Repassem les produccions d’origen català més interessants que es publicaran enguany. Aquest article de l’Edu Abad es va publicar el 28 de gener a Lúdica.cat

Després d’un 2021 farcit de grans videojocs catalans, comença un any nou amb encara més propostes d’interès. Si els retards no juguen una mala passada, sembla que 2022 podrà presumir d’un extens i divers llistat de novetats videolúdiques. Amb gairebé trenta noves produccions, el videojoc català ens permetrà experimentar tota mena de situacions: des de controlar ciber-samurais i combatre el canvi climàtic, fins a ballar en terres postapocalíptiques i resoldre conspiracions mentre s’acosta el judici final.

En aquest article farem un breu repàs d’aquelles obres que ens han cridat més l’atenció. Al mateix temps, al final de l’article podeu trobar una llista en què hi són presents la resta de títols que estan previstos per 2022 i una altra llista de tots aquells videojocs que també estan en desenvolupament, tot i no tenir data de publicació. 

3 Minutes to Midnight

Scarecrow Studio ens presenta una aventura gràfica point&click de les de tota la vida. Comèdia, misteri i una resolució de puzles de tall clàssic acompanyaran a la Betty Anderson en un viatge per a entendre per què ha perdut la memòria després d’una gran explosió. Tot això, enmig d’una conspiració sobre el judici final i l’extinció de la raça humana. 3 Minutes to Midnight sembla reviure l’esperit de LucasArts gràcies a un catàleg de personatges i escenaris carismàtics, una història extravagant i una proposta artística de primer ordre.

Desenvolupadora
Scarecrow Studio
Editora
Scarecrow Studio
Data
2022
Plataformes
PC
Gènere
Aventura gràfica 2D

Antro

Un apartat gràfic que recorda a Inside i una proposta jugable similar als nivells musicals de Rayman Legends. Gatera Studios ens presenta un videojoc de ritme, exploració i sigil en què, a través d’un noi anomenat Nittch, coneixerem la realitat política i social que condemna a la ciutat d’Antro. De forma original, l’obra tracta d’experimentar amb la inclusió de músiques urbanes actuals com Hip Hop, Drill o R&B. Tot això, per a llençar un missatge carregat de crítica on hi són presents l’explotació, la censura, el nihilisme i la revolució.

Desenvolupadora
Gatera Studio
Editora
Gatera Studio
Data
2022
Plataformes
PC, PS5 i PS4
Gènere
Ritme i plataformes 2D

Astronite

Dume Game Studios s’estrena dins la indústria del videojoc amb Astronite, un metroidvània en el qual ens tocarà explorar, combatre i resoldre tots els puzles que se’ns posin davant. Elements mecànics com el dash o el vol sembla que tindran un paper cabdal a l’hora de superar les diferents plataformes i poder descobrir aquest món envaït per estranyes criatures.

 

Desenvolupadora
Dume Game Studios
Editora
Dume Game Studios
Data
2022
Plataformes
PC
Gènere
Acció i plataformes en 2D

AK-xolotl: Wars

La sensació de fam pot portar a fer bogeries. És el cas del protagonista d’AK-xolotl, un adorable amfibi que, amb l’objectiu d’aconseguir un bon àpat, decideix armar-se amb una AK-47 i matar a tot aquell que pretengui robar-li el menjar. AK-xolotl és un joc d’acció i tiroteig en vista zenital, en el qual haurem de sobreviure a diferents rondes d’enemics. També comptarà amb un mode cooperatiu, per la qual cosa pot convertir-se en un dels títols catalans més interessants per a passar una tarda en companyia.

Desenvolupadora
Daniel Piqueras Constantin
Editora
2Awesome Studio
Data
2022
Plataformes
PC
Gènere
Shoot ‘em up (Roguelike)

Blind Fate: Edo no Yami

Troglobytes Games ens submergeix en un Japó obscur i distòpic controlat per les màquines. En ell, encarnarem a en Yami, un ciber-samurai cec que a través de diferents sensors pot detectar el seu entorn i també percebre escenes del passat. El combat i l’acció esdevindran els elements més importants de Blind Fate, en el qual haurem d’obeir ordres i liquidar qualsevol enemic que ens obstaculitzi el pas. 

Desenvolupadora
Troglobytes Games
Editora
101XP
Data
Q1 2022
Plataformes
PC, PS5, PS4, Xbox i Switch
Gènere
Acció en scroll lateral

Curse of the Sea Rats

Aventures, combats i exploració ens esperen dins el nou metroidvània de Petoons Studio, Curse of the Sea Rats. Un títol que va engegar una exitosa campanya a Kickstarter, la qual va ser finançada completament en només nou hores. El videojoc destaca per fusionar el dibuix a mà tradicional i els escenaris en tres dimensions. En el seu món, controlarem a quatre presoners de l’imperi britànic que han estat convertits en rates per culpa d’un malefici. L’objectiu del joc: retornar els nostres protagonistes al seu cos humà.

Desenvolupadora
Petoons Studio
Editora
PQube
Data
2022
Plataformes
PC, PS5, PS4, Switch i Xbox
Gènere
Acció i plataformes en 2D

Deflector

El roguelike que està desenvolupant Arrowfist Games té tot allò que demanaríem a un joc del gènere: acció frenètica, potenciadors, arbre de millores… Tanmateix, Deflector vol proposar un element distintiu: la mecànica de desviar. Tot i que sembla que també podrem ser nosaltres qui apunta i dispara, la mecànica principal del títol tractarà sobre eliminar les diferents onades d’enemics a força de desviar els projectils que tracten d’eliminar-te. Un petit gir que pot acabar dotant al joc d’un caràcter propi i distintiu.

Desenvolupadora
Arrowfist Games
Editora
Super.com
Data
27-01-2022
Plataformes
PC
Gènere
Shoot ‘em up (Roguelike)

Endling – Extinction is Forever

En una realitat no tan llunyana, la petjada humana ha devastat la Terra i els seus ecosistemes. Com a jugadors, ens toca controlar l’última guineu mare del planeta. A Endling, haurem de cuidar, alimentar i protegir els nostres cadells per tal que sobrevisquin al món injust en què han nascut. El joc de Herobeat Studios ens obligarà a ser prudents en les nostres accions, alhora que ens permetrà utilitzar les diferents habilitats de l’animal per a superar els reptes que trobem.

Desenvolupadora
Herobeat Studios
Editora
Handy Games
Data
2022
Plataformes
PC, PS4, Xbox One, Switch
Gènere
Supervivència

Frank and Drake

Appnormals vol oferir amb aquesta obra una experiència completament bolcada en la  narrativa. En Frank i la Drake són dos companys de pis que, per diverses casuístiques, mai són a l’habitatge al mateix moment. A través de les perspectives d’ambdós protagonistes, haurem d’endinsar-nos en la seva història mentre resolem diferents puzles i interactuem amb l’escenari. Menció especial per a l’atrevit apartat gràfic del videojoc, basat en tècniques de rotoscòpia.

Desenvolupadora
Appnormals
Editora
Chorus Worldwide Games
Data
Primavera 2022
Plataformes
PC, PS4, Xbox One, Switch
Gènere
Aventura narrativa i puzles

Galacticon

Si el que voleu és retornar a les màquines arcade dels 80, el nou videojoc de Radin Games està fet per vosaltres. Imitant l’estètica de l’època de 8 bits, Galacticon ens presenta nivells plens d’acció inspirats en clàssics com Defender, Joust o Jetpac. En la pell d’un ésser meitat màquina meitat Déu, haurem d’avançar per les diferents pantalles amb l’objectiu d’exterminar la humanitat, la plaga que està esclavitzant tota la galàxia.

Desenvolupadora
Radin Games
Editora
Flynn’s Arcade
Data
Juny de 2022
Plataformes
PC, Switch
Gènere
Shoot ‘em up

Ikai

Path Games ens aporta la dosi de terror necessària per a no poder dormir aquest 2022. Ambientat en el Japó feudal, Ikai ens situarà entre esperits, monstres i dimonis que atemoreixen a la població. La nostra protagonista és la sacerdotessa del llunyà santuari de les muntanyes. És en aquesta localització on les divinitats són substituïdes pels fantasmes i on el jugador haurà d’enfrontar les seves pors.

Desenvolupadora
Path Games
Editora
PM Studios
Data
29 de març de 2022
Plataformes
PC, PS5, PS4, Switch
Gènere
Terror

LumbearJack

Agafar una destral i començar a destrossar el vostre entorn sense cap mena de sentit podria ser una pràctica altament catàrtica i satisfactòria. Imagineu-vos si, a més, s’utilitza la destral amb un objectiu oposat a la destrucció: salvar el medi ambient. A LumbearJack encarnarem a un ós que decideix lluitar contra el desastre ecològic provocat pels humans. Mitjançant l’ús d’una destral, l’ajuda d’altres amics animals i la superació de puzles, el jugador tractarà de frustrar els plans de l’empresa Evil Works, la qual vol acabar amb la natura tal com la coneixem.

Desenvolupadora
FinalBoss Games
Editora
Armor Games Studios
Data
2022
Plataformes
PC, Switch
Gènere
Aventura 3D i Puzles

Tempus

Els viatges en el temps esdevindran l’ingredient essencial de Tempus, un videojoc en primera persona sobre resolució de puzles i salts temporals. L’experiència interactiva de k148 Game Studio podrà jugar-se en ulleres de realitat virtual i també en mode normal. La seva premissa parteix del fet que només es pot viatjar al futur, per la qual cosa les teves decisions no tenen marxa enrere. A través dels salts temporals, podrem observar els diferents canvis en la civilització de l’illa on s’ubica l’obra.

Desenvolupadora
k148 Game Studio
Editora
k148 Game Studio
Data
2 març 2022
Plataformes
PC
Gènere
Aventura 3D i Puzles

Altres videojocs catalans que poden publicar-se el 2022

Videojocs catalans en desenvolupament i sense data anunciada

Edu Abad Cabedo

Periodista i intent de filòsof. Domador de chocobos a temps parcial

%d bloggers like this: