Arriba Nadal, i enguany serà un de ben diferent: hem de reduir el contacte social i limitar els desplaçaments, i per tant no serà un Nadal com els altres. Però com podem celebrar el Nadal de manera virtual sense que perdi l’essència? 

Aquest any celebrarem unes festes de Nadal atípiques, en molts casos lluny de la família, o amb menys gent de la que ens agradaria. Però això no vol dir que haguem de perdre l’esperit nadalenc ni les ganes de celebració. Us convidem a descobrir diverses propostes perquè tot i que sigui en línia, no perdeu l’esperit nadalenc, i aquest 2020 us ho passeu d’allò més bé celebrant virtualment!

Des de l’inici de la pandèmia, una de les aplicacions estrella és Zoom, l’eina per a reunions virtuals que més usuaris ha guanyat en els últims mesos. Tot i que l’associem a reunions laborals, el Zoom també ens servirà per reunir-nos virtualment amb totes aquelles persones amb qui no ens podrem trobar aquestes festes. Per això, us animem a que us descarregueu fons de pantalla nadalencs, que donaran un toc especial i festiu a les vostres trobades i, a més, us estalviaran haver de tenir la casa perfectament decorada. 

Podeu descarregar els propis de Zoom, que en té alguns de temàtica nadalenca entre el seu repertori. També us podeu descarregar fons de pantalla per ordinador als webs d’imatges Pexels o Pixabay. Al web del canal nordamericà Freeform s’hi poden descarregar fons amb disseny propi, però també de pel·lícules nadalenques com “Sol a casa” o “El Grinch”. I pels més clàssics, Hallmark, la mítica empresa de targetes, decoració i regals, també té diferents fons de pantalla nadalencs per descarregar.

Si amb el fons no en teniu proutambé podeu comprar decoracions virtuals I ser l’enveja de tot el veïnat! L’empresa d’efectes especials Atmos ha creat decoracions virtuals, per a tots els gustos i butxaques, perfectes per aquest Nadal tan especial en què sortirem menys de casa. La varietat va des d’un simple arbre de Nadal, vitralls de colors fins a accions més elaborades, com un ninot de neu animat o el taller del Pare Noel, amb elfs inclosos. Les imatges es poden projectar a les finestres, a la paret, o crear un hol·lograma amb el projector i una tela especial. 

Si ja teniu la casa a punt, és el moment de compartir experiències plegats, encara que sigui a través de la pantalla. L’empresa Meet en casa proposa un pack perquè els dinars i els sopars de Nadal, tant d’empresa com de família, siguin el més semblant a la realitat. El pack inclou el menjar (te l’envien a casa), i dues activitats en línia: un monòleg i el tradicional amic invisible. Tot des de casa, i connectat amb la resta de convidats, perquè l’experiència sigui compartida.

Seguint amb els sopars, Shackelton ha llençat la iniciativa Mesas conectadas, per poder fer sopars de grup a distància. D’un grup nombrós se’n fan grups més petits, del màxim permès de persones (segons les recomanacions sanitàries), i cada grup sopa en un lloc diferent. A les capçaleres de cada taula hi ha dos ordinadors portàtils, cada un connectat amb una altra taula per videoconferència. Així, es creaa una taula “infinita” i connectada, des de qualsevol part del món, a la resta de comensals.

Però si el que preferiu és jugar a cuinar, i preparar deliciosos menús nadalencs de forma virtual, esteu de sort: Resolution Games ha llançat al mercat una actualització del seu joc Cook-Out: una edició temàtica, festiva i nadalenca, ideal per a aquestes dates. Durant un temps limitat, el mode informal d’aquest joc multijugador de realitat virtual tindrà les sales decorades amb motius nadalencs, delicioses receptes per a l’ocasió, i fins i tot una visita especial del Pare Noel.

Si teniu ganes de festa, Kopernico proposa una festa de Nadal virtual, ideal per a empreses: és un event virtual de 3 hores de durada, amb música en directe, brindis, decoracions nadalenques i una festa virtual on podràs ballar amb la resta d’assistents, cadascú amb el seu propi avatar.

I pels més desinhibits, aquest any us proposem substituir el tradicional vers per un karaoke en línia amb família i amics. L’empesa Sync Video ha creat una sala de karaoke virtual: funciona com una reunió, només cal que creïs la sala, enviïs el link als participants, i a cantar! És gratuït, i no cal registrar-se. Un cop dins de la sala virtual, es poden pujar els vídeos que vulgueu, i tothom els veurà alhora. La diversió està assegurada! 

 

Adriana Todó

A %d bloguers els agrada això: