Aquestes Festes, gaudiu de la cultura! Us proposem un recull de propostes culturals, des d’exposicions fins a experiències de realitat virtual. Una sèrie de plans culturals innovadors, tecnològics i diferents perquè aquest Nadal us sorprenguin les propostes més originals.

Si us agraden les exposicions, us portem propostes innovadores i originals que segur que no us deixaran indiferents.

Homoludens – CaixaForum, fins el 18 dabril de 2022 

Si us interessa el món dels videojocs, no us perdeu aquesta exposició, que ofereix una nova perspectiva del concepte de gamer, mostrant un món videoludificat en què vida i joc convergeixen cada dia més. Es presenten més de quaranta peces entre videojocs i obres d’art, en un entorn interactiu que converteix la mateixa exposició en una experiència de joc col·lectiva.

Symphony, un viatge virtual al cor de la música – CaixaForum, permanent

Si encara no l’heu vist, no us perdeu aquesta meravella de la realitat virtual! Una peça immersiva on gaudirem de l’experiència de la música clàssica com mai. Un viatge a través de les emocions i la música, de la mà del director d’orquestra Gustavo Dudamel i la Mahler Chamber Orchestra. Es pot veure al CaixaForum cada dia, en un espai permanent.

Natura Encesa – Jardins de Pedralbes, fins el 9 de gener 

Fins el 9 de gener, els Jardins de Pedralbes es transformen en un bosc immersiu.  en una sorprenent i màgica proposta.  Una experiència increïble i única per a tots els públics que reinventa les llums de Nadal, un cant a la biodiversitat i a la conservació, una aventura de projeccions i jocs de llum que representen la vida en el planeta.  

Frida Kahlo. La vida d’un mite – Ideal, Centre d’arts digitals

Aquesta experiència és una biografia immersiva que proposa un viatge a través de la vida d’una de les artistes més icòniques del segle XX La innovadora proposta explora la biografia d’artista a través de col·leccions de fotografies històriques, pel·lícules originals, entorns digitals, instal·lacions artístiques, objectes de col·leccionista i música de nova creació que reprodueixen els moments més rellevants de la seva vida convidant els visitants a descobrir la increïble història que va construir el mite. 

Ciatures Imaginàries. Projeccions de Bioscopi per Nadal CCCB, 26, 28 i 31 desembre 2021, 6 gener 2022

Projecció de la pel·lícula col·lectiva d’animació documental creada a partir dels tallers Bioscopi Criatures imaginàries, que funciona com un laboratori audiovisual que facilita les eines i els recursos per experimentar, mitjançant les possibilitats de l’animació i la intel·ligència artificial, la creació de noves formes de vida. El resultat és una pel·lícula col·lectiva feta a partir de les més de 200 animacions rebudes i amb música de Los Sara Fontán. Es projecta al hall del CCCB en loop. 

Nikola Tesla. El geni de l’electricitat moderna  CosmoCaixa, fins el 13 de febrer de 2022 

Si t’agraden la ciència i la innovació, no et perdis aquesta exposició del que es considera un dels genis de la ciència i la tecnologia més importants de la història, Nikola Tesla. Idealista, polifacètic i visionari, és, sens dubte, una figura clau en la història de la ciència. Però qui va ser realment Nikola Tesla? L’exposició aprofundeix en la vida d’aquest precursor de la tecnologia moderna.  

BANKSY. The Art of Protest – Disseny Hub, Barcelona 

Un dels artistes més trencadors del panorama internacional, i sens dubte un dels creadors més influents de les últimes dècades. Aquesta exposició ens apropa a la figura de Banksy a través de diferents àmbits temàtics i creacions úniques, que inclouen una selecció d’obres executades amb diferents tècniques, escultures, instal·lacions, vídeos i fotografies, a més d’una instal·lació multimèdia immersiva que dona la benvinguda al visitant.  

Moco Museum 

Si encara no l’has visitat, és hora de descobrir la col·lecció del Moco Museum. Inclou una col·lecció d’art modern i contemporani amb obres d’alguns dels artistes més importants, però també té la mirada posada en la innovació, amb espais dedicats a l’art digital, amb una col·lecció d’NFT, i art immersiu amb peces creades per teamLab, Les Fantômes, i Studio Irma.

Casa Batlló 

Si vols aprofitar aquestes festes per visitar la Casa Batlló, aprofita i gaudeix-la com mai amb les noves experiències Gaudi Dôme, una experiència immersiva per viatjar a l’origen de la inspiració de Gaudí, i la peça 360º creada per Rafik Anadol, una experiència única on l’artista viatja a la ment de Gaudí.  

Si et ve de gust anar al teatre, et proposem tres espectacles originals que incorporen elements innovadors que faran que gaudeixis encara més de l’experiència. Ideal per anar-hi en família.

El Petit Príncep, Sala Barts, fins el 16 de gener de 2022  

La història El Petit Príncep d’una manera que mai has vist abans: l’espectacle combina música, cançons d’estils diversos, intèrprets, so de 360º i una escenografia visual espectacular que transporta l’espectador als escenaris de la història, i que ens apropa d’una manera única a la narració d ‘Antoine de Saint-Exupéry. 

El Màgic d’Oz, Teatre Condal, fins el 9 de gener de 2022 

El musical que reinterpreta la història d’El Màgic d’Oz i l’adapta als temps i les preocupacions d’avui dia, amb el personatges de sempre, però amb característiques que els posen en contacte directe amb el món d’avui, com un Home de Llautó que és un cíborg. Un clàssic reinterpretat que no us podeu perdre!

Geometria, de Roseland Musical. Mercat de les Flors, fins el 5 de gener 

No us perdeu aquest espectacle de dansa de Roseland Musical! Una de les ciències més antigues del món, la Geometria, és el punt de partida i d’unió d’aquest espectacle hipnòtic i màgic, en què les figures geomètriques prenen cos a través de tres ballarins. Projeccions 3D i poesia en off acompanyen la dansa acrobàtica i el hip hop per crear una peça original i soprenent.

I si el que us ve de gust son experiències immersives en llocs diferents, et proposem tres experiències perquè descobreixis el nostre patrimoni com no l’havies vist mai.  

La llum de Sant Pau – Recinte Modernista Sant Pau, fins el 6 de gener

Des del 21 de desembre I fins el 6 de gener, de 18h a 22h, es projecta a la façana principal del Pavelló de l’Administració del Recinte un impressionant mapping. Un espectacle de llum, formes i so que s’ha convertit en una cita ineludible del Nadal barceloní. Es tracta d’una al·legoria del solstici d’hivern, el moment de l’any en què els dies comencen a allargar-se, el sol s’anteposa a la nit i la natura comença a renéixer. 

Mapping Sant Climent de Taüll – Tot l’any, excepte el 25 de desembre i l’1 de gener

No us perdeu aquesta experiència per descobrir una de les joies més importants del romànic català! Les pintures romàniques de l’església de Sant Climent de Taüll (declarada patrimoni mundial per la UNESCO) tenen una innovadora presentació a través d’un vídeo mapping que recrea els frescs originals dins l’absis major i el presbiteri de la nau central, reproduint el conjunt pictòric complet tal com era l’any 1123.

Museu d’Arquelogia de Catalunya – Empúries

Dins del MAC-Empúries, hi ha l’audiovisual 3D del Criptopòrtic,  un espai subterrani de l’anomenada Domus dels mosaics d’Empúries. Aquest espai ha estat restaurat i museitzat per obrir les seves portes al públic, equipat amb audiovisuals 3D que permeten descobrir com era una antiga domus romana, en una reconstrucció en 3D d’aquesta gran casa. Un cop passades les Festes, el 22 de gener, podeu gaudir d’Empúries Virtual, una visita al jaciment per submergir-nos en l’antiguitat a través de la tecnologia de la realitat virtual.

Gaudiu de la cultura de forma segura, respectant aforaments, distància, i mascareta sempre posada.

 

 

Adriana Todó

 

 

 

A %d bloguers els agrada això: