Com ja és tradició del Blog de Cultura Digital, per aquestes dates resseguim la xarxa per escollir els anuncis nadalencs que més ens emocionen i ens agraden per la seva originalitat, ús de tecnologies digitals, narrativa, direcció d’art o una selecció perfecta de música. Prepareu-vos per una bona dosi de tendresa, sucre i esperit nadalenc. Aquí teniu la nostra selecció d’enguany!!!

Les campanyes que us presentem destaquen per la seva creativitat i cada any alguns d’aquests anuncis es fan un lloc al cor de les redactores del blog. Així que prepareu-vos per una bona dosi de tendresa, sucre i esperit nadalenc. Aquí teniu la nostra selecció d’enguany!!!

Som conscients que aquest any ha tornat a ser especialment dur per tothom. Les conseqüències d’una pandèmia inimaginable que ja fa gairebé dos anys va canviar les nostres vides de manera sobtada ens ha obligat a fer front a molts problemes de caire social, benestar mental i físic. Aquest Nadal esperàvem amb il·lusió el retrobament amb les famílies i albiràvem un retorn a una certa normalitat, que s’està complicant amb l’arribada les últimes setmanes d’una nova variant. Malgrat això, les campanyes dels anunciants més importants del món ens han volgut transmetre l’optimisme per les Festes i les trobades familiars, a més de recordar la capacitat de resiliència d’una societat que pot estar cansada però que afronta el Nadal amb il·lusió.

Una de les nostres preferides és la de Air Canada. Aquesta història s’inspira en les experiències i en les emocions universalment compartides durant la pandèmia i també fa èmfasis en el poder de l’amor i la determinació que tenim de tornar a estar junts. Tis the Season to Believe és una petita meravella d’animació en stop-motion de l’estudi Stoopid Buddy Stoodios amb acompanyament musical del tema I Saw Love de Forest Blakk. Una màgica història d’amor sorgeix entre els inquilins de dues boles de neu veïnes. Els habitants d’aquestes bombolles s’adonen que mai podran estar junts i la seva desesperació ens trenca el cor, fins que la màgia del Pare Noel aconsegueix unir-los.

El Nadal és un dels moments àlgids de l’any per les agències creatives, un temps que comporta molts mesos de feina, grans dosis de recursos i molta creativitat. Les campanyes nadalenques busquen tocar-nos la fibra sensible tractant temes amb els que ens sentim identificats, com la família, la infantesa, el creixement personal, la solidaritat o la superació, i tractar reivindicacions de tot tipus, com la preservació del medi ambient o els drets LGTBIQ+.

Hi ha moltíssims anuncis que podrien formar part d’aquesta selecció. Us hem fet una tria variada: uns són petites meravelles tècniques i de l’animació, altres tenen grans quantitats d’originalitat o enginy, mentre d’altres ens toquen la fibra sensible. Aquí teniu una nova dosi ben llarga de sucre i creativitat. Com sempre us avisem, aneu preparant els mocadors!

L’anunci dels magatzems londinencs John Lewis és campanya nadalenca més esperada. Unexpected Guest ens porta la dolça història de l’amistat entre l’alienígena Skype, tot just acabada d’aterrar en el planeta Terra, i en Nathan, un noi terrícola de 14 anys que li ensenya totes les tradicions nostrades del Nadal.

El simpàtic Kevin The Carrot d’Aldi torna amb les seves aventures amb A Christmas Carrot. Una nova versió del conte de Nadal de Charles Dickens on Ebanana Scrooge, un plàtan amb molta mala baba, és despertat per l’Esperit de Nadal, interpretat pel nostre vell conegut Kevin the Carrot, que l’arrosega a un viatge per recordar-li la veritable felicitat que ens porta el Nadal.

L’anunci nadalenc d’aquest any de l’empresa de la poma forma part del clàssic “Shot on iPhone”. Rodat íntegrament amb un iPhone 13 Pro ha estat dirigit pel director de cinema Jason Rietman. Saving Simon ens porta la història d’una nena que guarda en congelador de casa seva el seu ninot de neu durant tot l’any, fins que arriba el moment de tornar a col·locar-lo en el jardí quan arriba el següent hivern. Aquí podeu veure el making of.

Orange France ens porta una història similar amb Together Season: un ninot de neu ha passat tot l’any tancat dins de la seva petita casa refrigerada i està delitós per retrobar-se amb els seus amics durant el període de les festes nadalenques. Després de dos anys marcats pel coronavirus i els confinaments, tots estem entusiasmats amb la idea de retrobar-nos amb els éssers estimats.

Amazon ha centrat la seva campanya en els problemes mentals que ha generat la pandèmia entre els joves. Amb la banda sonora del recent tema Hold on d’Adele, Kindness, the greatest gift ens mostra l’estrès i l’ansietat ocasionada pel retorn al ritme previ a la crisis sanitària que pateix una noia jove i com els petits gestos de cordialitat i amabilitat entre estranys poden marcar les diferències.

El primer anunci de Nadal de Amazon Prime Video Europa està protagonitzat per un cuidador de zoo i una hiena amb unes aficions molt cinèfiles. Per donar vida a la hiena Hattie ha calgut un espectacular treball d’efectes especials del multipremiat estudi The Mill, que podeu veure en el making of.

L’entitat financera austríaca Erste Group aposta novament per un curt animat ple de tendresa. Una nena exerceix de veu de la consciència mediambiental del seu pare. En un any on l’interès s’ha centrat en el canvi climàtic i el món post-pandèmic, Believe in tomorrow ens consciencia per un futur en un món millor.

Les cadenes de menjar ràpid també intenten destacar entre les campanyes nadalenques. A Anglaterra McDonald’s ha creat Imaginary Iggy, un tendre anunci que segueix la bonica amistat entre la petita Matilda i el seu pelut amic imaginari Iggy, amb l’acompanyament del clàssic tema Time after time de Cindy Lauper.

Un ambiciós projecte de construcció uneix tots els veïns d’un edifici per ajudar al petit protagonista a construir una xemeneia per a que Santa pugui entrar-hi per deixar els regals la nit de Nadal. Chimney és la campanya de Coca Cola que recorda la unió que ha anat apareixent entre els veïnats durant els difícils temps del confinament.

La història del veritable Pare Noel de la cadena alemanya de supermercats Netto ens porta a la infància gens idíl·lica del Pare Noel. Víctima de bullying per part dels seus companys en una mena de Hogwarts per nens màgics, la seva fuga el porta a conèixer el ren Rudolph. L’inici d’una bonica amistat que el porta a descobrir la seva vocació real: portar la felicitat als nens i nenes de tot el món.

 

L’empresa de correus noruega Posten ens ha sorprès amb una campanya molt nadalenca i reivindicativa alhora, per celebrar els 50 anys des que es van despenalitzar les relacions entre les persones del mateix sexe a Noruega. When Harry met Santa ens porta la història d’amor entre en Harry i el senyor vestit de vermell que apareix per la xemeneia de la seva saleta cada Nadal. En Santa surt de l’armari!

 

La família Disney ens torna a felicitar les Festes amb una història animada sobre la importància de la família i les tradicions. Nuestro otro padre ens mostra els llaços familiars que es generen en les noves famílies.

La campanya nadalenca dels magatzems grecs Jumbo ens explica l’aventura d’un dels rens màgics de Santa Claus per trobar el cascavell màgic que ha perdut, sense el qual no pot volar i entregar els regals pels nens! Ho aconseguirà?

L’esbojarrada creativitat dels més menuts al so del famós Don’t stop me now de Queen ens anima a reconstruir un nou món ple de màgia amb el lema Rebuild the World.

Cada cop més ens delim pels regals més tecnològics i innovadors. Com s’ho fa un atrafegat Santa Claus, el més gran expert en fer realitat els nostres somnis i desitjos per estar al dia de les últimes novetats? A Santa’s Helper de Mediamarkt aconsegueix els regals techies perfectes amb l’ajuda de l’staff del gran distribuïdor alemany i agafa moltes idees per solcar el cel en la nit més màgica.

Si nosaltres tenim la Grossa de Cap d’Any, a Holanda tenen el seu propi sorteig. Aquest any ens porta un entranyable espot amb un ocellet de cucut malaltó que s’enamora. Una animació que és pura tendresa i sucre!

Si fem una mirada als anuncis d’empreses de casa nostra, les campanyes llancen missatges d’unió, amistat, retrobada després de la llarga separació, esperit de superació i esperança en uns temps millors. És ja una tradició esperar els anuncis de les mateixes empreses de tota, tota, tota la vida amb les que mengem els turrons pels que sempre tornàvem a casa.

El gran clàssic de cada any és l’anunci de la Loteria. Amb Cadena de décimos, ens torna a recordar la gran tradició entre els cercles de familiars i amistats properes de compartir la sort dels dècims que canten els nens de San Ildefonso.

No podem deixar de mencionar l’anunci de Ruavieja, que torna a emocionar-nos amb el lema de la cançó No quiero verte más, quiero verte mejor. Un curt dirigit per Isabel Coixet que ens parla de la vida quotidiana, les relacions de qualitat i  la necessitat de connectar millor amb els nostres éssers estimats.

 

El Corte Inglés ha tornat a centrar de nou la seva publicitat en els seus elfs i el seu encertat i enganxós jingle “Creo que mi padre es un elfo…”, que ja sabeu que s’ha convertit en un nou leit-motiv nadalenc al nivell de les famoses Muñecas de Famosa. Ara descobrim el gran secret, doncs de fet: “Los niños son elfos”!!!!. Seguim cantant, no ens la podem treure del cap!

 

L’habitual sentit de l’humor negre dels anuncis de Campofrío ens porta a plantejar-nos com afrontem les tragèdies i els problemes. Una oda a la vida i a creure en les persones. Com sempre, una factura impecable plena de cares conegudes, protagonitzat per un Karra Elejalde al que la pandèmia li ha fet plantejar-se: ¿”Vivir acojona” o “vivir es acojonante”?

Per acabar, us volem desitjar unes bones festes amb l’animat anunci de Repsol, on al so de Joy to the world diferents músics es van unint per així, sumant les seves “energies”, crear un concert improvisat al mig del carrer. Rodat en la cèntrica plaça Cervantes de Alcalá de Henares, ens recorda que la unió fa la força. La campanya de Repsol ens ajuda a donar per tancat un any que tenim molts ganes que s’acabi, on hem seguit creixent i aprenent a fer front a les adversitats amb la gran capacitat de resiliència de tots plegat.  Seguim posant la mirada en  el futur i l’esperança sense defallir. Feliç Any Nou!

Imma Garcia

A %d bloguers els agrada això: