Estem a ple hivern, baixen les temperatures, arriba la neu i també els esports d’hivern. Però per practicar esports d’hivern no cal passar fred! Si sou dels que gaudiu de l’escalfor de la llar, o si voleu passar-ho bé a la neu sense haver de trepitjar paisatges gèlids, us proposem un pla ideal: un recull de videojocs de temàtica hivernal: esquí, snowboard i altres esports d’hivern, perquè us ho passeu d’allò més bé sense sortir de casa.

Existeixen molts videojocs d’esports, ja sigui per a PC, consoles o mòbil, però aquí us volem portar un recull d’aquells que tenen com a temàtica central els esports d’hivern. Us donem algunes idees perquè gaudiu lliscant per pistes gelades, practiqueu els salts d’esquí, o fins i tot feu guerres de boles de neu amb Mario i Sonic. Això sí, sense sortir de sota la manta!

Mario and Sonic at the Olimpic Winter Games Wii i Nintendo DS

Si voleu tenir una experiència completa, no us perdeu aquest joc! Dos personatges mítics del món dels videojocs s’uneixen en aquesta competició, inspirada en els Jocs Olímpics d’Hivern de Vancouver del 2010. Un divertit joc on podreu jugar a infinitat d’esports d’hivern, i demostrar la vostra perícia sobre patins, al bobsleigh o al curling. I si preferiu la diversió sense pressió, podeu apuntar-vos a la batalla de boles de neu! També hi ha la versió inspirada en els Jocs d’Hivern de Sochi 2014.

Alto’s Adventure – iOS, PS4, Android, Xbox One, Microsoft Windows, Linux, Nintendo Switch

Aquest videojoc indie és una aventura interminable en snowboard, una odissea sobre neu amb uns gràfics preciosos, que és una veritable joia artística! La història és senzilla: has d’acompanyar Alto i els seus amics en aquesta aventura, en la que atravessaràs paisatges meravellosos mentre guies els personatges pels diferents camins, mentre esquives obstacles i aprens nous trucs. Un joc que sembla senzill, però no no és!

Snow – The Ultimate Edition -Windows

Aquest és un videojoc imprescindible per a qualsevol amant de l’esquí i l’snowboard. Snow ofereix un enorme món obert, on pots personalitzar el teu personatge i explorar la muntanya infinita d’un resort d’esquí mentre participes a diferents esdeveniments. Però no només això, sinó que, si disposem d’unes Oculus Rift, podrem gaudir de l’experiència en realitat virtual! Una sensació única, gairebé com si estiguéssim a les pistes! No us el perdeu. 

Steep  – Xbox, Playstation i Windows 

Clàssic imprescindible dels videojcs d’esports d’hivern. És un món obert on tu mateix crees el camí, i a més, en aquest videojoc sempre competeixes per arribar a ser el millor en la modalitat que escullis. A més, pots fer curses virtuals amb els teus amics! L’última versió incorpora més modalitats, com salts, superpipe i slalom, amb les que us podreu convertir en els autèntics triomfadors dels X Games!

When Ski Lifts Go Wrong – PC, Nintendo Switch

Us portem un videojoc una mica diferent, on la meta no és lliscar pista avall, ni competir amb la resta d’esquiadors, sinó que del que es tracta és d’aconseguir que els esquiadors i snowboarders del resort arribin sans i estalvis a la cima, a partir de les estructures que nosaltres construïm. Així, és un joc de construcció i trencaclosques en un escenari de muntanyes nevades. Si no vole veure com els avatars acaben accidentats al terra, més val que feu bones estructures!

Skiing Yeti Mountain – Mòbil 

Un senzill joc de mòbil del que alguns ja han dit que és un “futur clàssic”. Amb una estètica retro d’estil Nintendo, el jugador utilitza els dits per lliscar per una pista d’esquí plena d’obstacles. Hi ha centenars de nivells, amb l’objectiu final de completar la cerca del Yeti. Us assegurem que encara que sembli senzill, és addictiu! Acabareu trobant al Yeti?

SSXPlayStation, Xbox, PC

SSX és una saga de videjocs d’snowboard publicada per EA Sports BIG. El primer de la saga, publicat el 2000, va tenir molt d’èxit i va ser considerat per molts com el millor joc d’snowboard. Des d’aleshores se n’han publicat diverses versions, cada una amb una particularitat, l’última el el 2012, quan el joc original va ser redissenyat, amb nous gràfics i curses més extremes. Es tracta d’un videojoc d’estètica arcade, que s’enfoca en trucs impossibles i pistes d’esquí irreals, per a gaudi dels jugadors.

Shredders – Xbox

Aquest febrer de 2022 surt al mercat aquest nou videojoc d’snowboard, Shredders, un videojoc indie que els seus creadors defineixen com un joc “fet per i pels esquiadors”. Gràfics realistes i una neu pols increïble, perquè els jugadors tinguin una experiència del tot inoblidable practicant els seu trucs en un món obert de pistes infinites on practicar i demostrar les seves habilitats, en solitari o amb amics. Estarem atents a la seva publicació!

Wii Fit Ski Jump – Nintendo Wii 

Per si us animeu a posar a prova les vostres habilitats més enllà del comandament, us proposem l’Ski Jump, un dels jocs de la Wii Fit. Necessitareu la taula de balanç i uns bons genolls per practicar la flexió, mentre intenteu arribar el més lluny possible saltant sobre uns esquís. Diversió assegurada (i potser algunes agulletes).

SnowRunner – PS4, Xbox One, Nintendo Switch, PC

I com a curiositat, us portem un joc hivernal, però que no té a veure amb els esports, sinó amb la conducció. A SnowRunner ens convertirem en conductors experts! Haurem de demostrar les nostres millors dots de conducció, portant vehicles pesants, dins i fora de la carretera, per escenaris nevats o camins complicadíssims, utilitzant tot l’enginy possible per arribar a bon port.

 

Esperem que gaudiu jugant, mentre milloreu les vostres habilitats a la neu. Encara esteu a temps d’anar a practicar sobre neu de veritat!

 

Adriana Todó

 

%d bloggers like this: