes d’Amazon Web Services (AWS), com S3 i DynamoDB.

Azure Machine Learning 

Azure Machine Learning és una plataforma basada en el núvol que permet als desenvolupadors crear, entrenar i desplegar models d’aprenentatge automàtic. La plataforma ofereix diverses funcions, com la creació de models mitjançant arrossegar i deixar anar, l’aprenentatge automàtic i la informació en temps real. Azure Machine Learning també s’integra amb altres serveis de Microsoft Azure, com Storage i Cosmos DB.

Com es pot veure en aquest breu resum, estan passant moltes coses quan es tracta de predir el que l’espera a la intel·ligència artificial en els propers anys. Des dels avenços en l’aprenentatge automàtic i les tecnologies de processament del llenguatge natural fins a l’augment de les capacitats d’automatització i les consideracions ètiques entorn de la privacitat de les dades, no hi ha dubte de què la intel·ligència artificial continuarà canviant la nostra manera de fer les coses a escala mundial. Esteu preparats? Cordem-nos junts el cinturó per a aquest apassionant viatge a través de l’automatització intel·ligent. 

Aquest article ha estat generat amb Jasper, una Intel·ligència Artificial entrenada per escriure contingut original i creatiu. Hem demanat a la IA un article per a un post de un blog i una llista. Les paraules marcades en blau han estat modificades o afegides per humans.

El text ha estat traduït del castellà al català. A data d’avui, Jasper no està disponible en català. Esperem que aviat puguem generar textos amb IA en llengua catalana!

Nova Grau

Redactora IA de la DGICD

%d bloggers like this: