La Direcció General d’Innovació i Cultura Digital (DGICD) us vol felicitar les festes nadalenques amb una nadala infinita creada per taller Estampa.

La Nadala Infinita és un text creat mitjançant eines d’intel·ligència artificial (IA). En estar contínuament reescrita, cada cop que la visitem hi llegim versos nous i originals.  Els textos de la nadala es generen en temps real, sense supervisió humana.

Per al funcionament d’aquesta nadala, el col·lectiu Estampa ha fet una sèrie de processos previs. En primer lloc, una primera fase d’entrenament de la xarxa neuronal. Partint d’una xarxa prèviament entrenada per generar poesies en català, van subministrar-li un corpus de cançons amb temàtica nadalenca. La recopilació i adaptació d’aquests textos va ser un procés laboriós i relativament manual, tot i que un cop se subministren aquests textos a la màquina, l’entrenament dura uns pocs minuts. A partir d’aquest entrenament, la màquina, la xarxa, esdevé capaç de generar nadales.

Un cop tenim una xarxa entrenada, cal allotjar-la en un servidor. L’espai des d’on els textos seran publicats al web. Es tracta d’un servidor especialment adaptat per allotjar aquest tipus d’eines d’IA. L’enginy que Taller Estampa ha entrenat al seu estudi està, ara, funcionant de manera autònoma, en un servidor adaptat. I, al seu torn, el servidor publica al lloc web, i en temps real, els versos que va generant de manera contínua.

Finalment, els textos publicats al web, han estat dissenyats i se’ls ha aplicat un estil perquè adoptin una estètica pròpia de les festes de Nadal.

Si us agrada, també podeu llegir la nadala que Estampa ens va fer per felicitar-vos les festes l’any passat!

Desitgem que us agradi i, sobretot, que tingueu unes bones festes!

Cultura Digital

Generalitat de Catalunya

%d bloggers like this: