Tots els anys per aquestes dates ens agrada fer una foto de grup amb tots els videojocs catalans publicats durant l’any i que hem anat recollint mes a mes als posts “Videojocs catalans”.

Si vau publicar un videojoc el 2020 i no sortiu al llistat, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres. Volem que aquesta enumeració de llançaments sigui exhaustiva. Per això, si trobeu a faltar algun joc, si us plau, feu-nos-ho saber i l’afegirem.

Aquí teniu els videojocs catalans del 2020!!!

AP STUDIO: Juanita, el peix taronja

BLITWORKS / MOSSMOUTH: Spelunky 2 

Joc per a mòbil desenvolupat per AP Studio sobre la carpa Juanita, el peix de Vilanova i la Geltrú que bebia d’un porró i menjava d’una cullera. Al joc, l’usuari haurà d’alimentar la Juanita a través d’una carrera d’obstacles, i podrà personalitzar el seu aquari. Torna Spelunky! En aquesta seqüela ampliada, la protagonista és Ana, la filla de l’explorador protagonista de la primera entrega. Spelunky 2 manté els desafiaments  aleatoris que van fer tan popular la primera edició. Aquest nou món, a més, té més personatges, àrees, trampes, objectes i noves maneres d’interactuar-hi.

BEAUTIFUN GAMES: Professor Lupo: Ocean 

CUBUS GAMES: Dràcula, rastre de sang

Segona entrega de les aventures del Professor Lupo: l’estació espacial Aurora ha arribat al seu destí, cinc mil anys després dels successos del videojoc original. Clon, la nova protagonista, haurà de descobrir com la nau ha acabat enfonsada, i què li ha passat a la tripulació. Llibre-joc on el jugador adopta el rol de tres caça-vampirs que persegueixen la llegena de Dràcula, per evitar que el Senyor de la foscor retorni i propagui el vampirisme pel món. Descobreix i crea la teva història a través de cartes, xats i notes dels protagonistes.

DIGITAL LEGENDS: Respawnables Heroes 

GRIMORIO OF GAMES: Sword of the Necromancer -Prologue

Respawnables Heroes és un joc per a smartphones i tablets ambientat en un entorn futurista amenaçat per les conseqüències del canvi climàtic. Els protagonistes son un grup de científics que uneixen les seves forces per a trobar-i una solució. El joc es basa en partides multijugador de 4 contra 4, amb especial focus en el treball en equip i la cooperació tàctica. Joc de rol d’acció de rastreig on podràs convertir els teus enemics en aliats amb els poders prohibits de l’Espasa del Nigromant, i ajudar Tama, el protagonista, a arribar a les profunditats de la masmorra per obtenir prou poder per fer tornar Koko dels morts.

KANEDA GAMES: Smoots World Cup Tennis

LEARNY LAND: My Green City  

Kaneda Games presenta Smoots World Cup Tennis, un joc de tennis multijugador amb personatges personalitzables. El títol conté 66 tornejos al voltant del planeta i 6 mini jocs desbloquejables. El joc permet personalitzar completament el personatge escollint el seu propi estil de joc i aparença física. Inclou modes multijugador locals per a un màxim de 4 jugadors. El joc va sortir a Steam el 2016, el 2019 per a XBox, i el 2020 per a PS4 i Nintendo Switch. Amb “My Green City”, els més petits de la casa aprendran a crear una ciutat des de zero: construint carrers, cases, botigues, cinemes, hospitals, parcs o centres esportius. Com més gran sigui la ciutat, més podran construir. Amb aquesta aplicació educativa, els nens aprendran que les ciutats també són espais per a les persones.

LEARNY LAND: Dones extraordinàries  

LEARNY LAND: Com funcionen els animals?  

Aquesta aplicació és la continuació de l’aplaudida i multipremiada “Dones que van canviar el món”. En aquesta segona entrega, creada a partir de boniques il·lustracions i històries inspiradores, és la perfecta introducció a algunes de les dones que han ajudat a convertir el nostre món en un lloc millor. Aplicació educativa, ideal per als més curiosos de la casa, per gaudir i aprendre explorant la selva amazònica i alguns dels animals vertebrats que hi habiten: peixos, ocells, amfibis, rèptils i mamífers, amb il·lustracions animades i interactives. Els nens aprenen observant, fent suposicions, jugant, explorant i fent-se preguntes.

LEARNY LAND: Que les forces t’acompanyin

LEARNY LAND: Cuques 2: com son?

“Que les forces t’acompanyin” és un joc educatiu i divertit per aprendre conceptes bàsics de les forces i la física. Explora com funcionen les politges, el pla inclinat, la palanca, la força magnètica, el pèndol, la gravetat… Una aplicació pensada per a desenvolupar el pensament científic, la lògica i la creativitat dels més petits.

“Cuques 2: com son?” és l’aplicació perfecta per a descobrir els insectes. Amb simples i senzills textos, jocs educatius, increïbles il·lustracions i amb fotos i vídeos reals, els nens i nenes aprendran la informació bàsica sobre alguns insectes: com viuen, de què s’alimenten, com cacen o com es reprodueixen.

LEARNY LAND: Com volen les coses?  

MANGO PROTOCOL – Colossus Down

“Com volen les coses” és un joc educatiu i divertit per aprendre com funcionen les màquines voladores: l’avió, l’helicòpter, el dron i el globus aerostàtic. Amb aquest joc els més petits podran pilotar diferents aeronaus i observar com interactuen amb les diferents forces. A Colossus Down, el jugador uneix forces amb Nika, MechaNika, Agatha i el Gran Porc Sagnant en una peculiar i boja missió de destrucció. El  joc és una barreja de força bruta i entorns fantàstics, que portaran el jugador a situacions divertides a través d’aquesta aventura narrativa plena d’estratègia.

NAPE GAMES / JANDU SOFT: Reknum

OPEN HOUSE GAMES:  A Tale of Paper

A Reknum, el jugador juga el paper de la princesa Cheri, que ha d’avançar a través de 6 diferents zones per explorar, saquejant cofres amb cristalls, que augmentaran les seves habilitats per avançar. Disponible per Nintendo Switch i PS4. A Tale of Paper és un desplaçador lateral en 3D en entorns atmosfèrics i opressius. El protagonista és Line, un personatge de paper que es pot transformar en diferents formes per obtenir noves habilitats. Line haurà d’enfrontar-se als perills que l’envolten en un món desconegut i ple d’obstacles.

PATRONES Y ESCONDITES: Unmemory Game 

PUPGAM STUDIOS / GLIFING: Read Up

Unmemory és un joc en la intersecció entre la literatura i el joc, aprofitant el millor d’ambdós móns. El joc és un thriller on el so, la imatge i les funcions interactives s’entrellacen amb la narrativa, en una experiència que posarà a prova la capacitat del jugador per desafiar trencaclosques, avançar en la història, i resoldre un misteri. Pupgam Studios i Glifing han llançat al mercat Read up, un nova aplicació per promoure i millorar les habilitats lectores dels infants, ja sigui a través de l’acompanyament dels pares o de forma autònoma. L’aplicació es basa en el mètode Glifing, el qual ha provat la seva eficiència en el tractament de les dificultats d’aprenentatge de la lectura.

TITAN DEEP SPACE COMPANY: Elva the Eco Dagon

VOID GAMES: Cube Raiders

Joc 3D on el jugador ha d’ajudar Elva en la seva missió d’ajudar a la humanitat a crear un món millor per a tothom. La tasca del petit drac és netejar el planeta: la terra, el mar, i fins i tot l’espai. Un joc per aprendre a tenir cura del planeta. Joc de puzle per a un o dos jugadors on s’han de combinar grups de daus utilitzant l’energia de MagnetoGloves, gràcies al poder dels quals és possible empènyer o girar els daus per resoldre els nivells mentre s’intenta evitar les trampes de cada temple.

 

A %d bloguers els agrada això: