Aquesta gran mostra d’artistes digitals arribarà al Disseny Hub Barcelona a partir del 27 d’abril amb noms internacionals com Refik Anadol, Universal Everything, Random International, Brendan Dawes i Field, a més dels locals Domestic Data Streamers, Alba G. Corral i Antoni Arola. Des del nostre blog no us volem fer spoiler, però si un tastet d’algunes de les obres que podreu veure en aquest must-see de la temporada.

Digital Impact, és una exposició, però, per damunt d’això, és una experiència; és una ciutat per explorar i un mapa on posar nom a aquelles persones que estan creant el present i el futur de l’art. És una porta cap a un món revolucionari, un pont des de Barcelona cap a l’entorn immersiu, cap al color, les formes i la imaginació sense límits. És una radiografia disruptiva de l’estat actual de l’art i el disseny digitals, una mostra de la força creativa d’una realitat plena de possibilitats. 

L’exposició comptarà amb 16 artistes de trajectòria global els quals han creat una ciutat que representa el passat, el present i el futur de l’art i del disseny digitals, i que permetrà al públic reflexionar sobre el paradigma digital a través de 16 obres, la majoria creades per a la mostra.

L’objectiu és ambiciós, el Disseny Hub es vol convertir en un pati de joc on el públic podrà experimentar a través de tecnologies avançades, elements visuals, videogràfics (CGI), algoritmes i codis, entre d’altres. Anem a descobrir les obres d’alguns dels artistes participants.

REFIK ANADOL presenta Machine Memoirs

Una especulació visual basada en les màquines sobre els intents de la humanitat d’explorar les seves profunditats, revelant així les intrincades connexions entre la foscor i l’espai i creant un univers de dades alternatiu de formes abstractes.

QUAYOLA presenta Storms

Una sèrie d’obres videogràfiques que amplien la investigació per part de Quayola de la tradició de la pintura paisatgística explorant-ne la substància pictòrica a través de tecnologies avançades.

RANDOM INTERNATIONAL presenta Public (II)

Un entorn d’objectes monolítics capaç de sentir. Fets de teixit a escala monumental i penjats del sostre en una formació lineal, els monòlits responen col·lectivament a aquells que accedeixen al seu entorn, de vegades acostant-s’hi i altres, allunyant-se’n.

UNIVERSAL EVERYTHING presenta Infinity

Una obra videogràfica sense final, una desfilada interminable de personalitats úniques nascudes a partir de codis. Descobreix una cosa nova cada vegada que mires, a cada minut de cada dia, eternament.

La resta d’artistes, Alba G. Corral, Antoni Arola – qui a més s’encarrega del disseny expositiu-, Brendan Waves, Domestic Data Streamers, Field.Io, Futuredeluxe, Joëlle Snaith, Josué Ibáñez, Lowkeymoves, State i Six N Five & Someform, es troben actualment desenvolupant peces inèdites per a Digital Impact.

Digital Impact és una exposició dirigida per Pep Salazar i comissariada per Héctor Ayuso (amb Oriol Pastor al comissariat tècnic), un projecte impulsat pel Disseny Hub Barcelona, dirigit i produït per OFFF i amb el suport del Departament de Cultura, l’Ajuntament de Barcelona i la col·laboració del Sónar+D, l’IDEAL. Centre d’Arts Digitals de Barcelona, HacTe i NewArt Foundation.

Podeu fer una compra anticipada i descobrir més meravelles sobre l’art digital que ens arribarà amb l’esclat de la primavera al seu web. A més, aviat es desvetllarà el programa d’activitats paral·leles sobre disseny i creativitat digital que estan organitzant amb els seus col·laboradors.

Yolanda Jiménez Arandia

A %d bloguers els agrada això: