Personatges que no necessiten presentacions i trames conegudes per tots se’ns van presentant al llarg de l’última dècada en format interactiu. El sector del videojoc ha anat acollint històries presentades a la gran pantalla amb un objectiu clar: aprofitar la tirada comercial dels grans blockbusters.

Així com Hollywood ha rescatat trames inserides en el gènere literari de forma sistemàtica, el món dels videojocs ho fa ara oferint als més geeks una nova forma de viure aquestes narratives cinematogràfiques. L’auge del consum de videojocs ha fet que el format hagi anat escalant posicions tant en popularitat com en recaptació. Si abans concebíem aquesta forma d’oci com un fenomen de segona categoria, ara el veiem obrint-se pas en la indústria de l’entreteniment. 

Explorem com el món cinematogràfic i el sector dels videojocs es donen la mà a través de set propostes que us poden interessar si sou amants d’aquests dos gèneres. Recuperem alguns jocs mítics i repassem noves estrenes per passar un any ben entretingut. Aquestes entregues han tingut tanta rellevància que han entrat dins del nostre imaginari col·lectiu i s’han convertit en tot un esdeveniment cultural. Ara allarguen la seva vida i s’adapten a nous ritmes i llenguatges propis del videojoc.

Mad Max (2015)

El joc s’estrena poc després de l’última entrega Mad Max: Fury Road (2015) i ens proposa una història paral·lela a les trames ideades per George Miller. Els creadors del videojoc consulten al creador de la franquícia i utilitzen aquest univers de velocitat i violència per reformular la proposta. Recuperant el mític erm post-apocalíptic, aquesta versió original ens endinsa en una aventura plena d’acció on encarnem a Max Rockatansky. El nostre rol consisteix en aconseguir armes, gasolina i peces per millorar i fer més letal el nostre vehicle mentre escapem de la banda criminal de Scabrous Scrotus. Aquesta carrera armamentística i de recursos ens portarà a l’objectiu final, l’ansiat escenari de pau anomenat Plains of Silence. 

Fem també una petita menció al videojoc de l’any 1999 basat en l’entrega Mad Mad 2: The Road Warrior (1981) el qual es podia jugar amb la consola Nintendo Entertainment System, dispositiu avui en dia obsolet.

Dispositius: Microsoft Windows, PlayStation 4 i Xbox One. Desenvolupat per: Avalanche Studios. Publicat per: Warner Bros. Interactive Entertainment, Inc.

Jurassic World Evolution (2018)

Aprofitant l’arribada de la seqüela Jurassic World: Fallen Kingdom (2018) es va comercialitzar aquest videojoc d’estratègia que es basa en les pel·lícules Jurassic Park (1993) i Jurassic World (2015). Aquest cop ens hem d’encarregar de la gestió de les cinc illes que conformen el famós parc replet de dinosaures. El simulador ens proposa el perfeccionament de les nostres habilitats en tres àmbits: la seguretat, l’entreteniment i la ciència. L’any passat es va treure al mercat una nova edició per la consola Nintendo Switch amb totes les expansions del joc original. 

Aquesta sèrie de pel·lícules compta amb nombrosos videojocs anteriors a l’esmentat: Jurassic Park (1993), Jurassic Park 2: The Chaos Continues (1994), The Lost World: Jurassic Park (1997) i Universal Studios Theme Park Adventure (2001). 

Dispositius: Microsoft Windows, PlayStation 4 i Xbox One. Desenvolupat per: Frontier Developments. Publicat per: Frontier Developments

Blair Witch (2019)

Només els més valents podran enfrontar-se a aquesta experiència interactiva d’exploració i de terror en primera persona que emula la narració del fals documental The Blair Witch Project (1999). Aquesta vegada som Ellis Lynch, un expolicia que s’endinsa a l’esgarrifós bosc Black Hills de Maryland amb la missió de trobar-hi al nen perdut Peter Shannon. Comptem amb els següents gadgets: un walkie-talkie, una llanterna, un mòbil i una càmera de vídeo i també amb la companyia del nostre gos Bullet. Aquest serà una peça clau tant pel desenvolupament de la trama com per determinar el nostre estat anímic. Un bon grapat d’ensurts, un joc de llums enigmàtic i un so embolcallador ens farà saltar de la cadira en més d’una ocasió.

Dispositius: Microsoft Windows, PlayStation 4, Xbox One i Nintendo Switch. Desenvolupat per: Bloober Team. Publicat per: Lionsgate Games

The Lord of the Rings: Gollum (2021)

Podem avançar que el videojoc centrarà la seva trama en el peculiar i estimat personatge Gollum. El punt de partida del joc serà la captura de la criatura pels servents de Sauron quan aquesta entra al regne de Mordor. Al no comptar amb un físic poderós ni amb cap tipus d’arma, Gollum haurà d’enfrontar-se a les situacions de perill amb atacs en la distància, mitjançant la tècnica del parkour i establint aliances amb personatges secundaris. Una de les particularitats que ens avancen els creadors del joc a la plataforma IGN és que el jugador podrà prendre decisions com a Gollum o com a Smeagol, aportant una capa més de complexitat psicològica a l’experiència. 

Deixem una llista d’alguns jocs previs per als més nostàlgics: The Hobbit (1982),  Lord of the Rings: Game One (1985), Shadows of Mordor (1987), War in Middle Earth (1988), The Crack of Doom (1989) i J.R.R. Tolkien’s The Lord of the Rings, Vol. I i Vol. II (1990/1992). 

Dispositius: Microsoft Windows, Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One i Xbox Series X/S. Desenvolupat per: Daedalic Entertainment. Publicat per: Daedalic Entertainment

Lego Star Wars: The Skywalker Saga (2021)

Sembla que la franquícia de Star Wars no deixa d’estirar-se i de proporcionar retribucions als seus creadors. Ara l’aventura espacial proposa un nou videojoc basat en les conegudíssimes peces Lego. Com a jugadors tenim l’oportunitat de triar qualsevol dels nou capítols i completar-los en l’ordre que preferim. En un total de quaranta cinc missions podem explorar els mítics planetes on també es desenvolupa la trama de les pel·lícules, així com les naus espacials que utilitzen els protagonistes per solcar la galaxia. Aquest és el somni de qualsevol friki de la saga, ja que se’ns presenten els moments més icònics de cadascuna de les entregues. 

Recuperem altres jocs anteriors que també utilitzen les peces de Lego com a protagonistes: Lego Star Wars II: The Original Trilogy (2006), Lego Star Wars: The Complete Saga (2007), Lego Star Wars III: The Clone Wars (2011) i Lego Star Wars: The Force Awakens (2011). 

Dispositius: Microsoft Windows, Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One i Xbox Series X/S. Desenvolupat per: Traveller’s Tales .Publicat per: Warner Bros. Interactive Entertainment, Inc.

Project 007 (2021)

La misteriosa proposta anunciada el passat novembre ens deixa amb més incògnites que respostes. De moment tenim un títol provisional, un breu tràiler oficial de IO Interactive i un comunicat a la seva pàgina web on s’explica que es tracta d’una història original de Bond, on els jugadors es posaran a la pell de l’agent secret més famós per guanyar-se el seu estatus. És el primer joc sobre els orígens de James Bond.

La franquícia compta amb un total de vint-i-quatre entregues i divuit videojocs alguns dels quals són: Tomorrow Never Dies (1999), 007: Agent Under Fire (2001), 007: Quantum of Solace (2008) i James Bond 007: Blood Stone (2010).

Dispositius: Microsoft Windows, Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One i Xbox Series X/S. Desenvolupat per: IO Interactive. Publicat per: Bethesda

Indiana Jones  (2021)

No tenim molts detalls d’aquesta inesperada revisió de les aventures de l’arqueòleg Indiana Jones, però us deixem el teaser oficial que ha publicat Bethesda per anant obrint boca. L’anunci del joc coincideix amb el quaranta aniversari de l’estrena d’Indiana Jones: Raiders of the Lost Ark (1981). Aquest nou joc comptarà amb la col·laboració de Lucasfilm Games i segons el web oficial de Star Wars ens presentarà una història original. Sens dubte el joc ens farà més curta l’espera del reboot de la saga programat pel proper 2022.

Recordem també alguns dels videojocs vintage més celebrats de la saga d’aventures: Raiders of the Lost Ark (1982), Indiana Jones and the Temple of Doom (1985), Indiana Jones in Revenge of the Ancients (1987) i Indiana Jones and the Last Crusade: The Action Game (1989).

Desenvolupat per: MachineGames. Publicat per: Bethesda

 

 

Judith Trench

A %d bloguers els agrada això: