GameBCN porta set edicions enfortint l’ecosistema local d’estudis de videojocs i ajudant a equips de desenvolupament a millorar els jocs, internacionalitzar-se, professionalitzar-se i arribar al mercat.

El programa d’incubació de videojocs GameBCN arriba a la seva setena edició estrenant localització. La Fundació Palo Alto serà l’amfitriona d’aquesta iniciativa promoguda per la Direcció General d’Innovació i Cultura Digital de la Generalitat de Catalunya, la Regidoria de Turisme i Indústries Creatives de l’Ajuntament de Barcelona i la consultora d’innovació Peninsula. Palo Alto treballa per convertir-se en un pol empresarial d’indústries creatives, i farà un lloc a GameBCN a la seva seu per atraure talent i seguir impulsant la creació i el desenvolupament de noves empreses del sector del gaming a Barcelona i a Catalunya.

El programa d’incubació GameBCN, que treballa per fer de Barcelona un hub de referència a nivell europeu en l’àmbit dels videojocs, oferirà la seva formació i mentorització habitual, facilitant al màxim el desenvolupament i la producció de videojocs i maximitzant les oportunitats de negoci en aquest àmbit.

Els sis equips participants al programa, seleccionats d’entre gairebé un centenar de propostes, rebran 120 hores de formació en producció, màrqueting i negoci, així com mentories personalitzades per part d’experts de la indústria. A més, aquest agost presentaran els seus projectes a la Gamescom, la fira més important del sector a Europa.

Seguint els passos d’estudis independents com Lince Works i el seu joc Aragami, publicat conjuntament amb Sony i amb més d’un milió de còpies venudes, AppNormals i el seu videojoc Stay, o Herobeat Studios, que en breu llençarà Endling de la mà de Handy Games, els estudis de la 7a edició gaudiran d’esdeveniments mensuals i xerrades amb experts de la indústria, tot generant un clima d’intercanvi molt favorable per al sector.

GameBCN es troba en procés d’expansió i, a més de la 7a edició del programa, també té sobre la taula un nou projecte de pre-incubació, un programa de mentories personalitzades per equips operatius amb necessitats concretes, així com iGi, la versió nipona de GameBCN executada pel publisher japonès Marvelous, que a l’abril inicia la seva segona edició. 

Aquesta és una iniciativa promoguda per la Direcció General d’Innovació i Cultura Digital de la Generalitat de Catalunya, la Regidoria de Turisme i Indústries Creatives de l’Ajuntament de Barcelona i la consultora d’innovació Peninsula. A més a més, també compta amb partners estratègics com SocialpointMarvelous i Gameloft, grans multinacionals del videojoc, i el suport d’altres empreses com WacomTangram Solutions i Photon.

Projectes seleccionats per a participar en la 7a edició de GameBCN

43 studios

Catalunya
PC/Consola

Un intens joc de plataformes en primera persona on la corbata és un ganxo i es salta amb un coet per sortir de l’oficina més infernal del món amb l’ajuda de la grapadora; però compte, la lava sempre està pujant.

colossal games

Argentina
Mòbil

És un joc de trencaclosques en temps real on, com a comandant d’una nau espacial en un univers hostil, cal millorar els dispositius de la nau, reunir recursos de les naus enemigues i fusionar les cèl·lules energètiques adequades en el moment adequat per sobreviure.

gatera studio

Catalunya
PC/Consola

Antro és una ciutat subterrània, un lloc de mala mort fosc i sense ànima. En ella tota expressió cultural és perseguida per una maligna corporació anomenada La Cúpula, encapçalada per un líder amb l’ego de la mida d’una multinacional i conegut com El Salvador.

Nittch, un noi de mentalitat nihilista i protagonista d’aquesta història, té com a missió lliurar un paquet que serà la clau per revolucionar el món d’Antro. Haurà de recórrer tots els districtes del joc, on es representen les diferents classes socials i es van manifestant tant les veus que estan a favor de la revolució, com els qui la volen sabotejar per tots els mitjans.

La música juga un paper important a Antro. No només transmet les emocions de tota l’acció que transcorre al llarg d’aquesta trepidant aventura distòpica, sinó que també serveix de fil narratiu per explicar la seva història. Es podran escoltar gèneres com la música electrònica, el Hip-hop, el Drill i el R&B.

innoloop

Anglaterra
PC/Consola

Rhythm Towers és un nou Tower Defense que té lloc en un planeta alienígena llunyà. Els jugadors hauran d’utilitzar les seves habilitats rítmiques per a construir torres defensives amb l’objectiu de lluitar contra hordes misterioses de criatures que no s’aturaran davant de res per destruir el nucli rítmic del planeta.

Els punts forts d’aquest joc són una història original, música complexa lligada a la jugabilitat, personatges satírics i batalles finals intenses i desafiants. Els jugadors poden experimentar la història en solitari o amb amics mitjançant el multijugador local i el multijugador en línia.

thruster games

Catalunya
Pc/Consola

Joc d’aventures i exploració en primera persona amb situacions de trencaclosques ambientals, una història apassionant i moments d’acció i sigil.

Anys després de signar el pacte, ha esclatat la pau entre vampirs i humans. L’objectiu del joc és resoldre els misteris darrere d’aquesta guerra en un joc narratiu ambientat en un castell ple de girs argumentals. Com a vampir el jugador pot viatjar al passat a través de la sang, posseir les víctimes i canviar les seves accions per alterar el present.

Visa games

Polònia
Pc/Consola

Joc de terror i supervivència en 2D on l’objectiu és sobreviure en un entorn hostil, on cada dia de vida és una recompensa en sí. Descobreix el misteri de Sibèria, enfronta’t als obstacles naturals i lluita amb monstres repugnants que poden olorar fàcilment la teva sang a quilòmetres de distància.

El menjar malmès, la malaltia constant i la bogeria creixent no jugaran al nostre favor. Gestionar els teus recursos i utilitzar la fortalesa mental que et queda serà la clau per sobreviure i descobrir els secrets d’aquesta terra misteriosa, inspirada en clàssics com els universos de The Thing i Lovecraft.

A %d bloguers els agrada això: