A mesura que passa juliol i s’apropa l’agost, la nostra ment va deixant espai de manera progressiva als plans per a les vacances d’estiu. En aquest post us proposem 9 aplicacions per a mòbil que us faran la vida més senzilla si teniu pensat visitar llocs desconeguts per a vosaltres. N’hi ha que aporten solucions clàssiques (mapes que no necessiten connexió a internet, per exemple) però d’altres ben originals. Doneu un cop d’ull!

I com el Blog de Cultura Digital és la casa de tothom, fins i tot de qui no tenen vacances (especialment d’aquest col·lectiu) també proposem una aplicació amb contingut cultural il·limitat que farà que, com a mínim, la vostra ment sí sigui lluny de casa.

 

WiFi Map

WiFi Map es defineix com l’eina per a la connectivitat gratis a internet. I és que l’aplicació ens permet trobar les 100 milions de WiFis gratuïtes identificades –amb les contrasenyes incorporades- més properes a una ubicació exacta o la possibilitat d’explorar, mitjançant un mapa, la zona en la que ens trobem o que visitarem.

App WiFi Map

Maps.me

No teniu servei de roaming instal·lat o sou en un país on la qualitat de la xarxa no us permet fer ús de mapes i itineraris? Doncs no teniu cap problema si disposeu d’aplicacions com Maps.me que ofereix tots els serveis de les aplicacions de mapes, itineraris i càlculs relacionats amb rutes… sense connexió a internet!

App Maps.me

 

Iplaya

Aquí trobareu tota la informació necessària per garantir que la vostra escapadeta a la platja, sigui quina sigui dins de l’estat espanyol, sigui còmoda i segura. Fins a 2000 platges amb la seva corresponent ubicació, temperatura i condicions climàtiques més destacades com, per exemple, la temperatura de l’aigua o els índex de raigs ultraviolats.

App Iplaya

 

Journo

Aquesta aplicació us ajuda, mentre aneu d’un cantó a un altre, a construir un diari audiovisual del vostre viatge. Textos explicatius, fotos, vídeos i fins i tot dibuixos enriqueixen l’experiència i us permeten anar-la compartint a les xarxes socials a mesura que avanceu per moments inoblidables. Una de les utilitats complementàries és enriquir el contingut de manera col·laborativa si viatgeu en grup.

App Journo

Flush

Estigueu o no de viatge (però sobretot de viatge quan no es coneixen els entorns habituals) disposar d’un localitzador de serveis públics a prop per si teniu una emergència no està de més. Potser ja és una mica més exagerat que permeti valorar les instal·lacions però sí disposa d’informació sobre si estan adaptats o si cal pagar algun tipus de taxa pel seu ús.

App Flush

Minube

Iniciativa nascuda com a blog col·laboratiu per destacar llocs, experiències o propostes turístiques arreu del món. Ara en format d’aplicació, permet disposar de la informació d’interès al voltant de la vostra geolocalització. I no només això… si no sabeu on anar, Minube és capaç de fer-vos recomanacions en funció de certes variables basades en els vostres interessos. La darrera versió sembla facilitar també la possibilitat d’agrupar fotos per temps i espai ajudant, així, a crear un diari de viatge.

App Minube

 

YouCam Perfect

Heu arribat a un lloc preciós però fa un dia gris? O encara pitjor… hi ha un senyor o una senyora que no s’aparta i voleu que desaparegui de la  vostra fotografia somniada? La vostra app és YouCam Perfect. Més enllà de les diverses possibilitats complementàries (efectes de bellesa, modificadors de la imatge i efectes animats), permet canviar el color del cel per aconseguir el fons perfecte per a la imatge perfecta.

App YouCam Perfect

 

Timeshifter

Que els viatges de llarga distància tenen efectes secundaris negatius és innegable i l’estrella d’aquests handicaps sempre ha estat, és i serà el jet lag. Timeshifter és una eina que combat, en la mesura del possible, els efectes d’aquest desordre horari propi del viatge a través dels fusos horaris fent recomanacions sobre quan deixar d’estar exposats a llums brillants, quan deixar de prendre cafeïna o quan seria recomanable fer una becaina. L’empresa diu que és l’app de referència per atletes i astronautes.

App Timeshifter

TrailWallet

Entre la inflació i l’augment dels combustibles viatjar està tornant a ser un privilegi. Si necessiteu tenir controlat fins a l’últim extrem com, quan i fins on gasteu durant el viatge, una aplicació com trailwallet ajudarà a no sortir dels límits autoimposats. Permet la fàcil conversió de moneda si ho necessiteu i una amable assistent us anirà informant de quant porteu gastat per períodes temporals o per categoria de despeses. I si parlem de diners, afegim la bola extra de GlobeTips, una app que facilita, de manera instantània, identificar quina propina cal deixar en funció del lloc del món on us trobeu. 

App Trailwallet

Google Arts & Culture

Aquesta és la proposta per aquells i aquelles que, pel què sigui, no tenen previst deixar el seu entorn habitual aquest estiu. En aquesta web i app de Google trobareu contingut cultural i artístic sense fi que us farà viatjar arreu per visitar els meravelles creatives més impressionants del món. Permet l’exploració fins al mínim detall d’obres per zones, per èpoques artístiques, per moviments artístics o fins i tot pel seu color. I si encara esteu avorrits, permet jugar a jocs tipus quizz, combinar mitjançant machine learning  música i art expositiu o fins i tot crear objectes 3d o pintar quadres famosos.

App Google Arts & Culture

Dani Gimeno

A %d bloguers els agrada això: