Ja arriba Nadal, i el món dels videojocs no vol deixar passar l’oportunitat de fer edicions especials amb temàtica festiva: pares Noel, neu, vestits especials, elfs i trineus. No et perdis les novetats i adaptacions d’aquest any! I, pels més nostàlgics, un repàs al jocs de temàtica nadalenca més mítics.

Els videojocs també volen formar part d’aquestes dates tan especials i, per això, com cada any, s’adapten i ofereixen novetats i temàtiques relacionades amb el Nadal. Repassem les edicions especials d’enguany, i fem un repàs al jocs de temàtica nadalenca més populars de la història.

Among Us vol ser nadalenc! Aquest joc multijugador, un dels més jugats dels últims temps, ofereix la possibilitat de comprar barrets amb temàtica nadalenca. Entre l’1 i el 31 de desembre, hi ha disponible un paquet de vuit barrets nadalencs, que es poden descarregar de forma gratuïta per PC, o comprar per a la versió per mòbil.

El Nadal també ha arribat a Fortnite! Despedeixen l’any amb una última actualització amb temàtica nadalenca, amb events relacionats amb les festes, regals, skins nadalencs i modes temporals amb noves funcionalitats. Del 18 de desembre al 5 de gener, comença la Operació Refredament a la comunitat de Fortnite: paisatges nevats, nous skins nadalencs i temàtica festiva. Ajuda a Criomando a completar missions per obtenir recompenses totalment gratuïtes: al completar nou missions, debloquejareu el vestit de Criomando, i si en completeu dotze, el vestit invernal Esquadró Gebrat. A més, hi haurà disponibles nous vestits nadalencs i altres de clàssics, i amb el gest “Canta”, disponible gratuïtament a la botiga, podreu  cantar nadales.

Si heu descarregat l’última actualització d’ Animal Crossing, us trobareu que també té dos esdeveniments especials per a les Festes: el dia 24 de desembre se celebra el Dia de les joguines: caldrà repartir regals i alegria mentre ens movem per la nostra illa, nevada i amb decoracions de Nadal. El dia 31, hi haurà un compte enrere, a partir de les 19h, per despedir l’any en companyia de tots els habitants de l’illa.

Resolution Games ha llançat al mercat una actualització del seu joc Cook-Out: una edició temàtica, festiva i nadalenca, ideal per a aquestes dates. Durant un temps limitat, el mode informal d’aquest joc multijugador de realitat virtual tindrà les sales decorades amb motius nadalencs, delicioses receptes per a l’ocasió, i fins i tot una visita especial del Pare Noel.

Si jugues al League of Legends, fins el 9 de gener hi ha disponibles els skins nadalencs de Snowdon Showdown, l’event nadalenc del LoL, que cada any, per aquestes dates, posa a la venda skins festius, perquè no perdis l’esperit nadalenc mentre jugues!

A més de les actualitzacions i especials nadalencs que cada any duen a terme alguns dels videojocs més populars, n’hi ha d’altres de temàtica purament nadalenca, amb una història situada en mons hivernals, festius i plens de referències al Nadal. Us convidem a descobrir algunes d’aquestes propostes, fent un repàs per alguns dels jocs de temàtica de Nadal més populars de la història.

Home Alone (1991-1993)

Una de les pel·lícules nadalenques per excel·lència tenia un videojoc, que es va convertir en tot un èxit a l’època. El joc va tenir diferents versions, i consistia en què el jugador revivia l’aventura d’en Kevin, posant elaborades trampes per atrapar els lladres i salvar no tan sols casa teva, sinó tot el veïnat. Tot un clàssic!

Christmas Lemmings (1991)

Versió nadalenca del mític joc Lemmings: la missió és la mateixa, però més nadalenca! Cal de guiar els Lemmings a través dels diferents nivells, aquesta vegada amb paisatges nevats, llumetes i guirnaldes, ninots de neu i, el millor de tot, els Lemmings porten un barret de Pare Noel!

Nightmare Before Christmas: Oogie’s Revenge (2005)

El 2005 es va publicar aquest joc, on el protagonista de Pesadilla antes de Navidad, Jack Skellington, retorna a casa el 24 de desembre, per descobrir que el malvat Oogie Boogie ha pres control de Ciutat Halloween. En aquesta fantàstica aventura festiva, Jack lluitarà per recuperar el control de la ciutat, viatjan fins a Ciutat de Nadal per rescatar el Pare Noel i tornar a casa.

Daze Before Christmas (1994)

En aquest videojoc, el jugador és un heroic Pare Noel que ha de rescatar els seus ajudants elfs, empresonats per un ninot de neu diabòlic. L’aventura tenia 24 fases, presentades en un calendari d’advent, on el Pare Noel convertia els seus enemics en regals per després llançar-los a les xemeneies entres fase i fase. El Pare Noel també podia tornar-se diabòlic, bebent una pòcima que el transformava en Anti-Santa i el feia invencible durant una estona.

Nights Into Dreams: Christmas Nights (1996)

Christmas Nights era un disc de demostració gratuït que, utilitzant el rellotge intern de la consola, casa desembre modificava l’aparença del seu únic nivell de joc, Spring Valley, per decorar-la amb motius nadalencs, substituir la música per una mescla de la cançó Jingle Bells o treure a passejar el Pare Noel amb els seus rens.

Batman: Arkham Origins (2013)

A Arkham Origins, el jugador és Batman mentre patrulla Gotham i Arkham City durant la nit de Nadal, intentant eliminar els enemics de la ciutat. Els paisatges estan coberts de neu i decoracions de Nadal, i fins i tot alguns dels seus contrincants semblen posseïts per l’esperit nadalenc, vestits amb roba de temàtica festiva.

Dead Rising 4 (2017)

En la quarta entrega del joc, Frank West torna a la ciutat de Williamette per Nadal, on passarà el Nadal matant zombies. A ritme de nadala, West ens ensenyarà una nova forma de passar el Nadal, convertit en una espècie de Pare Noel que fa justícia estomacant els no-morts. Dead Rising 4 és l’antítesi del feel-good nadalenc, però és diversió assegurada!


Adriana Todó

 

 

%d bloggers like this: