Fresc & Freak és una secció mensual que vol recollir notícies curioses, estranyes, divertides, i potser no directament relacionades amb la tecnologia però sí amb el món transmèdia i amb la innovació, amb un resultat freak i creatiu.

Esta IA leyó todos los libros de Harry Potter y escribió un nuevo capítulo completamente absurdo y fascinanteLa intel·ligència artificial ja és una creadora literària. Nosaltres us vam regalar una nadala creada per una IA! Ara, Botnik Studios han entrenat una intel·ligència artificial amb els llibres de la saga de Harry Potter perquè escriure’n un nou capítol. Només quatre pàgines tan interessants com incoherents que podeu llegir en aquesta pàgina. També podeu veure el procés de creació en aquest enllaç. Les novel·les de Potter escrites per JK Rowling han acabat, però la IA encara ens pot portar moments divertits i sense sentit. Un exemple: “Voldemort, ets un bruixot molt rude i dolent” va dir Harry salvatgement. Hermione va assentir encoratjadora. El mortífag alt portava una samarreta que deia: “Hermione ha oblidat com ballar”, així que Hermione va enterrar el seu cap al fang. 🤷‍♀️
Aquests que veieu a la imatge són la Traci i en Dave Gagnon. Es van conèixer treballant a una empresa immobiliària que opera al núvol, així que van pensar que tenia sentit que el seu casament hi tingués lloc. Així doncs, la parella —o millor dit, els seus avatars digitals— van celebrar una cerimònia com a avatars organitzada per Virbela, una empresa que crea entorns virtuals per a la feina, l’aprenentatge i els esdeveniments, i en paral·lel i en viu a New Hampshire.
Cal dir que no és el primer cas que hi ha d’aquest tipus de casaments. L’any passat, una parella que no es van poder casar per la pandèmia, va organitzar una cerimòniadins Animal Crossing.

La marca de moda Balmain s’ha aliat amb Barbie per crear una col·lecció de roba per a la nina. La col·lecció consta de més de 50 peces de roba i complements Barbie i Balmain s’estan embarcant en un projecte multicultural, inclusiu i ple d’alegria”, va dir Olivier Rousteing, director creatiu de Balmain. A més, aquesta col·laboració també arribarà als NFT: tres peces úniques amb els avatars de Barbie i Ken, amb Balmain, és clar, només disponibles mitjançant una subhasta a mintNFT.

A hores d’ara segur que coneixeu el videojoc Animal Crossing: New Horizons, un dels videojocs més venuts. Alguns museus ja havien portat les seves obres al videojoc i ara ha estat el Museu del Prado qui ha creat una illa on es poden veure les seves obres. Podeu visitar el Museu en diferents itineraris de la mà de l’artista flamenca Clara Peeters o visitar la Quinta del Sordo, la casa de Goya. Una bona i diferent manera de gaudir de l’art dins d’un videojoc!

Recordeu 2012? Va ser l’any dels Jocs Olímpics de Londres, de les eleccions presidencials als EUA (hola, Barack!) i a Rússia (hola, Putin!) i el paracaigudista Felix Baumgartner va trencar la barrera del so quan va saltar des de l’estratosfera. Fa 10 anys va passar això i molt més! Us portem 15 moments d’Internet que faran 10 anys el 2022, des del Gagnam Style fins l’Ecce Homo i el Grumpy Cat. Els recordeu tots?

https://youtu.be/McsV_ed9XiQ

Maytree és un grup coreà que fa música a capella. Fins aquí tot normal. Perquè, doncs, és en aquesta secció? Perquè s’han especialitzat en recrear sons i melodies de sistemes operatius, apps, programes i consoles. Aquesta que podeu veure és una demostració de què poden fer amb els sons que escoltem quan s’inicien les consoles de Nintendo. També tenen vídeos on recreen la música de videojocs com Mortal Kombat, Minecraft o Plants vs Zombies.

https://twitter.com/jagarikin/status/1413091404079714306?s=20

Un tema que ens agrada molt són les il·lusions òptiques, i avui us portem una que és molt al·lucinant. La il·lusió, publicada per l’artista japonès Jagarikin, consisteix en dos cubs que es mouen amunt, avall, esquerra, dreta, es fan grans i petits.

La il·lusió fa ús del fenomen phi invertit, on el canvi de llum enganya la ment perquè pensi que hi ha moviment. El cervell humà registra un canvi de llum (com el cub que parpelleja de la llum a la foscor) com a moviment, i per això sembla que els cubs es mouen quan en realitat són totalment estàtics. Per si de cas no us creieu que els cubs no es mouen, us deixem l’enllaç al tuit d’un usuari que en demostra la immobilitat.

Cada any, el 12 de desembre, apareix una enorme carta manuscrita al jardí d’una casa a Chicago o a Austin, al costat de microscopis, llapis o galetes gegants. Aquests grans elements, de vora 3m d’alçada, formen part d’un projecte de les artistes de Chicago Caro D’Offay i Laura Gilmore que comparteix missatges entre Bobby, un nen imaginari de 30 metres d’alçada, i la seva mare Lucinda, el gat Sr. McFluffins i el Pare Noel.

El projecte Giant Letter va començar el 2012 arran del tiroteig a l’escola primària Sandy Hook on van morir 26 persones, 20 dels quals nens de 8 i 9 anys.

Marisol López

%d