El passat 27 de novembre, Filles d’internet (3 treballadores i 1 treballador del CCCB amb molta energia) van organitzar l’edició del 2021 del Memefest, la autoanomenada cita cultural desenfadada i catàrtica per pensar i riure al voltant de la creació humorística a les xarxes. Revisiteu el Memefest com si d’un tractament d’higiene mental es tractés! Recomanat!

La del passat novembre era ja la tercera edició i la van dedicar, com no podia ser d’altra forma, a abordar com la pandèmia Covid-19 ha tret el millor de nosaltres… si parlem de la capacitat de produir i fer catarsi a través de mems, d’entre altres temes. Us fem aquí cinc cèntims de cada activitat i us deixem l’enllaç a l’enregistrament que trobareu al web del CCCB.

Catarsi COVID

El Marc Sarrats (@MarcSarrats) va presentar les divertides reflexions creades amb l’Ainhoa Marzol (@ainhoamarzol), un retrobament físic i catàrtic per fer repàs dels mems que ens van fer més suportable els efectes de la pandèmia.

Han picat l’esquer!

L’Alba Lafarga (@AlbaLafarga) i la Janira Planes (@janiraplanes) van proposar un viatge per internet des dels seus inferns (autoexplotació, toxicitats polítiques, onades d’odi, publicitat sense aturador,…) fins al cel (creacions brillants i hacks al vostre abast). Si voleu que algú us recordi com és la jungla amb la que interactuem cada dia, no us perdeu aquesta xerrada!

Jo, mem

Els assistents al Memefest (i vosaltres si veieu l’enregistrament) van poder gaudir de com el periodista i antropòleg Christo Casas entrevistava i anava traient el suc de l’experiència personal de l’artista Samantha Hudson (@badbixsamantha) en relació a la creació de contingut a xarxes socials. Riures i reflexions molt serioses, experiències vitals i idees boges en una conversa imperdible.

Tiktok, de la pantalla a l’escenari

El Fest del Mem (perdó) va acabar amb l’aplicació que reuneix a mil milions d’usuaris actius fent ball, coreografies, repeticions, barreges i còpies: TikTok. La coreògrafa i ballarina Núria Guiu (@nguiusa85), l’artista Daniel Moreno Roldán i dos tiktokers van preparar un final de festa a l’alçada de l’esdeveniment, amb un tast de l’espectacle Cyberexorcisme, que podrem veure el proper mes de maig al Mercat de les Flors.

Però d’això no hi ha enregistrament! A canvi, us deixem amb l’article “L’edat d’or dels mems” escrit per l’Ainhoa Marzol a 4 dies de la celebració del MemeFest.

Ens veiem a l’edició del 2022!

 

Dani Gimeno

 

A %d bloguers els agrada això: