La Direcció General d’Innovació i Cultura Digital us vol felicitar les festes amb una nadala generada amb intel·ligència artificial. Ha estat creada per taller Estampa mitjançant el mal alumne, la seva intel·ligència artificial de generació de text.

El mètode emprat consisteix en l’entrenament d’una xarxa neuronal amb textos semblants als que la IA ha de crear. En aquest cas, s’ha “alimentat” la xarxa amb cançons de Nadal i d’aquesta manera s’ha ajustat l’aprenentatge cap a aquest estil i així la xarxa ha agafat l’estil i el vocabulari relacionats amb les cançons de Nadal. Un cop entrenada, aquesta xarxa neuronal genera molts textos nous a partir de les ordres donades: se li proposa una paraula (o frase) i la xarxa neuronal crea els versos a partir d’aquí. Taller Estampa ha escollit fragments d’aquests textos generats i els ha combinat per obtenir el text final. 

A continuació podeu gaudir d’aquesta nadala tan poc ortodoxa i més endavant encara trobareu un vídeo on podreu veure, si teniu curiositat, com s’ha creat. Desitgem que us agradi i, sobretot, que tingueu unes bones festes! 

En aquest any estrany
Neix una cançó de Nadal.
Oh, que és Nadal;
Per la neu ja és Nadal!

Quan a Betlem és passat
Una cançó
De Nadal en una nit ja dorm
I aquesta cançó
D’amor encén el foc.

Llums i colors
De la neu en la neu
Que no ens deixen veure,
Que no són pas bons.

En aquest any de Pasqua
Les figues i la botifarra
I el formatge, el pa i el vi de mel
I el mató,

Panses amb davantal negre,
cascavells li vull comprar.
Un àngel li vull comprar.
Un rossinyol li vull comprar.
Perquè li vull comprar
I em vull comprar.

En aquest any
Pobret, pobret,
Pobret, pobret,
Un àngel del cel.
Amb una cara de fred,
ha nascut el bon Josep.

Un altre cop més endavant,
Amb el cel ja brilla la neu,
D’una rosa aurora
D’una rosa tenebrosa,
Que ja és nat
Per tots dos el món

El desembre, que és fred,
Fred i fred,
Fred que son,
Fred,
Dorm.

Esquema de generació de Nadales amb IA
I si teniu molta curiositat, aquí podeu veure com es van generar els diferents versos que han acabat formant la nostra nadala a partir de d’ordres a la xarxa neuronal del taller Estampa entrenada amb nadales i cançons de nadal. Gaudiu d’una mica de bogeria conceptual nadalenca!

A %d bloguers els agrada això: