Hem recollit les notícies i els articles que no us podeu perdre. Poseu-vos al dia en 10 minuts!

1⃣▶ La Royal Shakespeare Company ens ha tornat a sorprendre amb Dream. Inspirada en el somni d’una nit d’estiu de Shakespeare, Dream és una representació en directe ambientada en un bosc que dona als espectadors l’oportunitat  d’influir en la representació en directe, des de casa. Cal entrar a la web dream.online per gaudir d’una representació que utilitza l’última tecnologia de videojocs, a més d’una partitura simfònica interactiva que respon al moviment dels actors durant l’espectacle.

2⃣▶ S’ha presentat Nipiu, una app gamificada per reduir l’ús que els joves fan del telèfon mòbil. L’aplicació proposa una varietat de jocs senzills a través dels quals els usuaris, de manera individual o reptant els seus contactes, han de superar proves que, de forma inherent, disminueixen l’ús dels dispositius mòbil.

3⃣▶ EduRef.net, una organització dedicada a temes d’ensenyament, ha comparat textos creats per una intel·ligència artificial amb textos redactats per joves estudiants de secundària. La GPT-3 (Generative Pre-trained Transformer 3) de OpenAI, la intel·ligència artificial responsable dels textos, va treure un suficient pelat a la meitat de les assignatures i va suspendre escriptura creativa.

4⃣▶ Un grup de fans dels videojocs han creat el grup Ce Trencada que tradueix videojocs al català. Podeu seguir-los al seu Twitter per conèixer les novetats i els videojocs que han anat adaptant.

5⃣▶ Artificia i el Festival Cruïlla s’uneixen per fer una sèrie de xerrades i sessions sobre intel·ligència artificial i música. El punt de partida per a l’experimentació en els espais que uneixen la creativitat i l’AI, millorant els processos creatius i l’experiència del públic.

6⃣▶ Amb l’objectiu de donar suport a les dones amb perquè tinguin una vida lliure, segura i pròpia en l’entorn digital, neix Womens Digital Rights, una entitat amb seu a Barcelona que actua mitjançant eines tecnològiques punteres, i desplega tot un projecte d’assessorament, acompanyament i formació.

7⃣▶ Informàtics de la Universitat de Buffalo han creat una nova eina d’intel·ligència artificial que proporciona una manera sorprenentment senzilla de detectar els Deep Fakes: mirant la llum reflectida als ulls. L’eina ha resultat efectiva en un 94% detectant Deep Fakes a la web This Person Does Not Exist, un dipòsit d’imatges falses creades per ordinador.

8⃣▶ L’informe anual THEME de Motion Picture Association afirma que les subscripcions globals per a serveis de vídeo en línia han superat per primera vegada els mil milions. Això suposa un augment del 26% en el creixement any rere any. A més, en total, els ingressos globals en el mercat domèstic i de la telefonia mòbil van augmentar a 68.800 milions de dòlars, un augment del 32% respecte a l’any anterior.

9⃣▶ Spotify ha patentat una tecnologia que li permet analitzar la  nostra veu i suggerir-nos cançons en funció del nostre “estat emocional, gènere, edat o accent”, mitjançant la tecnologia de reconeixement de veu.

🔟▶ El lleó de la MGM és reemplaçat per un de computeritzat, segons ha informat la companyia. Per fer-ho, MGM va treballar amb l’empresa Baked Studios, que havia treballat entre d’altres a Game of Thrones.

 

Marisol López

A %d bloguers els agrada això: